منتظر باشید تا صفحه کامل بارگذاری شود
غیرفعال کردن حالت بارگذاری
×

مشاهده خبر

روابط عمومی دانشگاه سوره گزارش می‌دهد

در بخش آخر همایش به ضرورت وجود قهرمانان در شعر و ادبیات هر فرهنگی اشاره شد. در همین مورد محسن مومنی‌شریف خاطر نشان کرد بعد از انقلاب و دفاع مقدس شاهد قهرمانانی هستیم که از میان مردم برخواسته اند که یکی از آن ها شهید سلیمانی است.
در ادامه نیز به ضرورت رسانه و بازتاب اندیشه مقاومت پرداخته شد و شیوه های ارتباطی شهید سلیمانی مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت که در این باره دکتر مسعودی دانشیار دانشگاه سوره گفتند : شهید سلیمانی از ارتباطات زبان‌شناسانه صمیمانه ای برخوردار بود و در تمامی حالات چهره های شهید سلیمانی صلابت وی به چشم می‌خورد.

**ضرورت قهرمان در ادب و هنر

محسن مومنی شریف رئیس سابق حوزه هنری انقلاب اسلامی، با بیان اینکه هر مکتب ادبی و هنری برآمده از مسائل فرهنگی و اجتماعی آن زمان بوده است گفت: ادبیات و هنری که در کشور ما تدریس می شود  برای ساخت قهرمان اساسی کافی نیست.

وی افزود: بعد از انقلاب اسلامی باتوجه به رویکرد های انقلاب اسلامی شاهد رویکرد هایی هستیم که اولین رویکرد نگاه به عالم رئال است که در مکتب انقلاب اسلامی نگاهی دینی محسوب می شود و وسعتی به اندازه شهادت دارد.

وی خاطر نشان کرد: بعد از انقلاب اسلامی و دفاع مقدس شاهد قهرمانانی هستیم که از میان مردم برخاسته اند و یکی از این قهرمانان شهید قاسم سلیمانی است.

**اندیشه مقاومت و تصویر مرد مومن در شعر اقبال لاهوری    

راشد نقوی کارشناس سیاسی پاکستانی، با بیان اینکه پیام اشعار لاهوری استقامت و مقاومت است، گفت:  اقبال لاهوری در ظاهر تنها در مخالفت با استعمارگران انگلیسی شعر می‌گفت ولی در باطن و در حقیقت خواستار آزادی تمامی ملت‌های مسلمان از دست تمامی دولت‌های استعمارگر بود و او در اشعار خود بارها ملت‌های مسلمان را به مبارزه علیه استکبار و استعمار گران فراخوانده بود.

وی افزود: تصور انسان ایده‌آل و اسطوره ای در اشعار اقبال لاهوری نیز همچون نیچه ارسطو، برگسان و دیگران موجود است و اقبال لاهوری از آن به نام "مرد مومن" یاد می کند. حال باید دید که مرد مومن چه خصوصیت هایی دارد اگر بخواهیم خصوصیت‌های مرد مومن را با خصوصیت‌های انسانهای ایده آل عصر  حاضر تطبیق بدهیم.

وی خاطر نشان کرد: می‌توانیم به وضوح و آشکارا بگوییم که حاج‌قاسم‌سلیمانی دارای همان خصوصیت های مرد مومن که در اشعار علامه اقبال لاهوری ذکر شده است، می باشد. خصوصیت هایی که در اشعار علامه اقبال لاهوری برای مرد مومن  ذکر شده است، همان  خصوصیت های مجاهد فی سبیل الله است که در سوره مبارکه مائده، آیه شماره ۵۴ هم ذکر شده است.

**امام علی(علیه السلام) میان عقل و شجاعت مطالعه تحلیلی

ماجد مرهج رباط رئیس گروه زبان فارس دانشگاه واسط عراق، با بیان اینکه حضرت علی علیه السلام در شجاعت و تعقل ابعاد بزرگی را به جهانیان  ارائه دادند، گفت: تا اینکه در صورت  به مثالی جهانی برای شجاعت ، تعقل و خرد تبدیل شدند. حضرت علی علیه السلام، ميان شجاعت و بردباری یک رابطه ایجاد کردند و این دو ترکیب شدند که این ویژگی ها برای مردان ناآشنا است.

