منتظر باشید تا صفحه کامل بارگذاری شود
غیرفعال کردن حالت بارگذاری
×

مشاهده خبر

آیین «حماسه‌خوان شعر و خرد» بزرگداشت مرحوم مهرداد اوستا در این دانشگاه برگزار شد. همچنین از تمبر استاد مهرداد اوستا رونمایی شد.

به گزارش روابط‌عمومی دانشگاه بین‌المللی سوره سید علی موسوی گرما رودی در آیین بزرگداشت مهرداد اَوستا که با حضور استاد علی موسوی گرما رودی، محمود اکرامی‌فر، محمدرضا طهماسبی و جمعی از شاعران و دانشجویان دانشگاه هنر در این برنامه حضور داشتند، گفت: با توجه به‌جایگاهی که اوستا در ادیبات دارد، جا داشت در طول این مدت آثار ایشان بیشتر و بهتر چاپ می‌شد اما در معرفی او کم‌کاری کردیم.

در ابتدای این مراسم محمدرضا وحیدزاده شاعر، منتقد ادبی و مدرس دانشکده فرهنگ و ارتباطات سوره با برشمردن ویژگی‌های علمی و ادبی مهرداد اوستا، او را از سرآمدان شعر انقلاب معرفی کرد.

وحیدزاده در ادامه با اشاره به پژوهش تطبیقی خود درباره دو منظومه از مهرداد اوستا و سیاوش کسرایی درباره آرش کمانگیر، گفت: مهرداد اوستا منظومه‌ای درباره آرش کمانگیر می‌سراید که می‌توان آن را در پژوهش تطبیقی با کار سیاوش کسرایی مقایسه کرد.

وحیدزاده ادامه داد: نگاهی که مهرداد اوستا به آرش کمانگیر دارد، کاملاً متعلق به جهان‌بینی او و زاویه دیدی است که نسبت به مسائل دارد و البته این نگاه ناشی از منظومه فکری و جریان سیاسی است که اوستا به آن تعلق داد.

سپس محمود اکرامی‌فر شاعر و روزنامه‌نگار درباره مرحوم مهرداد اوستا گفت: صحبت راجع به استاد اوستا هم سخت و هم ساده است. اصولاً صحبت کردن راجع به بزرگان همین‌گونه است؛ سهل و ممتنع است. کمترینی مثل من به خودش اجازه می‌دهد راجع به حافظ هم صحبت کند، چراکه یک کلیاتی وجود دارد که کسی نمی‌تواند آن‌ها را کتمان کند. در ارتباط با اوستا هم همین‌گونه است.

اکرامی‌فر در ادامه گفت: اوستا را باید دوباره شناخت. او به گردن خیلی از شاعران مشهور معاصر و به گردن ادبیات انقلاب، حق دارد؛ هم ازنظر معلمی شعر و هم ازنظر اندیشه و نیز حمایت‌های پدرانه‌ای که از شاعران داشت.

وی سپس شعری برای امام رضا (ع) خواند. در ادامه کلیپی برای حاضران پخش شد که در آن علی انسانی، ناصر فیض، رضا وحیدزاده، اسماعیل امینی، محمدرضا سنگری و علی داودی درباره ویژگی‌های شعر و شخصیتی مرحوم مهرداد اوستا صحبت کردند.

برای معرفی مهرداد اوستا کم‌کاری کرده‌ایم

شاعر بعدی که برای سخنرانی دعوت شد، دکتر علی موسوی گرما رودی بود. گرما رودی بابیان اینکه اوستا مظلوم واقع‌شده است، گفت: با توجه به تسلط و جایگاهی که اوستا در ادبیات دارد، واقعاً جا داشت که در طول این مدت آثار ایشان بیشتر و بهتر چاپ می‌شد و از ایشان استفاده‌های بیشتری می‌شد.

گرما رودی افزود: اوستا شاعری بود که در قالب‌های مختلف تجربیات خوبی داشت. در برخی محافل خصوصی‌تر من طنز هم از ایشان شنیده بودم. متأسفانه به اوستا خیلی توجه نداشته‌ایم و درباره او کم‌کاری کرده‌ایم. یادم است سال ۶۲ همراه با ایشان به پشت جبهه می‌رفتیم و برای عزیزانی که می‌جنگیدند شعر می‌خواندیم.

وی بابیان اینکه باید حق استادی را با اظهار شاگردی بیان کرد، گفت: خود من سال ۶۲ برای اینکه حق استادی ایشان را به‌جا آورده باشم، قصیده‌ای برای مهرداد اوستا نوشتم که در کتاب‌های من چاپ‌شده است. البته من یک شاگرد کوچک ایشان بودم و فقط به‌اندازه توان خودم در این شعر اظهار محبت و شاگردی کردم.

گرما رودی با اشاره به مرحوم زرویی نصرآباد گفت: درباره زرویی نصرآباد هم همین کار را کردم. اگر خاطرتان باشد کسی که زرویی نصرآباد را «عبید زاکانی روزگار» نامید من بودم. در آن متنی که برای مقدمه کتابش نوشتم، گفتم که ما با یک استعداد بزرگ روبه‌رو هستیم. حیف که زرویی نصرآباد دوام نیاورد.

موسوی گرما رودی در ادامه قصیده‌ای را که برای مرحوم مهرداد اوستا نوشته بود، با عنوان «باد باران»، برای حاضران با مطلع زیر قرائت کرد:

هوای صبح ز رگبار دوش، غوغا بود

در آن تپیدن نبض درخت، پیدا بود

هنوز گاه فرو می‌چکید آب از برگ

وز اشک شوق بسی بیشتر مصفا بود

رونمایی از تمبر اختصاصی مهرداد اوستا

بعد از شعرخوانی استاد موسوی گرما رودی، محمدرضا طهماسبی بود که برای شعرخوانی دعوت شد. طهماسبی قصیده‌ای طولانی با موضوع سفر اربعین و عرض ارادت به امیرالمؤمنین  (ع) قرائت کرد که مورد استقبال حاضران واقع شد.

در ادامه این برنامه با حضور استاد سید علی موسوی گرما رودی، علی فروزان‌فر معاون فرهنگی دانشگاه بین‌المللی سوره، میثم یوسفی مدیر فرهنگی و محمدرضا طهماسبی از تمبر اختصاصی استاد مهرداد اوستا رونمایی شد. با پایان برنامه شاعران جوان و دانشجویان با حلقه زدن اطراف استاد موسوی گرما رودی، پای خاطرات گرما رودی از شعر و ادبیات نشستند.

 

 

 

 


 

اشتراک در:

کلمات کلیدی: دانشگاه سورهدر معرفی اوستا کم‌کاری کرده‌ایم؛ رونمایی از تمبر اختصاصی مهرداد اَوستا

نظر خود را بنویسید