منتظر باشید تا صفحه کامل بارگذاری شود
غیرفعال کردن حالت بارگذاری
×

مشاهده خبر

روابط‌عمومی دانشگاه سوره - همه ما بارها جمله‌هایی با این مضمون که «درس خواندن برای چه؟» یا «تا همین جا هم که خواندم بس است!» را شنیده‌ایم. این ها جملات معروفی هستند که اغلب به زبان افرادی می‌آید که انگیزه و علاقه‌ای برای تحصیل و کسب علم و دانش ندارند و دانشگاه را به چشم ابزاری برای دریافت مدرک تحصیلی می‌پندارند. به‌بیان‌دیگر آنها یا انگیزه کافی ندارند و یا انگیزه خود را به دلایل مختلف ازدست‌داده‌اند. در مقابل این گروه، شیفتگان تحصیل و یادگیری ایستاده‌اند که باوجود دغدغه‌ها و مشکلاتی که این روزها همه با آن روبه‌رو هستیم همچنان به آموختن و درنهایت آموزنده بودن می‌اندیشند. برای آنها بهترین مقصد همیشه کلاس درس دانشگاه و معاشرت با استادان و همکلاسی‌ها است.  دانشگاه سوره از این قسم افراد کم ندارد، یکی مثل «نفیسه صادق نژاد»، کارشناس گروه سینما که به‌تازگی در مقطع دکتری دانشکده هنر سوره پذیرفته‌شده است. با او به همین بهانه گفت‌وگو کردیم.

شما از کارکنان خوب و فعال دانشگاه سوره هستید. به‌ احتمال‌ زیاد آن‌هایی که شما را نمی‌شناسند کنجکاوند بدانند از چه زمانی به سوره آمدید و اکنون در کدام واحد حضور دارید؟

سال 1394 به استخدام دانشگاه سوره درآمدم. ابتدا برای مدتی در نگارخانه به‌عنوان مسئول گالری فعالیت می‌کردم. سپس به گروه آموزشی سینما پیوستم و در حال حاضر آنجا حضور دارم و در خدمت دانشجویان عزیز و استادان گرامی هستم.

آیا تحصیلات مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد را در سوره گذراندید؟

دوره کارشناسی در دانشگاه هنر اصفهان بودم و آنجا در رشته موزه‌داری تحصیل کردم. برای مقطع کارشناسی ارشد در رشته هنر اسلامی گرایش سفال و سرامیک دانشگاه سوره تهران پذیرفته شدم و ادامه تحصیل دادم.

مطلع شدیم که برای ادامه تحصیل در مقطع دکتری دوباره دانشگاه سوره را انتخاب کردید. آیا می‌توانستید دانشگاه دیگری را انتخاب کنید؟

بله اما به دلیل اینکه کلاس‌های مقطع دکتری در دانشکده هنر سوره برپا می‌شد و نیز اینجا محل کار من بود، تصمیم گرفتم اولین انتخابم برای پذیرش، دانشگاه سوره باشد. از سوی دیگر رشته دکترای مطالعات تاریخی و تطبیقی هنر اسلامی برای اولین بار در دانشگاه سوره پذیرش داشت و این رشته در راستای مطالعات قبلی من بود. در همین راستا بهتر دیدم دانشگاه سوره را انتخاب کنم همچنین استادان برجسته‌ای همچون دکتر هوشیار و مرحوم دکتر عطار زاده که در حوزه هنر اسلامی و صنایع‌دستی مطالعات و پژوهش‌های گسترده‌ای دارند، دلیل انتخابم برای دانشگاه سوره بودند.

می‌خواهم یک سؤال خیلی ساده ولی پرتکرار از شما بپرسم. دلیل و انگیزه شما برای ادامه تحصیل چه بود؟

باید مثل رود جاری بود. باید بتوانیم آن‌قدر زلال شویم که سنگ‌های ته رودخانه قلبمان معلوم باشد و دیگران به‌راحتی ببینند. هر شخصی راهی برای رسیدن به اهدافش پیدا می‌کند و دیدگاه هر انسان به جهان متفاوت است. برای پژوهش در مسائل علمی باید در محیط دانشگاه قرار گرفت. این بود که بهتر دیدم تحصیلات خود را تکمیل کنم و پژوهش‌های نیمه‌کاره خود را این‌گونه به اتمام برسانم.

قرار است با تحصیل در این رشته چه مسیری برای خودتان انتخاب کنید؟

 به‌شرط مساعد بودن شرایط در زمینه‌های اهدافم، برپا کردن یک نگارخانه در الویت اهدافم است. اینکه با هنرمندان برجسته در ارتباط باشیم، روح ما را صیقل می‌دهد. کمک به هنرمندان جوان و جویای نام و پیدا کردن هنرمندان گمنام و بااستعداد، می‌تواند جامعه هنری ایران را از فروپاشی و بحران‌های در حال حاضر که همه‌گیر شده است، برهاند. ایجاد یک فروشگاه صنایع‌دستی و فروش آثار هنرمندان و هنرجویان را نیز دوست دارم. در کنار زندگی شخصی‌ام پژوهش و مطالعات علمی را نیز پیش خواهم برد.

فارغ از تعصبات شغلی از اینکه در دانشگاه سوره تحصیلات خود را ادامه می‌دهید چه حسی دارید؟

 ببینید هر مجموعه‌ای تشکیل یافته از نقاط ضعف و قوت‌هاست. باید درجایی که هستیم از نقاط قوت آن استفاده کنیم و به نفع خودمان بهره ببریم. نقاط ضعف را باید کمرنگ کرد. باید بتوان از بین برد. با آرامش می‌توان به آنچه می‌خواهیم برسیم. من نیز در ادامه همکاری‌هایم با دانشگاه تصمیم به ادامه تحصیل در همین دانشگاه را گرفتم. باوجود تمام سختی‌ها و ناملایمتی‌های روزگار، سعی کردم راه خود را هموار کنم. تهدیدها را تبدیل به فرصت کنم و در کنار عزیزانم در دانشگاه سوره بمانم و هم درس بخوانم و هم مشغول به کار باشم.

در پایان اگر نکته‌ای دارید با خوانندگان ما در میان بگذارید.

اگر دانشگاه سوره بتواند از توانمندی‌های دانشجویان خود در زمینه‌های علمی، پژوهشی و هنری استفاده کند، بسیار انجامی نیک خواهد داشت. باید نیاز دانشجویان شناسایی شود و با برنامه‌ریزی و استراتژی‌ها برطرف گردد. به دانشجویان باید به چشم یک سرمایه نگاه کرد. تعاملات دانشگاه اگر با دانشجو بیشتر شود  سبب اتفاق‌های خوبی خواهیم بود.

از فرصتی که برای انجام این مصاحبه اختصاص دادید از شما سپاسگزارم.

متقابلاً بنده هم از مصاحبت با شما و خوانندگان رسانه دانشگاه سوره تشکر می‌کنم و آرزوی موفقیت دارم.

 

اشتراک در:

کلمات کلیدی: دانشگاه سورهسوره انتخاب اول من برای مقطع دکتری بود

نظر خود را بنویسید