منتظر باشید تا صفحه کامل بارگذاری شود
غیرفعال کردن حالت بارگذاری
×

مشاهده خبر

چندی پیش از رسانه دانشگاه سوره اعلام شد که رشته روابط‌عمومی گرایش رسانه‌های اجتماعی در مقطع کارشناسی ارشد ایجاد شده و قرار است از سال تحصیلی جدید پذیرای دانشجویان علاقه‌مند باشد. برای پی بردن به اهمیت آموزش‌های روابط‌عمومی  و جزئیات بیشتر رشته جدید با «دکتر امید علی مسعودی» عضو هیأت علمی و رئیس دانشکده فرهنگ و ارتباطات دانشگاه سوره گفت‌وگو کردیم.

آقای دکتر برای شروع گفت‌وگو مایلم از منظر تاریخی، حرفه‌ای و کارکردی نیم نگاهی به حرفه روابط‌عمومی بیندازید.

رشته روابط‌عمومی زاییده عصر صنعتی و در زادگاه صنعت جهان یعنی ایالات متحده است. اوایل قرن بیستم شرکت‌های بزرگ صنعتی شکل‌گرفته بودند و محصولات خود را به جامعه عرضه می‌کردند ولی با مردم ارتباطی نداشتند. مثلاً ۱۲۰ سال قبل که صنعت زغال‌سنگ خیلی مهم بود، این‌ ماده از معادن استخراج و به وسیله راه‌آهن جابه‌جا می‌شد. آن زمان حوادثی در صنعت زغال سنگ آمریکا اتفاق می‌‌افتاد که توجه روزنامه‌ها را جلب ‌می‌کرد. روزنامه‌ها برای آنکه فروش خود را بالا ببرند این اخبار را پوشش می‌دادند و باعث ضرر و زیان شرکت‌های فعال در صنعت زغال سنگ می‌شدند. شرکت‌ها نیز به دادگاه‌ها شکایت می‌کردند و دادگاه هم معمولاً به نفع خبرنگارها رای می‌داد. تا اینکه یکی از این شرکت‌ها به ذهنش رسید برای آنکه با این روند مقابله کند، یکی از آن خبرنگارها را به خدمت بگیرد.

آن خبرنگار در پاسخ به این سوال که «شما خبرنگارها چکار می‌کنید؟» گفت: «شما خبرها را پنهان نکنید، بلکه یک روابط‌عمومی ایجاد کنید تا مردم با شما در ارتباط باشند و هر خبری هم که اتفاق افتاد به یک‌ کلاغ چهل کلاغ تبدیل نشود.» این شد که روابط‌عمومی شکل گرفت.

البته امروز در یکسری کشورها مثل فرانسه امور روابط‌عمومی را به دفاتر روابط‌عمومی می‌سپارند و کارهای تبلیغاتی را به آژانس‌های تبلیغاتی واگذار می‌کنند. در ایران نیز تحت تأثیر شرکت نفت ایران و انگلیس در دهه ۱۹۴۰  روابط‌عمومی در صنعت نفت پایه گذاری شد. انگلیسی‌ها خیلی اهل روابط‌عمومی بودند به همین سبب مرحوم حمید نطقی روابط‌عمومی در ایران را از شرکت نفت پایه گذاری کرد. بعدها شرکت نفت به یک واحد روابط عمومی و امور بین‌الملل قوی و کارآمد مجهز شد. به طور کلی روابط‌عمومی‌ها دو ماموریت بسیار مهم دارند یکی روابط درون‌سازمانی و دیگری روابط عمومی برون‌سازمانی است. به طور کلی باید گفت: روابط عمومی دانش و هنری است که برای ارتباط بهتر با مردم شکل گرفته و باید با شیوه‌های خلاقانه اجرا شود.

چه شد که دانشگاه سوره به سمت ایجاد رشته روابط‌عمومی در مقطع کارشناسی ارشد رفت؟

دلیل راه‌اندازی رشته روابط‌عمومی در مقطع کارشناسی ارشد این است که جامعه ما سنتی است. هدف از راه اندازی این رشته توجه به سنت‌ها از یک سو و پرداختن به ارتباطات انسانی از سوی دیگر بود. یکی از مشکلات ما در ایران جدی نگرفتن روابط‌عمومی در سازمان‌ها است. در سازمان‌های جدید نیاز بیشتری به ارتباط سازمان با کارمندان احساس می‌شود. به این دلیل لازم بود که فنون جدید ارتباطات در روابط‌عمومی به دانشجویان آموزش داده شود.

در حال حاضر کدام دانشگاه‌ها رشته روابط‌عمومی را در مقطع کارشناسی ارشد ارائه می‌دهند؟

دانشگاه علامه طباطبایی گرایش روابط بین‌الملل و دانشگاه سوره گرایش رسانه‌های اجتماعی را در برنامه آموزشی خود دارند.

دانشکده فرهنگ و ارتباطات چه تعداد دانشجوی رشته روابط‌عمومی در مقطع کارشناسی دارد؟

۸۶ نفر

چه افرادی واجد شرایط پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد روابط‌عمومی هستند؟

 کسانی که از طریق سازمان سنجش و‌ کنکور ارشد قبول شوند می‌توانند در این رشته ادامه تحصیل دهند. همچنین دانشجویان نخبه دانشگاه سوره نیز می‌توانند بدون کنکور وارد رشته مدنظرشان بشوند. به طور معمول در مقطع کارشناسی دانشجویان در حد تربیت کارشناس آموزش می‌بینند. در حالی که برای مقطع کارشناسی ارشد هدف آن است که افرادی برای سطوح مدیریتی با آگاهی بیشتر از روابط‌عمومی تربیت شوند.

دانشکده فرهنگ و ارتباطات سوره در راستای تبدیل‌شدن به دانشگاه کارآفرین، چه اقداماتی را در دستور کار قرار داده است؟

اولین کاری که کردیم این بود که دانشجویان را با محیط اشتغال آشنا کردیم. دوم تلاش کردیم آنها را  به سازمان‌هایی که نیرو می‌خواهند معرفی کنیم و سوم به دانشجویان برای سپری کردن درس کارورزی که 240 ساعت دوره عملی است توصیه نامه دادیم. این باعث شد تا دانشجویان به صورت حرفه‌ای فعالیت در حوزه تخصصی روابط‌عمومی را تجربه کنند. بسیاری از این افراد پس از دوره کاروزی در همان مجموعه‌ها مشغول به کار شدند. همچنین در مقاطع مختلف سال مانند هفته پژوهش یا هفته ارتباطات و روابط‌عمومی کارگاه‌های مختلفی را به صورت برنامه علمی  برگزار می‌کنیم. همه این‌ها کمک می‌کند تا به سمت مهارت آفرینی حرکت کنیم. دانشجویان مقطع کارشناسی ما به لحاظ اخلاقی و اجتماعی بسیار موفق هستند. این باعث شده تا هر سال از بین دانشجویان نخبه دانشگاه نفراتی را برای ادامه تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری بدون کنکور معرفی کنیم.

از شما برای وقتی که به این مصاحبه اختصاص دادید بسیار سپاسگزارم.

ممنونم. موفق باشید.

اشتراک در:

کلمات کلیدی: دانشگاه سورهبه سمت مهارت آفرینی حرکت می‌کنیم

نظر خود را بنویسید