روابط عمومی دانشکده فرهنگ وارتباطات دانشگاه سوره_کتاب «امامت دوران تحول و نهضت روایت دارایی ها» توسط کارگروه مکتب امام خمینی (ره) پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیه السلام تدوین و منتشر شد، دوران فعلی انقلاب اسلامی را باید زمانه تحول دانست. زمینه ها و لوازم وقوع آن نیز تا حدود زیادی فراهم شده است. بافت فرهنگی ایران به گونه ای است که برای ایجاد هر گونه قیام ابتدا باید یک انقلاب درونی و باطنی برای توده ها شکل بگیرد و در این شرایط است که می تواند شاهد بسیج اراده ها برای خلق یک اتفاق نوین بود و این مهم بیش از هر چیز نیازمند راهبری و امامت است.
تحقق حرکت و قیام، بیش از آنکه به منطق و معرفت نیازمند باشد، به عاطفه و حماسه نیازمند است. طبعا اگر این شور بر مدار عقلانیت پایه ریزی نشده باشد و از درون خود استدلال نداشته باشد، به سرعت خاموش خواهد شد، لکن طبیعت انسان و ساخت شخصیت انسان به گونه ای است که برای حرکت، به محبت و دلداگی قلبی محتاج است.
توجه به تظلم خواهی مستضعفان، محکوم نمودن مترفین، مطالبه گری در برابر اختلاف طبقاتی همگی ابزار های پرورش احساسات اجتماعی برای همراه نمودن توده هاست.
به همین دلیل است که همین حس و حال حماسی پس از به نتیجه رسیدن یک قیام، اسباب حقاظت از آن را نیز فراهم می آورد. اکر احساسات متعلق به یک آرمان همچنان گرم بماند، بقای آن تضمین است. به تعبیر امام عظیم الشأن، مکتبی که سینه زن نداشته باشد، حفظ نمی شود.
بهره گیری از ظرفیت عاشورا در پیشبرد نهضت، از نقاط غیر قابل انکار در طرح مبارزاتی امام خمینی (ره) است. تلاش برای ایجاد هم ذات پنداری توده ها میان قیام سید الشهدا علیه السلام و قیام خودشان علیه دستگاه سلطنتی، در تمامی خطابات عمومی ایشان با مردم مشهود است. تقریبا تمامی روز های عطف تقویم انقلاب، محرم بنیاد است.
از خود قیام پانزده خرداد ۴۲، که بر اثر تجمع دسته جات عزاداری در مدرسه فیضیه پایه ریزی شد. تا راهپیمایی عاشورای ۵۷ که به قول امام (ره) «رفراندوم غیر رسمی بودن شاه» محسوب می شد. بستر ساز بسیاری از تحولات، آیین های عزاداری مردم برای سید الشهدا بوده است.
امام (ره) با هوشیاری از همین ظرفیت، بار ها در مقابل درخواست کسانی که به بهانه های گوناگون خواستار تعطیلی یا تضعیف مراسمات دهه محرم و صفر بودند، به شدت مخالفت فرمود و حتی تعطیل نمودن مراسمات و اختصاص هزینه های آن به آبادانی روستا ها محرمیت زدایی را عملی کوته بینانه معرفی فرمودند.
این کتاب در ۹۰ صفحه توسط کارگروه مکتب امام خمینی (ره) پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیه السلام تدوین و به زینت تبع آراسته شده است.
انتهای پیام/
نظر خود را بنویسید