منتظر باشید تا صفحه کامل بارگذاری شود
غیرفعال کردن حالت بارگذاری
×

مشاهده خبر

گروه معماری و انجمن علمی معماری ایرانی اسلامی با همکاری معاونت  فرهنگی و با هدف آشنایی هر چه بیشتر دانشجویان با معماری ایرانی – اسلامی  در سلسله نشست هایی اقدام به دعوت از اساتید بنام در این حوزه کرد.

نشست سوم این برنامه با عنوان " معماری اماکن مذهبی در ایران قبل از اسلام(با تاکید بر معماری چغازنبیل) " و دعوت از دکتر امان الله یغمایی ( ... ) مورخ  04/10/1403 برگزار شد.

چغازنبیل یکی از مهم‌ترین و باشکوه‌ترین آثار معماری دوران باستان ایران است که در منطقه خوزستان، در نزدیکی شوش، قرار دارد. این بنا که به‌ویژه به معبد بزرگ ایلامی معروف است، قدمت آن به قرن سیزدهم پیش از میلاد باز می‌گردد و نشانگر توانمندی و مهارت‌های معماری پیشرفته در تمدن ایلامی است.

دکتر یغمایی در این نشست به بررسی معماری چغازنبیل پرداخت و نکات جالب و مهمی را برای دانشجویان مطرح کرد. سخنرانی با شور و هیجان استاد آغاز شد، و ایشان از اهمیت و قدمت تاریخی چغازنبیل به عنوان یکی از مهمترین آثار معماری ایرانی در دوران باستان سخن گفت. ایشان به‌ویژه به چگونگی کشف تپه چغازنبیل از زیر توده‌های خاک توسط باستان‌شناس فرانسوی، پروفسور "ژاک دو مورگان" اشاره کرد. وی در خلال پرواز بر روی منطقه، متوجه وجود تپه‌ای عظیم و بی‌نظیر شد که بعدها با کاوش‌های علمی، مشخص شد که متعلق به یکی از مهمترین شهرهای تمدن ایلامی است.

 

استاد در ادامه سخنرانی خود به نقش مهم این منطقه در تاریخ کشاورزی و ابزارسازی اشاره کرد و توضیح داد که این یافته‌ها از کشف اسکلت یک زن به همراه کاسه‌ای و ابزاری برای کشاورزی، به‌دست آمده است. این کشف نشان‌دهنده پیشرو بودن تمدن ایران باستان  در زمینه کشاورزی و استفاده از ابزار بوده است

یکی دیگر از موضوعاتی که استاد با دقت به آن پرداخت، بررسی معماری چغازنبیل و استفاده از مصالح خشتی در ساخت این بناها بود. وی ابعاد و جزئیات طراحی این اثر معماری را که به‌طور ویژه در ساخت معابد و بناهای مذهبی آن زمان استفاده می‌شد، تشریح کرد و تاکید کرد که معماری چغازنبیل نمادی از هنر و مهارت در استفاده از منابع طبیعی و معماری مستحکم است.

در این نشست همچنین استاد درباره ارتباط چغازنبیل با باورها و عبادات مردم منطقه توضیح داد. او به نقش معابد در زندگی روزمره و دینی مردم آن دوران اشاره کرد و اظهار داشت که این بنا نشان دهنده ریشه های دینی و باورهای دیرینه مردم این سرزمین است.

استاد همچنین با اشاره به اهمیت تمدن ایرانی در دوران باستان، ایرانیان را به‌عنوان یکی از تمدن‌های بزرگ و باستانی جهان معرفی کرد. ایشان تاکید کرد که ایران به عنوان یک سرزمین با تاریخ کهن، همواره در زمینه‌های مختلف علمی، هنری و معماری پیشرو بوده است.

این نشست که با استقبال گرم دانشجویان مواجه شد، فرصتی گرانبها برای دانشجویان بود تا از نزدیک با دنیای معماری ایران باستان آشنا شوند و دیدگاه‌های جدیدی نسبت به این میراث ارزشمند به‌دست آورند.

اشتراک در:

کلمات کلیدی: دانشگاه سورهمعماری اماکن مذهبی در ایران قبل از اسلام(با تاکید بر معماری چغازنبیل)

نظر خود را بنویسید