مقدمه:
در پی سخنان مقام معظم رهبری در آغاز دوران رهبری مبنی بر توجه حوزه هنری به کارهای زیربنایی، ماندگار و اساسی و همچنین ضرورت حضور و ایفای نقش فعالانه هنرمندان متعهد و آگاه، به شکل وسیع و متناسب با ابعاد گسترده تهاجم فرهنگی، پس از بررسیهای فراوان، حوزه هنری مصمّم به تأسیس یکنهاد آموزشی شد تا با بهرهگیری و استفاده از تجربیات فرهنگی و هنری خود، مشکل اساسی هنرمندان و علاقهمندان هنر در زمینه کمبود فضاهای سالم هنری را حل کرده، خلاء ناشی از عدم حضور نیروهای دردآشنا در جامعه فرهنگی- هنری و نظام دانشگاهی کشور را جبران نماید و با تربیت نیروی انسانی متدین و متعهد رسالت اعتلای هنر دینی و توسعه و تعمق ادبیات انقلاب اسلامی را در جامعه فرهنگی و هنری کشور به انجام برساند. در تبیین خطمشی ذکرشده فوق، مؤسسه آموزشی سوره که در ابتدا با برگزاری دورههای آزاد در سال 1372 شکلگرفته بود، در ادامه راه اقدام به تأسیس مؤسسه آموزش عالی سوره غیردولتی غیرانتفاعی نوع دوم کرد. پس از مصوبه شورای عالی و تحکیم مفاد آن بر رسمیت مؤسسات نوع دوم، در بهار 1376، مؤسسه آموزش عالی سوره غیردولتی غیرانتفاعی نوع دوم به نوع اول تبدیل شد.
در سال 1389 با کسب موافقت اصولی مؤسسه آموزش عالی سوره به دانشگاه سوره تبدیل شد و پس از اخذ مجوزهای مربوط از سال 1392 ، شورای گسترش و برنامهریزی آموزش عالی وزارت علوم موافقت قطعی خود را با تبدیل نام مؤسسه آموزش عالی سوره به دانشگاه اعلام کرد. این دانشگاه از سال 85 رشتههای کارشناسی ارشد خود را راهاندازی کرد و در سال 1400 نیز با اخذ مجوز قطعی برای ایجاد 2 رشته دکتری در این دانشگاه موافقت گردید. مهر 1400شروع اولین دوره دکتری در رشته علوم ارتباطات در دانشگاه سوره بود. دکتری تاریخ تطبیقی و تحلیلی هنر اسلامی هم در سال 1401 در دانشکده هنر دانشجو پذیرفت و در سال 1402 نیز دکتری مدیریت رسانه در دانشکده فرهنگ و ارتباطات راهاندازی شد.
هماکنون دانشگاه سوره با حدود 4500 دانشجو و سه دانشکده هنر، دانشکده معماری و شهرسازی و دانشکده فرهنگ و ارتباطات در مقطع دکتری با 3 رشته، در مقطع کارشناسی ارشد با 21رشته، در مقطع کارشناسی با 18 رشته و در مقطع کارشناسی ناپیوسته با 1 رشته، نسبت به پذیرش دانشجو اقدام میکند.