به گزارش روابط عمومی دانشگاه سوره_ تفاهمنامه همکاری فیمابین دانشگاه سوره و معاونت صنایعدستی و هنرهای سنتی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در راستای توسعه، تقویت و هدایت هدفمند تحقیقات، پایاننامههای دانشجویی و فعالیتهای علمی و آموزشی به امضا رسید.
این تفاهمنامه همکاری، دوشنبه ۱۳ دیماه ۱۴۰۰، در راستای توسعه و تقویت فعالیتهای علمی، آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و هنری و هدایت هدفمند تحقیقات و پایاننامههای دانشجویی بهمنظور بهره گرفتن از ظرفیتهای تخصصی موجود طرفین و تحقق تعامل و ارتباط مستمر باتوجهبه سیاستهای همافزایی و مقاومسازی سازمانها و مؤسسات علمی، هنری و فرهنگی در راستای همپوشانی فعالیتهای طرفین منعقد شد.
زمینهسازی مناسب از سوی طرفین تفاهمنامه برای طراحی و اجرای دورهها و فعالیتهای علمی، آموزشی، پژوهشی، فرهنگی، هنری و کارآفرینی در ارتباط با مأموریتهای مرتبط، امکان برگزاری دورههای آموزشی متنوع از سوی «دانشگاه سوره» برای صنعتگران و هنرمندان صنایعدستی و هنرهای سنتی و دورههای آموزشی ضمن خدمت برای کارکنان «معاونت» و معاونتهای صنایعدستی ادارات کل استانی، اعلام اولویتهای پژوهشی «معاونت» به «دانشگاه» برای برنامهریزی و نگارش طرحهای مطالعاتی و پژوهشی یا جهتدهی به پایاننامههای دانشجویی کارشناسی ارشد، استفاده از قابلیتهای پژوهشی و آموزشی طرفین برای تربیت صنعتگران و هنرمندان متعهد و فراهم نمودن زمینه تولید محصولات کیفی بهعنوان خروجی مشترک «دانشگاه» و «معاونت» از جمله موارد همکاریهای مشترک میان دو طرفین است.
تربیت نسل نیروهای حرفهای آینده در گرو ایجاد زنجیره ارتباطات بین دانشگاه و صنعت است
دکتر محمدحسین ساعی، رئیس دانشگاه سوره و عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی در نشست با معاونت صنایعدستی و هنرهای سنتی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: «ما میتوانیم با همدیگر کاری نداشته باشیم و فعالیتهای معمول خود را انجام بدهیم، در این صورت هیچکدام از ما در این جامعه شبکهای که بهسرعت در حال تغییر است، رشد نخواهیم کرد.»
دکتر ساعی افزود: «ما علاقهمند به این همکاری اجرایی هستیم تا دانشجویان با آمادگی و مهارت بیشتر به بازار کار وارد شوند. اگر ما بتوانیم آنگونه که باید ایشان را تربیت کنیم، درواقع برای نهادهایی مانند شما این کار را انجام دادهایم. جوان دانشجو نهایت چند سال در مجموعه دانشگاه حضور دارند و بعد از آن وارد بازار کار شده و یک عمر در حوزه حرفهای در کنار شما خواهند بود و ارزشافزودهی اصلی آن برای شما خواهد بود.»
رئیس دانشگاه سوره اظهار داشت: «متأسفانه توجه به حوزه کسبوکار در سرفصلهای آموزشی دیده نمیشود، و در حوزه هنر، به نسبت به حوزه فنی، توانایی ایشان برای ورود به بازار کار کمتر است. رفع این مسئله هم بهتنهایی از دانشگاه برنمیآید و این نیاز به همافزایی با مراکز اجرایی دارد.»
وی افزود: «در حوزه پژوهش، یکی از دلنگرانیهای من این بوده که در دانشگاه سوره که سالی ۴۰۰ پایاننامه کارشناسی ارشد دفاع میشود، چقدر در حل مسائل کشور مشارکت دارد. ما ارزشافزودهی بیشتری از این اتفاق میتوانیم کسب کنیم. پایاننامه درواقع حلقه نهایی کار است. دانشجو بعد از مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد، در حال انجام یک پژوهش است، اگر در این حلقه با یک اتفاق عینی درصحنه عمل مواجه بشود، به ذهن بسپارد، مسئله را حل بکند و بهواسطه آن مدرک را بگیرد و همچنین آمادگی لازم برای ورود به بازار کار را کسب کند. برای تربیت نسل نیروهای حرفهای آینده باید یک مجموعهای از ارتباطات بین دانشگاه و صنعت باید اتفاق بیفتد.»
عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی در ادامه بیان کرد: «مدلی که ما به دستگاهها پیشنهاد میدهیم این است که بودجه حمایت برای پایاننامههای نزدیک به حوزه کار خود تعریف بکنند و بهصورت مشترک استادان مشاور و راهنما برای آن تعیین شود و بهصورت تیمی در آن حوزه شروع به کار بکنند. در نهایت این مسئله داوری و طبق ارزیابی بودجه بهعنوان مشوق تخصیص پیدا بکند. آنوقت مسئله آن سازمان حل میشود، همچنین بهواسطه آن، یک نیرو تربیت میشود و استاد دانشگاه نیز بعد از چند پایاننامه به یک هسته فکری مؤثر و آماده کمک تبدیل میشود که میتواند مسائل را حلاجی و حل کند.»
