به مناسبت ماه پژوهش و با همت دانشکده فرهنگ و ارتباطات دانشگاه بینالمللی سوره و با همکاری معاونت پژوهشی نشست تخصصی «رسانه و انقلاب هوش مصنوعی» برگزار شد.
به گزارش روابطعمومی دانشگاه بینالمللی سوره، نشست تخصصی«رسانه و انقلاب هوش مصنوعی» با حضور دکتر امید علی مسعودی (استاد علوم ارتباطات دانشکده فرهنگ و ارتباطات)، دکتر فرزانه شریفی (استادیار علوم ارتباطات دانشکده فرهنگ و ارتباطات) و دکتر فاطمه امیرحسینی (استاد مدعو و پژوهشگر علوم ارتباطات دانشکده فرهنگ و ارتباطات) در 3 دیماه سال ۱۴۰۳ بهصورت حضوری و برخط در دانشکده فرهنگ و ارتباطات برگزار شد.
در ابتدای این نشست دکتر امید علی مسعودی، با اشاره به انواع رسانههای جریان اصلی مانند تلویزیون، رادیو و رسانههای جایگزین همچون روزنامههای برخط و بازیهای رایانهای، به بررسی دو مفهوم رسانه و هوش مصنوعی پرداخت. او رسانه را کانالی دانست که پیام را از فرستنده به گیرنده منتقل میکند. وی همچنین ضعف روزنامههای ایران را در گرایشهای حزبی عنوان کرد و بیان داشت که هوش مصنوعی بهخودیخود خنثی است و این نحوه استفاده انسان از آن است که تأثیر مثبت یا منفی ایجاد میکند.
در ادامه این نشست دکتر فاطمه امیرحسینی، به تعامل هوش مصنوعی و انسان پرداخت و بیان کرد: علیرغم پیشرفتهای گسترده، این فناوری همچنان جایگزین کامل انسان نشده است، اما با ظهور هوش مصنوعی هیبریدی که برگرفته از هوش مصنوعی نمادین و غیر نمادین است، تعامل بین انسان و هوش مصنوعی کاملتر خواهد شد و این بار هوش مصنوعی همکار و همیار انسان بهعنوان عضوی از اجتماع انسانی ظاهر میشود که میتواند در تصمیمگیریها، مانند انسان فکر کند و مانند او عمل کند. از همین روی میتوان در خبرگزاریها و روابطعمومیها از هوش مصنوعی هیبریدی در تصمیمگیریهای انسانی بهعنوان همکار استفاده کرد. وی همچنین تأکید کرد که تربیت نیروی ماهر و حمایت نهادهای علمی برای شناخت هوش مصنوعی و ابزارهای آن ضروری است .
در بخش بعدی این نشست، دکتر فرزانه شریفی، استادیار علوم ارتباطات، بحث عاملیت و فاعلیت در هوش مصنوعی را مطرح کرد و توضیح داد: فاعلیت از آنِ انسان است که توانایی خلق دارد، درحالیکه عاملیت هوش مصنوعی صرفاً اجراکننده است. او پیشبینی کرد این فناوری هرگز به فاعلیت دست نخواهد یافت و همواره نیازمند هدایت انسان خواهد بود.
نظر خود را بنویسید