اولین جلسه نشست و گفت و گو با موضوع عکاسی خبری و مطبوعاتی با حضور مهدی قاسمی، دبیرِ واحد عكس خبرگزاری ایسنا و با مشارکت کانون روزنامه نگاری و کانون عکس دانشگاه سوره دوشنبه ۲۸ آبان ماه ٩٧ در دانشکده فرهنگ و ارتباطات سوره برگزار شد.

قاسمي در ابتدای این نشست به معرفی سابقه کاری خود پرداخت.

او فارغ التحصیل رشته عکاسی است و بیست سال سابقه عکاسی مطبوعاتی دارد.

از سال ۷۲ در زمینه عکاسی مستند و از سال ۸۱ تاکنون در زمینه عکاسی خبری در خبرگزاری ایسنا مشغول به فعالیت می باشد.

او عکاسی مطبوعاتی را شاخه ای از عکاسی، از نگاه رسانه معرفی کرد که که وظیفه انتقال وقایع و اتفاقات را با سرعت بالا از نظر دیداری دارد، که باید به عنوان شاهدی بی طرف به تمام وجوه اتفاقات بپردازد. همچنین افزود که اگر این آثار ارزش بالایی داشته باشد تا سال ها در تاریخ آرشیو عکاسی مطبوعاتی خواهد ماند.

با اشاره به توضیحات این  عکاس خبری از سال ۱۸۵۳ میلادی با چاپ هزینه بر عکس ها شروع و در سال ۱۹۲۵ میلادی با ساخت دوربین های ۳۵ میلیمتری Leica به اوج خود رسید.

این دوربین ها به دلیل حمل آسان و روش عکاسی راحت تر از مزیت بالایی برخوردار بودند.

و اما از سال ۱۹۳۰ عکس در مطبوعات طرفداران زیادی در اروپا پیدا کرد و مجلات بسیاری به عکاسی مطبوعاتی بها دادند.

دو سال پس از پایان جنگ جهانی دوم، آژانس بین المللی عکس مگنوم فوتوز تاسیس شد که معتبر ترین عکس ها در دنیا متعلق به این آژانس است.

مگنوم به ارائه، فروش و بازاریابی عکس در سراسر جهان می پردازد.

مرحوم عباس عطار و نیوشا توکلیان به عنوان عکاسان ایرانی در این آژانس فعالیت داشته اند.

نمایش عکس های خبری معروف از نگاه هنری در ادوار مهم تاریخ بشر، دیگر بخش این گردهمایی بود.

و در نهایت مهدی قاسمی قسمتی از آثار منتخب خود را از جمله: زمین لرزه بم، سونامی اندونزی، زلزله کشمیر پاکستان و... در زمینه اجتماعی به نمایش درآورد.

نازنين زهرا سعادتمند

کلمات کلیدی: سوره، فرهنگ