منتظر باشید تا صفحه کامل بارگذاری شود
غیرفعال کردن حالت بارگذاری
×

مشاهده خبر

به گزارش روابط عمومی دانشگاه سوره_ دومین نشست آخرین روز هفته هنر انقلاب اسلامی با عنوان «رستاخیز حج در عکس‌های کمال‌الدین شاهرخ» و حضور کمال‌الدین شاهرخ، عکاس سینما و تلویزیون به میزبانی کامران شریفی مدیر گروه عکاسی دانشگاه سوره، روز چهارشنبه 25 فروردین‌ماه 1400 ساعت 13 الی 15 صورت مجازی در دانشگاه سوره برگزار شد.

درابتدای جلسه استاد کمال‌الدین شاهرخ از تجربیات عکاسی خود در حج گفت و افزود: سالیانه تعدادی عکاس برای عکاسی از حجاج، شهر مکه و مدینه به مکه اعزام می‌کنند؛ من نیز،  از سال‌های۷۰ تا ۷۹ و۸۰ تا  ۸۹ اعزام شدم و چندین جلد چاپ به‌صورت تصویری در اختیار مسئولین قراردادم.

وی به سختی‌های عکاسی در حج اشاره کرد وگفت: در چندین سال گذشته تجهیزات عکاسی سنگین بود و جابه‌جایی و حمل و نقل آن‌ها به سختی انجام می‌شد، با گذشت زمان تجهیزات عکاسی کوچک و قابل حمل‌تر شد و عکاسی را برای عکاسان آسان کرد.

شاهرخ به چارچوب‌های عکاسی پرداخت و خاطرنشان کرد: همان‌طور که در دستور زبان، فعل و انفعالات را رعایت می‌کنیم، در عکاسی هم باید چارچوب‌ها را رعایت کرد تا عکس خوب و تأثیرگذار بگیریم تا عکس تأثیر بصری بر روی مخاطب بگذارد. البته این روزها با وجود گوشی موبایل و عکاسی با آن این چارچوب‌ها و تأثیرات را کمتر در عکس‌ها می‌بینیم، زیرا  افراد از عکاسی اصولی آگاهی ندارند.

وی در ادامه، از عکاس شهید سعید جانبزرگی که از سال 1377 عکاسی مناسک حج را آغاز کرده بود یاد کرد و ضمن نشان دادن عکس‌های احمد ناطقی وجمشید بایرامی گفت:  این دو عکاس، عکاسان  فوق‌العاده‌‌‌ای هستند و عکس‌هایشان در کتاب "مشق عشق" به چاپ رسیده است.

شاهرخ در رابطه با مجموعه عکس‌های روز شمار حج افزود: ما روز شمار حج ۸۳ تا ۹۴ را به‌صورت کامل چاپ کردیم و ۵۰ جلد چاپ در اختیار مسئولین قرار دادیم و من از سال ۸۰ تا ۸۹ از مجموعه عکس‌هایی که داشتم کتابی مصور کردم، عکس‌هایی که قاب و ترکیب بندی بسیار خوبی داشتند.

وی در ادامه از اهداف عکاسی مستمر گفت: اهدافی که تعیین می‌کنید و نحوه تلاش شما برای دستیابی به آن‌ها به موقعیت کنونی شما در عکاسی بستگی دارد؛ برای بهتر شدن در عکاسی فقط یک روش مطمئن وجود دارد؛ بیرون رفته و در حالی‌که آگاهانه به کارهایی که انجام می‌دهید فکرکنید، چندین عکس بگیرید. نگاه کردن به آثار عکاسان فوق‌العاده، مطالعه نظریه‌های عکاسی و مطالب آموزشی روی نحوه تفکر شما حین عکاسی تأثیر خواهد گذاشت، اما هیچ کتاب یا آموزشی نمی‌تواند جایگزین عکس گرفتن و امتحان کردن چیزهای مختلف شود.

*در انتهای جلسه نیز، کامران شریفی دبیر این نشست ضمن تشکر از کمال‌الدین شاهرخ سوالات دانشجویان را مطرح کرد و به تمامی آن‌ها پاسخ داده شد.

 

 

اشتراک در:

کلمات کلیدی: نشست «رستاخیز حج در عکس‌های کمال‌الدین شاهرخ»، هفته هنر انقلاب اسلامی، دانشکده هنر، معاونت پژوهشی، دانشگاه سوره

نظر خود را بنویسید