به مناسبت هفته ارتباطات، دانشکده فرهنگ و ارتباطات دانشگاه سوره با همکاری معاونت پژوهشی، نشست‌ها و کارگاه‌هایی را با حضور استادان برتر حوزه ارتباطات برگزار می‌کند.

به ‌گزارش روابط‌عمومی دانشگاه سوره به نقل از معاونت پژوهشی، وبینار عصر گردش آزاد اطلاعات، فرصت‌ها و چالش‌ها از سلسله نشست‌های هفته ارتباطات، در روز یکشنبه 24 اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲ از ساعت ۱۴:۴۵ تا ۱۶:۱۵ در دانشکده فرهنگ و ارتباطات دانشگاه سوره برگزار شد.

این نشست با حضور دکتر "رحمان سعیدی"، از استادان مطرح ارتباطات کشور همراه بود و در خصوص نقاط کور پژوهش‌های ارتباطی و ویژگی‌ها و معیارهای پژوهش خوب سخن گفته شد.

دکتر سعیدی عنوان کرد: «انسان امروزی بر شانه‌های نسل‌های گذشته پای گذاشته و پیشرفت علم را مدیون نسل‌های گذشته است منتها مثل نسل گذشته با دستاوردهای جدید خود سعی می‌کند کاروان علم را به‌سوی آینده و رشد و پیشرفت هدایت کند.»

وی تصریح کرد: «در اغلب کنوانسیون‌های مهم جهانی مثل کنوانسیون حقوق بشر، به همان نسبت که حقوق انسان‌ها را موردتوجه قرارداد و آزادی‌های آنها را مورد تأکید قرارداد است در مناطق مختلف دنیا نیز سعی کرده‌اند در منطقه خودشان سازوکاری را برای آزادی‌های اساسی به‌خصوص آزادی بیان، مطبوعات و رسانه‌ها برای مناطق موردنظر خود داشته و حتی ضمانت اجرایی نیز برای تخلف از این آزادی‌ها برای مناطق مختلف موردنظر خود تعیین کرده‌اند.»

دکتر رحمان سعیدی با بیان اینکه برخی اوقات با چالش‌هایی در این زمینه مواجه هستیم، گفت: «یک عدم تعادل بین امکانات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری کشورهای پیشرفته جهان و جهان سوم است. به همین سبب یک شکاف اطلاعاتی بزرگ بین کشورهای فقیر و غنی وجود دارد و درحالی‌که کشورهای غنی با امکانات پیشرفته و امکانات ارتباطی زیاد، به اطلاع‌رسانی در سطح جهان پرداخته و در گردش اطلاعات نقش تعیین‌کننده و ارزشمندی به نفع کشور خود ایفا می‌کنند. کشورهای جهان سوم به دلیل کمبود امکانات و محدودیت‌هایی که با آن مواجه هستند از این امر برخوردار نیستند؛ بنابراین این باعث می‌شود که از گردش آزاد اطلاعات به همان شکل که در اکثر کشورهای پیشرفته استفاده می‌شود محروم باشند و کشورهای فقیر نتوانند از آن امکانات استفاده کنند و روزبه‌روز هم این فاصله و شکاف بیشتر می‌شود.»

عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی افزود: «بعد از مطرح‌شدن اینترنت به‌عنوان یک وسیله جدید این امیدواری به وجود آمد که گردش آزاد اطلاعات که با یک سمت‌وسوی یک‌طرفه از کشورهای غنی به سمت کشورهای فقیر درحرکت بود تحولی در آن ایجاد شود و کشورهای درحال‌توسعه نیز بتوانند اطلاعات و رویدادها را آن‌چنان‌که منافع این کشورها نیز تأمین شود منتقل کنند.»

این استاد ارتباطات خاطرنشان کرد: «وقتی اینترنت به‌عنوان یک پدیده جدید مطرح شد این امیدواری به‌وجود آمد که تعامل بین گیرنده خبر و اطلاعات و فرستنده خبر و اطلاعات ایجاد شود و یک تعامل دوجانبه بین این دو گروه از کشورها داشته باشیم و شکاف و محرومیت کشورهای فقیر از بین برود اما متأسفانه این بار به دلیل شکاف دیجیتالی بین این دو گروه از کشورها، بازهم این موضوع تجدید شد.»

دکتر سعیدی در این خصوص عنوان کرد: «درحالی‌که در یک کشور پیشرفته برای پروژه‌های عظیم و برنامه‌ریزی‌های مهم از اینترنت استفاده می‌شود در کشورهای فقیر برای گفتگو و چت کردن و نهایتاً ارسال یک ایمیل از ویژگی‌ها و قابلیت‌های گسترده اینترنت استفاده می‌شود.»

مشاور حقوقی و وکیل پایه یک دادگستری، با اشاره به نکاتی درباره جریان یک‌سویه انتقال اطلاعات و تبعات آن تأکید کرد: «هنگامی‌که جریان انتقال یک‌سویه اطلاعات یا فرهنگ صورت بگیرد ارزش‌های فرهنگی کشور موردتهاجم قرار می‌گیرد. ارزش‌های فرهنگی هر کشوری هویت آن کشور هستند و وقتی‌که موردتهاجم قرار بگیرد ریشه‌های فرهنگی آن کشور از بین می‌رود.»

گفتنی است وبینار «عصر گردش آزاد اطلاعات، فرصت‌ها و چالش‌ها» به همت دانشکده فرهنگ و ارتباطات دانشگاه سوره با همکاری معاونت پژوهشی به مناسبت هفته ارتباطات، با حضور دکتر رحمان سعیدی،  از استادان ارتباطات کشور، روز یکشنبه 24 اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲ در دانشکده فرهنگ و ارتباطات دانشگاه سوره برگزار شد.

کلمات کلیدی: دانشگاه سورهدر دانشکده فرهنگ‌وارتباطات برگزار شد: وبینار «عصر گردش آزاد اطلاعات، فرصت‌ها و چالش‌ها»