منتظر باشید تا صفحه کامل بارگذاری شود
غیرفعال کردن حالت بارگذاری
×

مشاهده خبر

دکتر مجید شاه حسینی، دکتر علی اصغر فهیمی فر و دکتر بیژن عبدالکریمی در همایش ملی هنر انقلاب اسلامی و پیرامون مسائل هنر به ارائه سخنرانی پرداختند.

دکتر مجید شاه‌حسینی رئیس فرهنگستان هنر، در مراسم افتتاحیه همایش ملی هنر انقلاب اسلامی گفت: روزگاری نام هنر انقلاب اسلامی، ترس به جان بسیاری می‌انداخت. این نگاه تلخ، سیاه و خون‌ریز که در غرب در باب انقلاب وجود دارد، بسیار عجیب است و هنر برآمده از این رویداد، لباس نازیبایی شده است، اما اکنون در جلسه‌ای هستیم که از انقلابی روحانی و رحمانی سخن می‌گوییم؛ هنری که این انقلاب را قاب می‌بست، نگاهی متفاوت داشت و وقوع انقلاب اسلامی ایران انگار که تجدید عهدی بود با تاریخ قدسی و مقدس.

وی افزود: مهم‌ترین تمایزی که میان تاریخ مقدس و تاریخ مارکسیستی وجود دارد این است که تاریخ قدسی آینده را نیز شامل می‌شود و از آخرالزمان و قیامت سخن می‌گوید و تاریخ مارکسیستی بدین‌صورت نیست.

تصویر غرب از شرق کاریکاتوری است!

در بخشی دیگر از این همایش دکتر بیژن عبدالکریمی سخنران بعدی بود که عنوان کرد: قصد دارم چند نقد به نسل‌های جدید هنری وارد کنم؛ کسانی که کار سینما می‌کنند، می‌دانند با حرکات دوربین می‌توان معانی مختلفی را خلق کرد. این فیلم و روایت است که شخصیت‌های منفی را نیز خلق می‌کند اما مخاطب حواسش نیست که این آپاراتوس است که در حال روایتگری است.

وی افزود: نظام سرمایه‌داری یک نظام آپاراتوس دارد، ما در جهانی زندگی می‌کنیم که یک نظام آپاراتوس وجود دارد، بخشی عظیمی از جهانیان در این نظام حضور دارند، وقتی به زلنسکی فکر می‌کنیم به چه چیزی می‌رسیم؟ به یک دلقک برمی‌خوریم و نه یک قهرمان ملی. اما قهرمان ملی ما یعنی سردار سلیمانی به‌عنوان یک تروریست در جوامع غرب معرفی می‌شود، این دقیقاً همان نظام آپاراتوسی است که در این نظام آن‌کسی که باید، هنرش دیده نخواهد شد.

نسبت بین دانش و قدرت

وی افزود: بین دانش و قدرت نسبتی وجود دارد و این همان چیزی است که فلاسفه نیز به آن پرداخته‌اند. آن چیزی که غرب از شرق ارائه می‌کند یک کاریکاتور است! بنا به غرب، انسان غربی یک انسان تمام‌عیار است و انسان شرقی یک انسان مفلوک است که این چهره نیز یک چهره کاریکاتوری است.

 

 

باید مفاهیم انقلاب را تبیین کنیم

سپس دکتر علی‌اصغر فهیمی فر روی صحنه آمد و عنوان کرد: با توجه به این‌که اندیشیدن در مورد هنر انقلاب به‌تازگی در حال شکل‌گیری است، سؤال این است که هنر انقلاب چیست؟ هنر انقلاب ازنظر من هنری است که امتداد زیبایی‌شناسی هنر ایرانی اسلامی است.

فهیمی فر در پایان عنوان کرد: سؤال بعدی این است که درواقع فرم هنر انقلاب اسلامی برآمده از چیست؟ پاسخ به این پرسش، وابسته به تبیین مباحث و مفاهیم خود انقلاب است. محوریت دین و اسلام، عدالت است، عدالت تنها یک مبحث دینی نیست و این مبحث فلسفی است که نیاز به تعمق و تأمل دارد.

اشتراک در:

کلمات کلیدی: دانشگاه سورهدر همایش ملی هنر انقلاب اسلامی: تاریخ قدسی، مفاهیم هنرانقلاب و نظام های هنری بحث شدند

نظر خود را بنویسید