رئیس دانشگاه سوره گفت: «امضای این تفاهمنامه صرف امضا یک کاغذ نیست و برای ما اتفاقی کاملاً ارزشمند و دارای منفعت است. پشتوانه این تفاهمنامه اعتبار و همکاری دوطرفه است که امیدواریم در حداکثر وضعیت خودش قرار بگیرد و یک نقطه عطف باشد.»
دکتر ساعی تأکید کرد: «در دانشگاه سوره سالانه حدود ۵۰ پایاننامه در حوزه صنایعدستی و هنرهای اسلامی ارائه میشود. این پایاننامه میتواند به حل مسئله معاونت هنرهای سنتی و صنایعدستی و همچنین به انباشت دانش و تجربه کمک کند. در حقیقت با کمترین هزینه بتوانیم بخشی از مشکلات موجود در کشور را حل کنیم».
هنر صنایعدستی ایران منزلت و جایگاه ممتازی در جهان دارد
خانم پویا محمودیان معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و معاون دفتر غرب آسیای شورای جهانی صنایعدستی، در ابتدای مراسم امضای این تفاهمنامه گفت: «باتوجهبه تأکید مهندس ضرغامی بر موضوع آموزش در حوزه صنایعدستی و پیگیریهای دکتر دارابی قائممقام وزیر و معاون میراثفرهنگی کشور، تفاهمنامه همکاری فیمابین معاونت صنایعدستی و هنرهای سنتی و دانشگاه سوره بهمنظور تقویت فعالیتهای علمی، پژوهشی، هنری و آموزشی امضا شد.»
او افزود: «معتقدیم با امضای این تفاهمنامه همافزایی و همکاری خوبی میان معاونت صنایعدستی و هنرهای سنتی و دانشگاه سوره تعریف میشود که انشاءالله منشأ خیروبرکت برای ذینفعان و فعالان این حوزه داشته باشد. باتوجهبه سرعت تغییر و تحولات دنیای امروز احتیاج داریم تا یک نهاد علمی در کنار ما باشد و از نزدیک پیوند داشته باشیم. قطعاً از پژوهشها و ظرفیتهای دانشگاه سوره استفاده خواهیم کرد. در بخش نشریات، پایاننامههای دانشجویی، هدفمند کردن و نتیجه محور کردن پژوهشها که به طراحی محصول جدید و کاربردی کردن محصول در صنایعدستی بیانجامد، همفکری در تمامی بخشهایی که میتوان از ظرفیتهای دانشگاه استفاده کنیم و تعاملات بین دانشگاه و معاونت تقویت کنیم.»
معاون دفتر غرب آسیای شورای جهانی صنایعدستی گفت: «منزلتی که صنایعدستی در کشور دارد و جایگاه ممتازی که ایران در این زمینه میان هنردوستان و پژوهشگران دارد، بسیار موردتوجه هستیم. نخستین کشور جهانی از نظر ثبت شهرها و روستاهای جهانی هستیم. ۱۴ شهر و روستای ما جهانی هستند. همچنین کشور ما از جمله کشورهای معدودی است که رشته صنایعدستی را در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری آموزش میدهد و از این نظر در مجامع بینالمللی دارای جایگاه ویژه و مرجع در این زمینه هستیم. حفظ این مرتبه ممتاز و نشر هوشمندانه ظرفیتهای آن باید با کمک و همافزایی یک نهاد علمی انجام شود.»
محمودیان بیان کرد: «از ابتدای سال باتوجهبه نگاه به وضعیت پسا کرونا در حال طراحی کارگاههای و وبینارهای آموزشی و علمی در زمینه مباحث تخصصی صنایعدستی، اقتصاد هنر و مسئولیتهای اجتماعی هنر هستیم که قطعاً ارتباط و همکاریهایی که با اساتید دانشگاه سوره شکلگرفته، میتواند کمک برجستهای در این زمینه باشد.»
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی اظهار کرد: «طی سالهای اخیر شاهد حضور فارغالتحصیلان سایر رشتهها به حوزه صنایعدستی و هنرهای سنتی در حوزههای کسبوکار، بازاریابی دیجیتال، فروش، تولید محتوا و فعالیتهای استارتآپی بودهایم. همچنین خانههای خلاق صنایعدستی که باهدف ایجاد مسیر تجاریسازی و اتاق فکر برای حل مسئله در این صنعت تشکیل شدند. ایجاد زنجیره ارتباطی و شبکهسازی میان استادان و دانشآموختگان دانشگاه سوره با خانههای خلاق و استارتآپهای این حوزه، تأثیرات بسیاری خواهد داشت.»
نظر خود را بنویسید