روزنامه های جهان امروز با بررسی استاد محمود مختاریان در دانشکده فرهنگ و ارتباطات دانشگاه سوره برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه سوره به مناسبت هفته ارتباطات، دانشکده فرهنگ و ارتباطات دانشگاه سوره با همکاری معاونت پژوهشی،  نشست‌ها و کارگاه‌هایی را با حضور استادان برتر حوزه ارتباطات برگزار می‌کند. آخرین نشست با عنوان «روزنامه‌های جهان امروز» با حضور دکتر محمود مختاریان در تاریخ  ۲۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ از ساعت ۱۰ تا ۱۲ برگزار شد.

دکتر مختاریان درباره‌ قوی‌ترین کشورها در حوزه روزنامه‌نگاری و مطبوعات سخن گفت و ایالات متحده را به عنوان یکی از این کشورها نام برد. او بیان کرد که روزنامه‌نگاری در آمریکا سه ویژگی اصلی دارد. اولین ویژگی آن این است که رسانه‌های آزادی دارد که واقعیت را منتقل می‌کنند. دومین ویژگی آن وجود دانشگاه‌های برتر است که در حوزه رسانه و روزنامه‌نگاری آموزش می‌دهند؛ و سومین ویژگی آن این است که اقتصاد آن به طور کلی آزاد است.

دکتر مختاریان بیان کرد که روزنامه‌نگاری در آمریکا سه شاخصه اصلی دارد. اول اینکه به واقع رسانه‌های آزاد دارند که به طور مستقل و بدون تحریف اخبار و رویدادها را به مردم منتقل می‌کنند. این آزادی به روزنامه‌نگاران اجازه می‌دهد تا مطالب را بدون هیچگونه مداخله و محدودیتی انتشار دهند.

وی ادامه داد: دومین ویژگی وجود دانشگاه‌های برتر است که در آموزش روزنامه‌نگاری و رسانه‌ها نقش بسیار مهمی دارند. این دانشگاه‌ها با برنامه‌های تحصیلی کارآمد و استادان مجرب، روزنامه‌نگاران حرفه‌ای و متخصص را تربیت می‌کنند. وجود دانشگاه‌های برتر سبب افزایش سطح تخصص و کیفیت روزنامه‌نگاری در آمریکا شده است.

همچنین افزود: سومین ویژگی اقتصاد آزاد است. اقتصاد آزاد سبب استقلال مالی رسانه‌ها می‌شود و آن‌ها را قادر می‌سازد تا بدون وابستگی به نیروهای خارجی و تحت تأثیراتی اقتصادی، خبرگزاری‌های مستقل و مطبوعات را تأمین کنند.

مختاریان تأکید کرد که با این ویژگی‌ها، روزنامه‌نگاری در آمریکا به عنوان یکی از قوی‌ترین و حرفه‌ای‌ترین حوزه‌ها در جهان شناخته می‌شود. این کشور به عنوان یک نمونه قدرتمند، توانسته است روزنامه‌نگاری را به عنوان یکی از ستون‌های اصلی دموکراسی در آمریکا به جوامع مختلف نشان دهد. این حرفه با تأکید بر حقیقت‌پردازی، شفافیت و مسئولیت‌پذیری، نقش بسیار مهمی در حفظ حقوق مردم و نظام دموکراتیک دارد.

وی اینگونه ادامه داد که روزنامه‌نگاران  قادرند با تحقیقات دقیق، گزارش‌های کامل و تحلیل‌های واجد استناد، رویدادها و مسائل مهم را برای عموم مردم منتشر کنند. آزادی رسانه در این کشور، به روزنامه‌نگاران اجازه می‌دهد تا قدرتی مستقل داشته باشند و از هر گونه تحریف و تأثیرات سیاسی، اقتصادی یا فرهنگی جدا باشند.

