نشست تخصصی «قلم کاریکاتوریست در مصاف ارابه‌های جنگی صدام» در دانشگاه سوره برگزار شد

1400/07/07   21:00

هفتمین وبینار از مجموعه نشست‌های «مقاومت در قاب هنر» به همت دانشکده هنر دانشگاه سوره با همکاری معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فن‌آوری، سازمان بسیج دانشجویی کشور و رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در اسپانیا، به مناسبت هفته دفاع مقدس با عنوان «قلم کاریکاتوریست در مصاف ارابه‌های جنگی صدام» روز چهارشنبه مورخ 7 مهرماه 1400 ساعت 17 الی 18 در دانشگاه سوره برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه سوره_ هفتمین و آخرین وبینار از مجموعه نشست‌های «مقاومت در قاب هنر» به همت دانشکده هنر دانشگاه سوره با همکاری معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فن‌آوری، سازمان بسیج دانشجویی کشور و رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در اسپانیا؛ همزمان با آغاز هفته دفاع مقدس تحت عنوان «قلم کاریکاتوریست در مصاف ارابه‌های جنگی صدام»، با ارائه و سخنرانی دکتر حبیب‌الله صادقی استادیار دانشکده هنر دانشگاه شاهد، روز چهارشنبه مورخ 7 مهرماه 1400 ساعت 17 الی 18 به صورت مجازی در سامانه سیباد دانشگاه سوره برگزار شد.

در ابتدای جلسه، حبیب‌الله صادقی با طرح مقدمه‌ای درباره موضوع نشست بیان کرد: نخستین پوسترهای پس از انقلاب در حوزه گرافیک را طراحی و ترجمه کردم و دانش‌آموخته رشته نقاشی از دانشکده هنرهای زیبا و عضو ستاد مرکزی سپاه برای گرافیک بودم. وی افزود: بخش اعظمی از وفاداری به انقلاب اسلامی را در کاریکاتوریست‌ها، نقاشان و هنرمندان باورمند می‌توان یافت که به دنبال تولید اثر هنری‌ای بودند که حاوی اعتقادات و باورهای دینی و اسلامی باشد.

صادقی خاطر نشان کرد: باید یک زبان هماهنگ و ویژه برای برقراری ارتباط با مخاطب وجود داشته باشد. یک کاریکاتوریست این باور، شرافت و تعهد را از شهید مطهری الهام می‌گیرد و درک می‌کند که قلم توتم ماست.

در ادامه جلسه، حبیب‌الله صادقی اظهار داشت: دلیری و قهرمانی فرزندان سلحشور انقلاب را با آن زبان طنز کاریکاتور بیان می‌کنیم و در این زمینه ضرورت دارد که با ادبیات قدیم و جدید آشنایی و شناخت پیدا کنیم. به همین منظور، باید زبان را تقویت می‌کردیم.

سپس، وی عنوان کرد: توانمندی‌هایی را در نسل دوم و سوم مشاهده و شناسایی کردیم. هر فردی باید دشمن‌شناسی و نمادشناسی را دنبال کند. همچنین، کاریکاتور دوران جنگ بیشتر سیاه و سفید بود و به شیوه ساده‌سازی با قلم هاشور، راپید، مداد رنگی و... کار می‌شد. ما همواره تمرین و ممارست برای بیان و زبان مؤثر داشتیم تا بتوانیم از انقلاب خود حمایت کنیم.

حبیب‌الله صادقی، با نمایش چند نمونه از کاریکاتورهای خود و ارائه توضیحاتی درباره آن‌ها به این نشست پایان داد.

در انتهای جلسه نیز، به تمامی سؤالات علاقه‌مندان در این حوزه پاسخ داده شد.

هفتمین نشست تخصصی «قلم کاریکاتوریست در مصاف ارابه‌های جنگی صدام» دانشکده هنر دانشگاه سوره