 وی افزود: امام علی (ع)  شجاعت خود را برتر از تعقل قرار نداد، بلکه در بسیاری از جنگ ها این تعقل بود که حاکمیت داشت و با عزت نفس و گذشت از دیگران در جبهه های جنگ برخورد می‌کردند و در شخصیت ایشان بردباری و شجاعت متجلی شد ، و همچون بزرگ مردی صبور بودکهو خود را از هوس و تکبر باز می داشت ، سخاوتمند و بخشش گر بود ، همانگونه که خود میفرمایند (شجاع ترین مردم سخاوتمندترین آنهاست.

وی با بیان اینکه شجاعت و جرأت هدیه ای است که خداوند به بزرگ مردان بخشیده و امام علی (علیه السلام) یکی از آنهاست گفت: اعراب از دوران قبل از اسلام شجاعت را به ارث برده اند به دلیل اینکه، شرایط زندگی آنان تا حد زیادی دشوار بوده و زندگی اقتصادی آنها مبتنی بر غارت، راه زنی و جدل بوده در آن زمان این نحوه زندگی را مخل اجتماع نمی‌دانستند بلکه آن را افتخاری برای مردان بیان می کردند، که نان را با تیغ شمشیر به دست می آوردند

**رسانه و بازنمایی اندیشه مقاومت

محمد اخگری استاد یار دانشگاه صدا و سیما، به تعریف بازنمایی اندیشه های مقاومت در رسانه ها با توجه به مطالعاتشان پرداخت و گفت: نتایج نشان می دهد که  برخی رسانه ها در حوزه مطبوعات بر اساس تحقیقات کیفی، اسرائیل را مظلوم و فلسطین را مقصر نشان می دهند و  یک نمونه تحقیقی گونه های برخورد رسانه های اصلی، بحث بایکوت خبری است که در رسانه های غربی مخصوصا رسانه های در جریان، مورد بایکوت خبری قرار گرفتند.

وی اذعان کرد: تمام مباحثی که غربی ها و سردمدارانشان میگویند ،شعاری بیش  نیست واولین گمان و ظنی که بعد از یک اتفاق تروریستی می افتد این است که آن را به سمت مسلمانان هدایت می کنند.

اخگری خاطرنشان کرد:کلیت و وحدت اسلامی، مد نظر اندیشه مقاومت است و همانطور که دیدیم که شهید سلیمانی به فکر نجات شیعه و سنی و همه مسلمین بود.

**شیوه های ارتباطی سردار سلیمانی

 
   


امیدعلی مسعودی دانشیار و مدیر گروه ارتباطات دانشگاه سوره، به تعریف معنای ارتباطات پرداخت و گفت: ارتباطات به دو شیوه کلامی و غیر کلامی صورت میگیرد.

 وی همچنین در مورد مکتب شهید سلیمانی توضیح داد و عدم ارتباط گیری شهید حاج قاسم سلیمانی با دشمنان را عنوان کرد و راجع به ارتباطات غیر کلامی از جمله فاصله فیزیکی، زبان بدن و ارتباط چشمی ایشان  توضیح داد و مسئله دیگری که بیان شد ،مسئله ظاهر و پوشش  افراد است که بر اساس آن به دیگران شناخته می شود.

وی عکس های شهید سلیمانی را تحلیل  کرد و گفت: شهید سلیمانی از ارتباطات زبان شناسانه فوق العاده و  صمیمانه ای برخوردار بودند و آن را به خوبی مدیریت می کردند.

 همچنین حالات چهره  شهیدسلیمانی را مورد بررسی قرار داد و گفت: در تمامی تصاویر شهید سلیمانی صلابت ایشان به چشم می خورد.

**زبان حماسه سروده ها، زبان آن سترد مرد

محمد حسن مقیسه مولف کتاب در زمینه دفاع مقدس، با بیان اینکه شعر می تواند رنگ و بوی انقلاب اسلامی را داشته باشد گفت: شعر می تواند رنگ و بوی انقلاب اسلامی را داشته باشد و همان شور و حماسه رزمندگان و مدافعان حریم نبوی و علوی را در خواننده زنده کند، شعر حماسی است.