همچنین تصریح کرد: علاوه بر آن، وجود دانشگاه‌های برتر در زمینه روزنامه‌نگاری و رسانه، فرصتی عالی برای آموزش و شکوفایی حرفه روزنامه‌نگاری در این کشور  فراهم کرده است. دانشجویان و دانش‌آموختگان در این دانشگاه‌ها با دستیابی به دانش و مهارت‌های لازم، به خوبی برای ورود به عرصه روزنامه‌نگاری آماده می‌شوند و می‌توانند نقشی فعال در ارائه‌ اخبار دقیق و حرفه‌ای ایفا کنند. همچنین، اقتصاد آزاد و پویا در آمریکا، به رسانه‌ها امکان مستقلی از تحریم‌ها و محدودیت‌های مالی می‌دهد.

استاد مختاریان در خصوص سرفصل‌های درسی روزنامه‌نگاری در دانشگاه مریلند صحبت کرد و گفت: مثبت اندیشی، هنر گفتگو، سکوت، خوب گوش دادن، نه گفتن، هوش هیجانی و مدیریت زمان از جمله مباحثی است که در بخش مطالعات بین الملل به دانشجویان روزنامه‌نگاری آموزش داده می‌شود. این مباحث با هدف تقویت مهارت‌های دانشجویان در زمینه روزنامه‌نگاری و بهبود کیفیت ارتباطات آن‌ها مطرح شده است. مثبت اندیشی، به معنای دیدن امکانات و فرصت‌ها در هر موقعیتی است و به دانشجویان کمک می‌کند تا با انگیزه و انرژی بیشتری به کار خود بپردازند.

مختاریان ادامه داد: گفتگو نیز مهارتی است که به دانشجویان کمک می‌کند تا به درستی و موثر در برقراری ارتباط با مخاطبان خود پیشرفت کنند. سکوت نیز در فرایند گردآوری اطلاعات و تحقیقات، به دانشجویان کمک می‌کند تا به صورت جامعه‌شناسانه به مسائل نزدیک شوند و مشکلات و نیازهای جامعه را درک کنند. همچنین، خوب گوش دادن به دانشجویان کمک می‌کند تا بهترین و پراهمیت‌ترین اطلاعات را از منابع مختلف جمع‌آوری کنند و برای تحلیل و گزارش دقیق‌تر از رویدادها و موضوعات روزنامه‌نگاری استفاده کنند.

وی اذعان داشت که علاوه بر این، آموزش هوش هیجانی به دانشجویان کمک می‌کند تا با مهارت‌های ارتباطی، همکاری در گروه‌های کاری و مدیریت روابط بین افراد، بهتر عمل کنند. هوش هیجانی به دانشجویان کمک می‌کند تا احساسات خود را درک کرده و مهارت‌های خود در مدیریت استرس، حل تعارضات و ارتباط مؤثر را تقویت کنند. در نهایت، مدیریت زمان نیز از اهمیت بالایی در روزنامه‌نگاری برخوردار است. دانشجویان باید بتوانند وقت خود را بهینه‌سازی کنند، اولویت‌های خود را تعیین کرده و مهارت‌های مدیریت زمان را بکار بگیرند تا بتوانند در موقعیت با فشار زمانی بالا به طور مؤثر و کارآمد کار کنند.

استاد مختاریان در انتهای نشست تأکید کرد: با آموزش این مباحث، دانشجویان روزنامه‌نگاری می‌توانند مهارت‌های ارتباطی و مدیریتی خود را بهبود بخشیده و در فعالیت‌های خبری و گزارشگری بهترین عملکرد را ارائه دهند. علاوه بر این، این مهارت‌ها به آن‌ها در دستیابی به منابع اطلاعاتی بیشتر، تحلیل دقیق‌تر و ارائه مطالب جذاب و قابل فهم به خوانندگان کمک خواهد کرد.

کلمات کلیدی: دانشگاه سورهنشست تخصصی «روزنامه‌های جهان امروز» با حضور دکتر مختاریان برگزار شد