استاد ارتباطات دانشگاه سوره درباره لزوم جشن های اسلامی برای مردم ایران می گوید: از برخی از اعیاد بزرگ ما غفلت شده بود که حالا یک بازنگری هم بین مردم و هم بین مسوولان در حال رخ دادن است که آنهم توجه به وجه شادی دین مبین اسلام است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه سوره به نقل از ایسنا دکتر امیدعلی مسعودی دانشیار علوم ارتباطات دانشگاه سوره درباره نگاه جامعهشناسانه خود به اجتماع جشن ۱۰ کیلومتری عیدغدیر اظهار کرد: همزمان با شروع نهضت اسلامی و بعدازآن وقوع انقلاب اسلامی که وارد چهل و سومین سال میشویم، براثر اتفاقات انقلاب ما مرتباً درگیر حوادثی بودیم که بسیاری از آنها غمانگیز بوده است. حوادث شاد هم زیاد داشتیم مثل پیروزی انقلاب ولی فرصتهای غمانگیز ما خیلی بیشتر از فرصتهای شادمانی بوده است. به حرمت شهدا و بازماندگان شهدا همیشه یک نوع دوری از شادی داشتیم. به همین دلیل از برخی از اعیاد بزرگ غفلت شده است و حال که فرصت بازنگری پیدا کردیم و متوجه شدیم که جامعه ما نیاز به شادی دارد و نشانه جامعه ایمانی ما شاد بودن و خوشخلق بودن است و اگر شهدای ما درراه انقلاب ایستادگی کردند به دلیل این بوده که جامعه اسلامی در آرامش و در سعادت و خوشبختی باشد، لذا یک بازنگری هم بین مردم و هم بین مسئولان در حال رخ دادن است که آنهم توجه به بخش شادی در دین مبین اسلام است.
این استاد ارتباطات درباره تجمع روز عید غدیر خم متذکر شد: یکی از اعیاد بزرگ جهان اسلام، عید غدیر خم و بحث ولایت است و در آنجاست که یک نقطه عطف تاریخی ایجاد میشود و جامعه اسلامی بدون سرپرست و ولی نمیماند و این حادثه بزرگی است که متأسفانه ما غفلت کردیم. مثل عید فطر که سالها یک روز را جشن میگرفتیم درحالیکه کشورهای اسلامی یک هفته تا ۱۰ روز این مناسبت را جشن میگیرند. عید واقعی همین عیدهای اسلامی ماست البته منکر عید نوروز نمیشوم و به آنهم سر جای خودش باید پرداخته شود.
مسعودی سپس با اشاره به برگزاری جشن عید غدیر خاطرنشان کرد: برنامه جشن غدیر بسیار کار پسندیدهای است. این اتفاق توجه نوجوانان و جوانان را به مسئله غدیر بهعنوان نقطه عطف تاریخی در جهان اسلام جلب میکند. از همه مهمتر تجمع مردم در یک محیط شاد را در پی دارد؛ در شهری که ما متأسفانه تحت شرایط سخت پایتختنشینی از هم فاصله گرفتیم و همدیگر را نمیبینیم. درحالیکه هم مسلمانیم و به هم نیاز داریم. همانطور که در نماز جمعه شانهبهشانه هم میایستیم و نماز میخوانیم و آشنا میشویم و به هم کمک میکنیم. برگزاری این جشن هم ادامه همان وحدت اسلامی است که به نظرم جشن خوبی است.
تجمع عید غدیر خم یک پیشران اعتقادی و اندیشه ای دارد
وی درباره لزوم آشنایی کودکان با واقعه غدیر که در جشن ۱۰ کیلومتری غدیر هم حضور پررنگی داشتند و پیام چنین تجمعهایی برای نسل جدید، اظهار کرد: برای نسل ما در دوران انقلاب فرصتی فراهم نشد که مطالعه کنیم و بعد از پیروزی انقلاب بود که بهاجبار به مطالعه پرداختیم. بنابراین جوانان و نوجوانان ما از همین حالا باید وارد این مرحله شوند که جمعیت این شهر مسلمان است و اعتقاد قلبیشان توجه به امیرالمؤمنین علیهالسلام و ائمه معصومین است و این نقطه وحدت خیلی خوبی برای جوانان ماست که در آینده مثل دوران دفاع مقدس که فداکاری کردند و از روی مینها رد شدند، از وحدت و یگانگی این دور آنهم یاد بگیرند. حالا هم که در دوران تحریم هستیم امیدوارم جوانان از این مرحله هم عبور کنند؛ بههرحال آنها مدیران و کارگزاران ما خواهند بود و اگر ولایی پرورش پیدا کنند و وحدت داشته باشند جامعه بهتر از این اداره خواهد شد.
رییس دانشکده فرهنگ و ارتباطات دانشگاه سوره در پایان درباره نقش رسانه در تجمع مردم در جشنهایی نظیر غدیر خم یادآور شد: بیش از هر چیزی مساجد و تبلیغات شفاهی تأثیرگذاری بیشتری دارد. نمیخواهم منکر تبلیغات صداوسیما شوم اما معمولاً جشنهای اینچنینی باید دست خود مردم باشد و اعتقاد ندارم شورایی رسمی این جشن را برگزار کند. بهعنوانمثال در میدان خراسان جشنهای اعیادی که برگزار میشود از سالها پیش برپا بوده و تاکنون با همه شرایط توسط مردم برگزارشده است. ما مصلی را داریم که اگر آماده شود محل خوبی برای برپایی این جشنهاست. متأسفانه تهران ترافیک است و شاید برگزاری این نوع مراسمها در شهرستانها آسانتر باشد. از طرفی ما نمیتوانیم به خاطر جشن مزاحم رفتوآمد افراد شویم. مزاحم بیماران شویم و یا مزاحم افرادی که به دلیل ترافیک از پرواز جا بمانند و حتی همسایهها و ...؛ بهطورکلی مقتضیات را باید در نظر بگیریم. امیدوارم جایگاه درستی برای برگزاری چنین جشنهایی در نظر بگیرند.
برای مطالعه مشروح خبر در ایسنا اینجا را کلیک کنید.
نظر خود را بنویسید