دومین جلسه کارگاه آموزشی روانشناسی با عنوان «شناسایی انواع ارتباطات در مرحله شناخت پیش از ازدواج» روز دوشنبه ۲۹ اردیبهشتماه ۱۴۰۴ با تدریس دکتر زهرا رویتوند، روانشناس و عضو سازمان نظام روانشناسی، در ساختمان مرکزی دانشگاه بینالمللی سوره برگزار شد.
به گزارش روابطعمومی دانشگاه بینالمللی سوره، رویتوند پس از مروری بر مباحث مطرحشده در جلسه نخست پیرامون معنای رابطه و انواع آن، به ویژگیهای روابط سالم اشاره کرد و گفت: در یک رابطه سالم، احترام متقابل وجود دارد، افراد به یکدیگر احترام میگذارند و به نیازها و احساسات یکدیگر توجه میکنند. ارتباط سالم ارتباطی است که صادقانه و باز باشد، بهگونهای که افراد با یکدیگر شفاف و صادقانه سخن میگویند و بر اساس اعتماد پایهگذاری شده است، در این نوع ارتباط، افراد از یکدیگر حمایت میکنند و در مواقع سختی کنار یکدیگرند ضمن اینکه در وابستگی و استقلال خود تعادل دارند.
این روانشناس در ادامه بابیان اینکه هر رابطهای حدومرزی دارد و باید به آن توجه شود خاطرنشان کرد: یکی از مؤلفههای مرزبندی بین روابط، یادگیری «نه» گفتن است؛ به این معنا که باید بتوانیم برای حفظ سلامت روانی خود درخواستها یا رفتارهایی که برایمان پذیرفتنی نیست، رد کنیم. احترام به فضای شخصی، و حفظ استقلال از دیگر مؤلفههای حدومرز بین روابط است.
رویتوند خاطرنشان کرد البته دوستیهای قبل از ازدواج، علاوه بر فواید، معایبی نیز دارند مانند ایجاد وابستگی، تغییر ویژگیهای فردی، دخیل بودن احساسات در انتخاب، تنوعطلبی و شکست عاطفی.
رویتوند در ادامه یادآور شد: طبق توصیه مشاوران ازدواج، بازه زمانی سه تا شش ماه، زمان مناسبی برای دوستی دختر و پسر پیش از زندگی مشترک است تا در این مدت بتوانند به شناخت نسبی از یکدیگر برسند، اگر این نوع رابطه طولانیتر شود احتمال ایجاد وابستگی کاذب و غیرمنطقی وجود دارد، در این مدت بهتر است دختر و پسر زیر نظر خانواده باهم در ارتباط باشند تا به شناخت بهتری از روحیات یکدیگر دست پیدا کنند.
دومین جلسه این کارگاه آموزشی روانشناسی پس از پاسخگویی به سؤالات شرکتکنندگان در ساعت ۱۲ پایان یافت. همچنین زمان برگزاری سومین جلسه این کارگاه آموزشی روانشناسی متعاقباً اعلام خواهد شد.
نظر خود را بنویسید