منتظر باشید تا صفحه کامل بارگذاری شود
غیرفعال کردن حالت بارگذاری
×

مشاهده خبر

دبیر علمی همایش ملی هنر انقلاب و رئیس دانشکده فرهنگ و ارتباطات دانشگاه بین المللی سوره اظهار کرد: هنر زیبایی است؛ هنرمند عاشق، قدم مهمان را بر دیده می‌نهد؛ چراکه هنر به او آرامش و سکون می‌بخشد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه بین المللی سوره دکتر امیدعلی مسعودی، در همایش ملی هنر انقلاب گفت: هنرمند عاشق، قدم مهمان را بر دیده می‌نهد؛ چراکه هنر به او آرامش و سکون می‌بخشد.   

وی با بیان اینکه امروز برخی هنرمندان از معنویت و رسالت واقعی هنر فاصله گرفته‌اند، افزود: آنان که تنها به دنبال شعار هنر برای هنر هستند، درکی از مسئولیت خود در قبال مخاطبان و جامعه ندارند.

 

پیش از انقلاب، هنر دنباله‌رو مدرنیسم غربی بود

مسعودی با اشاره به وضعیت هنر پیش از پیروزی انقلاب اسلامی اظهار کرد: در آن دوران، هنر در جامعه ما پیرو هنر مدرن غربی بود. برای مثال، در آخرین دوره جشن هنر شیراز، نمایشی موهوم، خلاف عرف و آداب جامعه ایرانی به صحنه رفت که موجی از اعتراضات عمومی را به همراه داشت. حتی نشریات روشنفکری آن زمان نیز زبان به انتقاد گشودند.

وی تصریح کرد: در نقاشی، تقلید از هنرهای پوچ و بی‌معنا، افتخار به شمار می‌آمد. هنر، بازتابی از درد و رنج مردم نبود. موسیقی از هارمونی اجتماعی بی‌بهره بود و اشعار بیشتر شعارهایی روشنفکرانه بودند تا سخنی از دل مردم. دعوا میان شعر نو و کلاسیک، تا مدت‌ها زینت‌بخش صفحات مجلات روشنفکری بود، در حالی‌که مشکل اصلی، محتوای آثار هنری بود، نه قالب آن‌ها.

وی افزود: دانشگاه بین‌المللی سوره که از دل حوزه هنری زاده شده، از سال ۱۳۷۲ تاکنون به تربیت هنرمندان، محققان و پژوهشگران متعهد پرداخته است و امروز خود را موظف به بازخوانی نظری هنر انقلاب اسلامی و نظریه‌پردازی در حوزه‌های هنر، ارتباطات، معماری و شهرسازی می‌داند.

وی در پایان با ارائه آماری کوتاه افزود: این همایش با مشارکت نهادها و سازمان‌هایی برگزار شده که دغدغه ارتقای هنر متعهد را دارند. از همراهی و مساعدت آنان سپاسگزاریم و امیدواریم در آینده، دومین دوره این همایش نیز برگزار شود.

بررسی علمی مقالات

دبیر علمی همایش ملی هنر انقلاب با اشاره به داوری علمی مقالات گفت: در بررسی مقالات، تمام معیارهای علمی مدنظر قرار گرفته است. برخی مقالات پذیرفته‌شده، نیاز به بازنگری دارند که ان‌شاءالله در مجموعه کتاب مقالات، اصلاح خواهند شد.

بیش از ۱۰۰ مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شد

مسعودی با اشاره به آمار مقالات دریافتی برای نخستین همایش ملی هنر انقلاب اسلامی بیان کرد: در مجموع، ۶۷ مقاله در حوزه هنر، ۳۱ مقاله در زمینه فرهنگ و ارتباطات و ۶ مقاله در حوزه معماری و شهرسازی به دبیرخانه همایش ارسال شد.

وی با تشریح ترکیب نویسندگان مقالات افزود: بر اساس آمار، ۱۱۳ مقاله توسط نویسندگان مستقل، ۵۷ مقاله با همکاری دو نویسنده، و ۱۱ مقاله با مشارکت سه یا چهار نویسنده تهیه شده است.

رئیس دانشکده فرهنگ و ارتباطات دانشگاه بین المللی سوره با تأکید بر دقت در داوری علمی مقالات گفت: در نهایت، ۶۰ مقاله برای ارائه در همایش پذیرفته شد. این عدد نشان می‌دهد که ما در فرآیند داوری، نهایت دقت و رعایت موازین علمی را لحاظ کردیم.

وی ادامه داد: سعی کردیم ۳۳ درصد از مقالات پذیرفته‌شده، مقالاتی کاربردی باشند که ان‌شاءالله در جایگاه‌های علمی و اجرایی مختلف نیز قابلیت استفاده داشته باشند.

این مقام مسئول با اشاره به سطح علمی نویسندگان مقالات اظهار داشت: از میان ارسال‌کنندگان مقالات، ۵۱ نفر دارای مدرک دکتری و عضو هیأت علمی بودند، ۴۷ نفر دانشجوی دکتری، ۳۳ نفر کارشناسی‌ارشد، ۱۹ نفر دانشجوی کارشناسی و ۲۰ نفر نیز دارای مدرک کارشناسی بودند. همچنین، ۱۱ مقاله نیز توسط دیگر علاقه‌مندان به حوزه هنر و فرهنگ ارسال شده بود.

گزارش: مبینا زیادی

 

 

اشتراک در:

کلمات کلیدی: دانشگاه سوره پیش از انقلاب، هنر دنباله‌رو مدرنیسم غربی بود

نظر خود را بنویسید