مهندسی معماری
معماری از بالندهترین و پرافتخارترین رشتههای هنری در طول تاریخ کهن ایرانزمین بوده است بهگونهای که در زمانهای مختلف، معماران (مهرازان) با بهترین بهرهوری از فنون ساخت و در سایه بهرهمندی از مبانی نظری و ایدئولوژیکی قوی باشکوهترین و معنادارترین بناهای دوران کهن و دوران اسلامی را خلق نمودهاند.بدینسان بخش بزرگی از تاریخ شکوهمند ایرانزمین در پیوند با شاهکارهای معماری و دستاوردهای عملی و هنری معماران آن است.
در راستای ارزش نهادن و با امید به تداوم این بخش از هویت فرهنگی ایرانی اسلامی ،رشته مهندسی معماری از اولین رشتههای شکلگرفته در دانشگاه سوره گردید .
هویت محوری در تفکر و طراحی، آموزش سیر از ایده پردازی به عمل ، مطالعه و بررسی و تحلیل تاریخ معماری ایران و جهان، مطالعه و شناخت و ارزش نهادن به معماری تاریخی و بومی ایران ،آشنایی و آموزش شیوههای نوین و روزآمد بهینهی طراحی و اجرا،رشد و بارآوری خلاقیت و نوآوری هدفمند دانشجویان در طراحی معماری، آمادگی برای ورود به بازار کار حرفهای، از ارکان اصلی آموزش دوره مهندسی معماری در این دانشکده است.
گروه مهندسی معماری در دانشگاه سوره دارای 3 زیرمجموعه است :
- کارشناسی مهندسی معماری پیوسته
- کارشناسی مهندسی معماری ناپیوسته
- مهندسی کارشناسی ارشد مهندسی معماری- معماری
1-کارشناسی مهندسی معماری پیوسته:
این رشته از قدیمیترین رشتههای دانشگاه سوره است. سرفصل دروس این رشته از سال 97 منطبق با سرفصل جدید و بازنگری شده مهندسی معماری وزارت علوم و فنآوری تغییریافته و طول دوره تحصیلی در این رشته از این سال، 9 نیمسال گردیده است. در حال حاضر پذیرفتهشدگان این رشته در دانشکده معماری و شهرسازی سوره درتر سال ،حدود 60 نفر میباشند .به لحاظ جامعیت و فراگیر بودن دروس رشته فوق، فارغالتحصیلان این رشته آمادگی شرکت در آزمون گرایشهای مختلف ارشد مهندسی معماری را دارا میباشند.
در راستای تعهد دانشگاه به بهرهوری مناسب دانشجویان از دوران تحصیل ، حدود 50 مدرس باتجربه در امر تدریس در مقطع آموزش عالی و نیز اساتید مجرب بازار حرفهای کشور، همکاران هیأت علمی دانشکده را در این رشته یاری میدهند.
2-کارشناسی مهندسی معماری ناپیوسته:
دانشگاه سوره از معدود دانشگاههایی در سطح تهران است که رشته مهندسی معماری ناپیوسته را دارا است. دوره تحصیلی این رشته 4 نیمسال تحصیلی است. فارغالتحصیلان پس از اخذ مدرک کاردانی در سایر دانشگاههای کشور میتوانند متقاضی ورود به این رشته در دانشکده معماری سوره باشند.این رشته از رشتههای برگزیده و مورد استقبال فارغالتحصیلان کاردانی بوده و در حال حاضر در هرسال تقریباٌ60 دانشجو در آن پذیرفته میشوند. فارغالتحصیلان این رشته همانند دانشجویان مهندسی معماری پیوسته میتوانند برای ادامه تحصیل در مقطع ارشد و نیز ورود به بازار کار حرفهای اقدام نمایند.
حدود 30 مدرس مدعو از اساتید مجرب سایر دانشگاهها و نیز فعالین باتجربه و متبحر در امر ساخت و اجرای معماری ،علاوه بر اعضای هیأت علمی سوره، در این رشته تدریس مینمایند.
3- کارشناسی ارشد مهندسی معماری - معماری :
دوره کارشناسی ارشد معماری – معماری در ادامه دوره کارشناسی مهندسی معماری ( پیوسته و ناپیوسته) بوده که حصول کار آیی عمومی در این رشته را هدف قرار داده است. سرفصل این مقطع با رویکرد بینا رشتهای و توجه به ارتباط معماری با سایر علوم در سال 92 توسط وزارت علوم بازنگری شده و در این دانشکده آموزش مطابق سرفصل جدید صورت میگیرد .
رشته فوق با تأکید بر مطالعه و آموزش مبانی و نظریههای معماری ، توجه به دروس میانرشتهای مرتبط با معماری ، توجه به امر تحقیق و پژوهش بخصوص در دروس نظری و نیز رویکرد محوری در طرحهای معماری ، فارغالتحصیلان این رشته را از سویی برای ادامه بحثهای نظری و تئِوریک در دوره دکتری آماده و توانمند میسازد و از سوی دیگر روشهای طراحی و اجرای معماری را برای گروهی که وارد بازار حرفهای میشوند به پختگی میرساند.
اعضای شورای تخصصی گروه معماری
حیدر جهانبخش
حسن اصانلو
زینب داعی پور
داریوش کسرایی
زکیه سادات طباطبایی لطفی