وی افزود:  البته شاعر آزاد است که در هر قالبی و مضمونی که می خواهد، شعر بگوید و شعر سرایی دستوری نیست، اما من بر این باورم که آنچه گرمتر و گویاتر می تواند نام و یاد قهرمانان اسلام را در میانه میدان های سیاسی و اجتماعی زنده نگه دارد و به تهییج مردم و شور اجتماعی آنها منجر شود، شعر حماسی است.

**بازتاب قهرمان در کتاب های مصور، انیمیشن و بازی های رایانه ای


حجت السلام محمدرضا زائری مدیر مجله نور، صدا، دوربین، حرکت نو جوانان، با بیان اینکه تصویرسازی و نگاره به انتقال مفاهیم برای تمام سنین کمک بسیاری می‌کند، گفت: در ایران انگاره قهرمانان به صورت پی‌نما یا کمیک استریپ همچنان با آنچه در دیگر نقاط جهان همچون غرب فراوانی یافته تفاوت های بسیاری دارد اما می توان گفت با استفاده از خلاقیت و علم موجود در داخل کشور می‌شود از پتانسیل‌های موجود نهایت بهره‌وری را برد.

 

زائری همچنین افزود: قهرمان و اسطوره و روند ساخت آن ها ظرفیت زیادی برای انتقال مفاهیم و پیام به مخاطبین دارد مخاطبینی که می‌توانند از کودک و نوجوان تا جوانان و میانسالان را در بر بگیرد و هیچگونه محدودیت سنی برای خود قائل نباشد.

وی خاطرنشان کرد: یکی از معضلات این حوزه  کمیک استریپ و موانع جدی آن عدم حمایت‌های مالی سازمان های مربوطه و مناسب برای این امر است که منجر می‌شود ساخت پروژه های این چنینی با موانع و دردسرهای زیادی مواجه شوند و در نتیجه ساخت و پرداخت این ماجراها به زمان دیگری موکول شوند و یا این پروژه ها به صورت کامل لغو شوند البته هیچ‌گاه پیدا کردن یک منبع مالی موفق همراه  غیر ممکن نخواهد بود.

**تبیین آموزه های مفهومی در اندیشه شهداء با بیان بصری

محسن سلیمانی عضو هیات مدیره طراحان گرافیک ایران، با بیان اینکه شمایل نگاری در شیعه مهم است،گفت:  شمایل نگاری در شیعه مهم و برجسته به شمار می رود و هنر خودآموخته مهمترین نقش را به عنوان مکمل در کنار هنرهایی که به صورت آکادمیک اجرا می شوند را ایفا می کند.

 

وی افزود: یکی از برجسته‌ترین ظرفیت های انگاره و تصاویر در، درآمیخته شدن آن با خیال سازی هنری است که در کنار سایر عوامل کمک زیادی به انتقال مفاهیم می کند.

 سلیمانی با اشاره به نمونه های متفاوت در ادیان و نگارش ها خاطرنشان کرد: حماسی ترین نمونه تجسمی، سیاه مشق ها هستند که ابتدا به صورت تمرین رواج داشتند اما امروزه به عنوان یک سبک و هنر تفکیک شده و کاملاً به نام و شهره مورد و استفاده قرار می گیرند.

 ** نقاشی و اسطوره

احمد خلیلی فرد عضو هیات علمی دانشگاه سوره، با بیان اینکه هر شخص با توجه به ویژگی‌های برجسته‌ای که دارد تبدیل به سمبل، اسطوره و قهرمان می‌شود گفت: افراد  قهرمانان و اسطوره ها را الگوی خویش قرار  می دهند چراکه چشمان آنها را  رو به حقایق باز و روحیه نبرد حق با باطل در قهرمانان نمود پیدا می‌کند و در این جامعه که جامعه مملو از قهرمان اسطوره است خوبی ها و روحانیت نیز نمود پیدا می کند.

 وی افزود: سردار سپهبد شهید قاسم سلیمانی یکی از شخصیت های برجسته و اساطیری در تاریخ معاصر به شمار می رود و سردارسلیمانی به واسطه معرفت دیداری تصاویر مجسمه نگارگری و سایر رشته های هنری و تجسمی به تمامی دوستدارانش شناسانده شد و همین امر گواه این مدعاست که هیچگاه نباید اهمیت رشته های این چنینی کم بشود.

