دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه سوره در سال 1372 با عنوان "گروه معماری موسسه آموزش عالی سوره" تأسیس گردید. هدف از تأسیس این گروه تقویت مؤلفههای فرهنگی و اسلامی در معماری و بازشناسی معماری ایرانی- اسلامی و بهروز کردن آن با توجه به نیازهای جامعه ایران در نظر گرفته شد. پس از تبدیل مؤسسه آموزش عالی سوره از نوع دوم به نوع اول در سال ۱۳۷۶ و همچنین ارتقاء آن به دانشگاه در اسفندماه سال ۱۳۸۹ روند رو به رشد دانشکده شکل جدیتری به خود گرفت و در این راستا با استفاده از اساتید مجرب داخلی و برقراری ارتباط با دانشگاههای معتبر سایر کشورها گامهای مؤثرتری برداشته شد. در سال 1393 با شروع پذیرش دانشجو در رشته مهندسی شهرسازی در مقطع کارشناسی، دانشکده معماری دانشگاه سوره به دانشکده معماری و شهرسازی تغییر نام داد.
در حال ظاهر دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه سوره دارای 4 رشته معماری، معماری اسلامی، معماری داخلی و مهندسی شهرسازی است که در مقاطع و گروههای مختلف کارشناسی (پیوسته و ناپیوسته) و کارشناسی ارشد به جذب دانشجو میپردازد.
دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه سوره در شهر تهران، خیابان استاد نجات الهی، خیابان فلاحپور و در یک ساختمان زیبای تاریخی مشغول به فعالیت است.
ازجمله امکانات این دانشکده میتوان به کلاسها و آتلیههای مناسب ، سایت کامپیوتری مجهز و کتابخانه تخصصی با بیش از چهار هزار نسخه کتاب ( فارسی و انگلیسی) اشاره کرد.
دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه سوره در راستای همکاریهای علمی و پژوهشی، تاکنون علاوه بر انجام فعالیتهای آموزشی مطابق با سرفصلهای وزارت علوم، به تبادل اساتید مجرب با دانشکدههای معتبر داخلی و خارجی و همچنین برگزاری کارگاههای تخصصی مرتبط با رشتههای موجود خود پرداخته است. بیشترین همکارهای علمی با دانشگاههای معتبر خارجی مربوط به دانشگاه ساپینزا رم و پلیتکنیک میلان است.
برخی از تفاهمنامههای بینالمللی دانشکده معماری و شهرسازی سوره به شرح زیر است:
- تفاهمنامه کلی همکاری علمی و فرهنگی دانشگاه سوره و دانشگاه ساپینزا رم ایتالیا؛
- تفاهمنامه همکاری بینالمللی دانشگاه سوره و دانشگاه پلیتکنیک میلان ایتالیا؛
- تفاهمنامه همکاری دانشگاه سوره و دانشگاه فردریک ناپل ایتالیا؛
- تفاهمنامه همکاری دانشگاه سوره و دانشگاه جنوا ایتالیا؛
- تفاهمنامه همکاری دانشگاه سوره و دانشگاه پلیتکنیک دی باری ایتالیا.
علاوه بر همکاری بینالمللی کنفرانسهای متعددی نیز با همکاری اساتید ایرانی و خارجی توسط دانشکده معماری سوره برگزارشده که اهم آنها عبارتاند از:
-
-
-
- کنفرانس با عنوان «استفاده از تکنیکهای گذشته در معماری معاصر» با همکاری دفتر مطالعات مشترک ایران و ایتالیا؛
- اجرای مدرسه تابستانی مشترک معماری داخلی آکادمی داموس ایتالیا و با مشارکت دانشگاههای تهران، پردیس هنرهای زیبا، دانشکده معماری دانشگاه هنر و جامعه مهندسان معماری؛
- راهاندازی مرکز مطالعات فرهنگی مشترک ایران و ایتالیا در دانشگاه سوره باهدف بررسی و تحقیق درزمینه نقاط پیوند و گسست معماری دو تمدن بزرگ ایران و ایتالیای در رم؛
- برگزاری نمایشگاه استادان عصر رنسانس تحت عنوان هنر- نبوغ- جنگ و شهر در زمینه معماری و شهرسازی؛
- برگزاری مشترک کنفرانس علمی و کارگاههای آموزشی با همکاری پروفسور لوچو والریو باربرا استاد صاحب کرسی معماری یونسکو و پرفسور آنتونیو ساجو، مدیر گروه دکتری دانشکده معماری ساپینزا.
-
-
با توجه به رسالت دانشگاه سوره، این دانشکده اهتمام بسیاری در امور آموزشی، پژوهشی و فرهنگی دارد. براین اساس در دانشکده معماری و شهرسازی، شورای تخصصی مربوط به هر گروه با حضور اساتید برجسته علمی، انجمن علمی دانشجویان معماری و شهرسازی و کانون فرهنگی دانشجویی شکلگرفته که به شیوهای فعال و پویا فعالیت مینماید.
ویژگی ها ی و توجهات خاص رشته معماری داخلی در دانشگاه سوره
- تاکید بر روزآمدی فارغ التحصیلان؛
- توجه به نیازهای جامعه؛
- تاکید بر افزایش توان خلاقه دانش آموختگان؛
- تاکید بر پژوهش محور بودن آموزش در دوره های تحصیلات تکمیلی؛
- تاکید بر تربیت نیرو های متخصص و آشنا به مبانی علمی رشته در مقطع کارشناسی.