منتظر باشید تا صفحه کامل بارگذاری شود
غیرفعال کردن حالت بارگذاری
×

مشاهده خبر

دکتر امیدعلی مسعودی استاد ارتباطات و رئیس دانشکده فرهنگ و ارتباطات دانشگاه بین‌المللی سوره به مناسبت روز جهانی ارتباطات و جامعه هوشمند، در پیامی ضمن برشمردن اهمیت این روز اظهار امیدواری کرد که ایران اسلامی هم بتواند در این عرصه به مقام  مناسب خود برای استفاده از فناوری‌های جامعه هوشمند دست یابد.

روابط‌عمومی دانشگاه بین‌المللی سوره- هم‌زمان با 28 اردیبهشت‌ماه و روز جهانی ارتباطات این روز را گرامی می‌داریم. امروزه با توجه به سیر تحول ارتباطات مشاهده می‌شود فناوری‌های جدید ارتباطی دروازه‌های معرفت را به روی همگان گشوده است. امروزه هوش مصنوعی به‌عنوان دستیاری کارآفرین می‌تواند جهان ما را با هزینه‌هایی اندک ارتقا دهد و کیفیت زندگی انسان‌ها را بهبود بخشد. هرچند معایبی هم دارد که ما امروز و در روز جهانی ارتباطات باید بدان‌ها توجه نماییم. به همین دلیل به نظر می‌رسد وارد دوران جامعه هوشمند شده‌ایم.

با توجه به سیر تاریخی ارتباطات؛ روز 27 اردیبهشت مصادف با17 ماه مه میلادی  روز جهانی ارتباطات و جامعه اطلاعاتی است که پیش از آن روز جهانی ارتباطات دوربرد و جامعه اطلاعاتی در نوامبر سال ۲۰۰۶ از سوی اتحادیه بین‌المللی مخابرات و در جریان برگزاری کنفرانس آنتالیای ترکیه پیشنهاد گردید و هرساله در روز هفدهم ماه مه ‌جشن گرفته می‌شد. به همین مناسبت این روز را به همه کوشندگان ارتباطات و آگاهی در جامعه به‌ویژه استادان و دانشجویان گرامی تبریک می‌گویم.

این روز از گذشته به‌عنوان «روز جهانی مخابرات» و به مناسبت تأسیس اتحادیه بین‌المللی مخابرات در هفدهم ماه می ‌سال ۱۸۶۵ شناخته می‌شده است و در جریان برگزاری کنفرانس این اتحادیه در مالاگا در سال ۱۹۷۳ رسمیت پیدا کرد.

هدف اصلی از تعیین این روز به‌عنوان روز جهانی مخابرات عبارت بود از افزایش آگاهی جهانی از تغییر و تحولات اجتماعی ناشی از گسترش اینترنت و تکنولوژی‌های جدید و همچنین کمک به کاهش شکاف دیجیتال است.نام‌گذاری این روز با توجه به رشد شگفت‌آور فناوری‌های اطلاعاتی و ارتباطی،  به‌روز جهانی جامعه اطلاعاتی تغییر نام یافت.

روز جهانی جامعه اطلاعاتی یک روز در تقویم بین‌المللی مصادف با هفدهم ماه می ‌است که در جریان برگزاری نشست مجمع عمومی‌سازمان ملل و برگزاری مجمع جهانی جامعه اطلاعاتی در تونس در سال ۲۰۰۵ به تصویب رسید. اکنون به نظر می‌رسد وارد عصری شده‌ایم که هوش مصنوعی آن را متحول کرده است. به‌گونه‌ای که ارتباطات از آن تأثیر می‌گیرد.

باید یادآور شوم سابقه عضویت ایران در «اتحادیه تلگرافی بین‌المللی» بیش از یک‌صد سال است. نهاد مذكور پس از جنگ جهانی دوم و تشكیل سازمان ملل، به‌موجب تصمیم كنفرانس عمومی نمایندگان دولت‌های عضو، این اتحادیه به‌صورت نهاد تخصصی سازمان ملل درآمد و از آن زمان تاكنون، جزو مؤسسات ویژه سازمان ملل متحد بوده است. از اواخر سال ۱۹۷۰ میلادی، كشورهای جهان سوم از طریق این اتحادیه کوشش‌های وسیعی برای رسیدن به دو هدف مشخص در پیش گرفتند:

اول.سعی در تقسیم و توزیع عادلانه امواج رادیویی.

دوم.كوشش در توزیع عادلانه کانال‌های تلویزیونی ماهواره‌ای پخش مستقیم در سراسر جهان.

اقدام مهم دیگر این اتحادیه كمك به كشورهای جهان سوم برای توسعه ارتباطات و كاربرد هرچه بیشتر آن در توسعه ملی این كشورها بوده است.

اکنون ایران‌زمین که بافرهنگ ایرانی-اسلامی در سومین دهه قرن بیست ویکم با فناوری‌های جدید ارتباطی مانند شبکه‌های اجتماعی، اینترنت اشیاء و پدیده متاورس روبه‌رو شده است، می‌بایست باهمت مردم و دولت زمینه‌های مناسب استفاده از حجم انبوه اطلاعات و داده‌ها و تحلیل‌ها رابه موازات بهره‌مندی دیگر کشورها از این فناوری‌ها فراهم کند، زیرا تولید محتوا و عرضه آن بسیار کم‌هزینه و تأثیرگذار است. در حال حاضر نیز تعریف توسعه و پیشرفت کشورها با چنین متر و معیارهایی سنجیده می‌شود. امیداست درکنار پیشرفت‌های شگفت‌انگیز ایران در حوزه‌های علمی مانند نانوتکنولوژی، توانمندی نظامی، قدرت انرژی هسته‌ای و...درزمینهٔ بهره‌مندی از فضای ارتباطات و جامعه اطلاعاتی، کشورمان نیز به توانمندی در عرصه جهانی دست یابد. استادان و دانشجویان دانشکده فرهنگ و ارتباطات با توجه به اهمیت این روز و در گرامی داشت آن؛ سال گذشته یک هفته و امسال یک ماه را به برگزاری نشست‌های علمی، کارگاه‌های آموزشی و برگزاری سمپوزیوم اختصاص داده‌اند. این فعالیت‌ها به‌صورت حضوری و برخط برای همگان ارائه می‌شود. امیدواریم ما نیز به سهم خود درافزایش سواد رسانه‌ای برای نیل به اهداف کشورمان در جامعه اطلاعاتی سهمی هرچند ناچیز داشته باشیم.

اشتراک در:

کلمات کلیدی: دانشگاه سورهپیام تبریک رئیس دانشکده فرهنگ و ارتباطات به مناسبت روز جهانی ارتباطات

نظر خود را بنویسید