**تاثیر ایمان در باور قهرمان

احمد عباس المنصوری سر دبیر مجله دانش ذهنی عراق، با بیان اینکه بحث ایمان در باور قهرمان با هدف کلی به کمال رسیدن انسان و سعادت دنیوی و اخروی او تهیه و تنظیم شده است گفت: برای رسیدن به کمال و سعادت دنیوی و اخروی و لازم است تا با استفاده از پیامبران و کتب آسمانی که از سوی خداوند به ما اعطا شده به ایمان کامل دست پیدا کنیم و این دقیقا همان معنایی است که در قرآن با عنوان جن و انس را نیافریدیم مرتبط است.

وی افزود: ما در مرحله ای از زندگی تصمیم میگیریم که در راه حق باشیم یا در راه باطل اما پیروان در این ورطه دو قسمت می شود پیروان رهنمود پیغمبران و گروه دوم آنان که از این رهنمودها سرپیچی کردند. یکی از بزرگترین حادثه های رسانه‌ای و مشروع الهی شهادت سردار سپهبد قاسم سلیمانی و شهید ابو مهندس بود.

وی خاطر نشان کرد: نقش رسانه در زندگی مردم روز به روز عمیق تر و مهم تر می شود حکومت هایی به واسطه حضور رسانه از سال ۲۰۰۳ میلادی به واسطه همین امر دگرگون شدند؛ رسانه ها را می‌بایست زینبی کنیم و این دقیقا موضوع و تعبیری است که برای قرب ناآشنا و غریب است اما ما می توانیم به عنوان شیعه از زینبی شدن رسانه ها بهره ببریم چرا که حوادثی چون کربلا هنوز در دلها زنده هستند.

**مضامین انسانی و تصویر قهرمان در عکس های جنگ تحمیلی

فرشاد عسگری کیا عضو هیئت علمی گروه سینمای دانشگاه سوره، با بیان اینکه تقابل متن مکتوب و متن مصور در ترسیم مفهوم قهرمان جنگ تحمیلی عراق بر ایران سردار سلیمانی در تاریخ ما در زمره ستارگان قرار می‌گیرد گفت: سردار سلیمانی به عنوان کسی شناخته می شود که نظرات متفاوت و گاه متناقضی از سوی هواداران و گاه مخالفین شد از او بیان می شود از تمامیت این خاک و مملکت به قیمت جان خود گذشته آن هم در روزهایی که این حوادث پایانی ندارند و شهادت سردار اولین نبوده و آخرین نیز نخواهد بود.

وی با اشاره به اینکه اسناد و عکس های منتشر شده و به جا مانده از نیروهای مردمی چون سپاه و بسیج بسیار بیشتر از ارتش جمهوری اسلامی ایران است خاطر نشان کرد: اسناد و عکس های آرشیوی کمک زیادی به نزدیکی مردم و آشنایی آنها با نیروهای مردمی می‌کند و بسیاری از عملیات و اسناد های آرشیوی از ارتش جمهوری اسلامی ایران و هویتی محرمانه دارند به همین خاطر اسناد زیادی از آن ها به صورت عمومی منتشر نشده و وجود اسناد و آرشیو های بسیار زیاد نیروهای مردمی چون بسیج و سپاه به شناخت بیشتر این نیروها توسط مردم کمک می‌کند و به محبوبیت آنها نزد مردم عامه منجر می شود.

*در انتهای این همایش نیز یوسف خجیر معاون پژوهشی دانشگاه سوره از زحمات تمامی همکاران و دست اندرکاران برگزار کننده تقدیر و تشکر به عمل آورد و یاد و خاطره شهید فهیمی یکی استادان گرانقدر دانشگاه سوره را که سالیان سال مشق عشق آموخت و از هیچ تلاشی فروگذاری نکرد را گرامی داشت.

اشتراک در:

کلمات کلیدی: همایش بین المللی، قهرمان در آینه هنر و ارتباطات، یادواره شهید قاسم سلیمانی،دانشگاه سوره

نظر خود را بنویسید