در این مراسم هنرمندان و جوانان با نثار شاخه ی گل به شهدای سنندج در سال های دفاع مقدس، ادای احترام کردند و یاد و خاطره ی شهدا را گرامی داشتند.
حجت الاسلام رحیم جعفری - مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان - در افتتاحیه این جشنواره خطاب به جوانان گفت: شما در سنی هستید که ممکن است بسیاری از اطلاعات درباره کردستان، بویژه در زمینه دفاع مقدس را نداشته باشید. سنندج شهر مجاهدت های خاموش و فداکاری های بزرگ است و بعید است نقطه ای از خاک این شهر قطره خونی نچکیده باشد. در همه تپه های اطراف شهر عملیات هایی انجام شده و تمام شهر و اطراف آن مقدس و قدمگاه رزمندگان، جانبازان و شهداست و مقام رهبری این شهر را شهر هنر و فرهنگ و صفا و صمیمیت خوانده اند.
او اظهار کرد: هنر، گوهر گران بهایی است که خداوند برای تعالی جامعه و بشر تعبیه کرده و هنرمند، سرباز و فرمانده جریان هنری در جامعه است و هنرمندان لشگر معنوی، فکری و اندیشه ای جامعه هستند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان ادامه داد: جوهره ی گوهر هنر و رمز ماندگاری هنر، معنویت است که انسان را به سمت تعالی می برد و همیشه در تاریخ هنر و معنویت همراه بوده اند.
کارگاه های بیست وسومین جشنواره ملی هنرهای تجسمی جوانان در رشته های طراحی، نقاشی، خوشنویسی، نگارگری، حجم، کاریکاتور، عکاسی، ارتباط تصویری و تصویرسازی صبح امروز در مجتمع فرهنگی فجر سنندج آغاز شد.
هنرمندان شرکت کننده در رشته عکاسی در روز نخست از بخش مرکزی سنندج، بازار، عمارت خسروآباد، مسجد جامع، خانه کرد و آبیدر سنندج عکاسی می کنند و روز سه شنبه برای عکاسی به روستای دولاب در نزدیکی سنندج می روند. در رشته ی کاریکاتور در بخش چهره، طراحی چهره ی هادی ضیاالدینی و در بخش کاریکاتور موضوعی هنرمندان شرکت کننده با موضوع امنیت کار می کنند. هنرمندان جوان شرکت کننده در رشته ی ارتباط تصویری (پوستر) با موضوع دوستی و موضوع موسیقی کردستان طراحی می کنند. رشته ی طراحی و نقاشی جشنواره هنرهای تجسمی جوانان با موضوع آزاد و موضوع انسان در فضای معاصر و انتزاع برگزار می شود و «افسانه» موضوع رشته ی تصویرگری جشنواره است. رشته های حجم با موضوع آزاد و نگارگری و خوشنویسی دیگر رشته های جشنواره هستند.
بیست و سومین جشنوارهی ملی هنرهای تجسمی جوانان تا 17 شهریورماه در سنندج ادامه دارد.
دو هنرمند در جشنواره تجسمی جوانان تجلیل می شوند
دو هنرمند کردستانی در اختتامیه بیست و سومین جشنواره ملی هنرهای تجسمی جوانان تجلیل می شوند.
هادی ضیاالدینی و احمد خلیلی فرد دو هنرمند اهل سنندج هستند که در زمینه فعالیت حرفه ای هنرهای تجسمی و آموزش هنر سال ها فعالیت کرده اند. ضیاالدینی علاوه بر آموزش هنر به جوانان در کردستان، نقش موثری در بنیان گرفتن آموزش دانشگاهی هنر در این استان دارد. او در فعالیت حرفه ای مجسمه سازی دغدغه ی تاریخ و فرهنگ ایران و کردستان و مفاخر فرهنگی، علمی، ادبی و هنری استان، مسائل انسانی و تحولات و رخدادهای اجتماعی ملی و جهانی را دارد و مجسمه های بسیاری را از مفاخر کردستان و به تاثیر از فجایع انسانی ساخته است. مجسمه های ساخت ضیاالدینی علاوه بر سنندج در شهرهای مختلف ایران مانند تهران، اصفهان، قزوین و ... و همچنین شهرهای کشور عراق نصب شده و خیابانی در سنندج به نام این هنرمند است.
احمد خلیلی فرد نیز سال هاست فعالیت حرفه ای و آموزشی هنری دارد و تا کنون نمایشگاه هایی از آثارش در داخل و خارج از کشور برگزار شده و ورک شاپ هایی نیز در کشورهای مختلف برپا کرده است. خلیلی فرد عضو هیات علمی دانشگاه سوره و مدرس هنر در چند دانشگاه است و داوری و دبیری جشنواره ها، نمایشگاه ها و بی ینال ها را نیز برعهده داشته است. دریافت مدال برنز و دیپلم افتخار تریینال (سه سالانه) پاریس در سال 2002 و جایزه جشنواره جهانی هنر مقاومت از جوایز این هنرمند است.
نظر خود را بنویسید