به گزارش روابط عمومی دانشگاه سوره، به نقل از معاونت پژوهشی دانشگاه_ نشست تخصصی با موضوع «ابرروندهای نسل چهارم مبتنی بر انقلاب صنعتی نسل چهارم»، به همت دانشکده معماری و شهرسازی و با همکاری معاونت پژوهشی دانشگاه سوره؛ روز یکشنبه مورخ 28 آذر 1400 ساعت 18:30 الی 20:30 به صورت مجازی در سامانه سیباد دانشگاه سوره برگزار شد.
این وبینار با حضور دکتر مرتضی اسماعیلی، عضو شورای تخصصی گروه معماری داخلی دانشگاه سوره و مدرس دانشگاه به عنوان سخنران جلسه، و محمدرضا اکبریان مدیر گروه معماری داخلی دانشگاه سوره، به عنوان دبیر نشست برگزار شد.
اسماعیلی در ابتدا با تعاریف روند و ابرروند در دنیای امروزی بیان کرد: روند به چیزی گفته میشود که در جهان امروزی به صورت ترند بوده که در واقع به نوعی به موضوعات داغ در نقاط مختلف جهان اشاره دارد، در حالی که ابرروند بحثی است که در آینده پرطرفدار خواهد شد. در این راستا میتوان به بیماری کرونا اشاره کرد چرا که در گذشته این بحث یک ابرروند به شمار میرفت؛ اما در حال حاضر این موضوع یک روند محسوب میشود.
وی ضمن تأکید به اینکه ابرروندهای نسل چهارم بر انقلاب صنعتی چهارم مبتنی است ادامه داد: صنعت موجود در حال حاضر از گذشته تا به الان تغییرات زیادی داشته است، به طوری که سه نسل از صنایع از گذشته تا به حال تغییر پیدا کردهاند. جهان با عبور از انقلاب کشاورزی، فناوری و دیجیتال از سال 1760 به انقلاب صنعتی رسیده که این نسل چهارم از سال 2016 در جهان مطرح شده و ادامه دارد.
این استاد دانشگاه افزود: در حال حاضر، مسائل فیزیکی در جهان با دنیای دیجیتال در حال از بین رفتن است و در آینده کاملاً حذف خواهد شد؛ در این صورت میتوان گفت دیگر هیچ مرزی حتی بین انسان، اشیا و اتاق نخواهد بود. در خصوص ویژگیهای ابرروندها میتوان به انعطاف پذیری، تصمیم بهینه، شفافیت اطلاعات، کار گروهی، اثربخشی، ایجاد توازن و خلق ارزش نیز اشاره کرد.
عضو شورای تخصصی گروه معماری تصریح کرد: با ایجاد نسل صنعتی چهارم ، هر خدمت و یا تکنولوژی نیز به نسل چهارم تبدیل شد؛ حتی در صورتی که نسل سومی برای آن صنعت تعریف نشده بود. در واقع با ایجاد نسل جدید، یک جهش و نسخه جدیدی از جهان بهوجود آمده است. همچنین اولویت معماران از جواب دادن به سوال " معماری به چه شکل است " به " زندگی در معماری نسل چهارم به چه شکل است " تغییر پیدا کرده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: با نگاه به آینده ساخت و ساز در معماری میتوان گفت به زودی به جای بنّا، نقاش، کارگر و... دستگاهها و رباتها به کمک انسانها میآیند؛ البته این موضوع در تمامی بخشهای زندگی به کار گرفته خواهدشد. در واقع ما به سمت آینده نمیرویم، این آینده است که به سمت ما میآید؛ به طوری که میتوان گفت آینده، همین الان است.
نظر خود را بنویسید