منتظر باشید تا صفحه کامل بارگذاری شود
غیرفعال کردن حالت بارگذاری
×

مشاهده خبر

نشست چهارم یک تجربه یک استاد به روایت تجربیات «محمدرضا عموزاد» در دانشگاه سوره برگزار شد.

به گزارش روابط‌عمومی دانشگاه سوره، نشست چهارم یک تجربه یک استاد روز چهارشنبه 24 خرداد در سالن اجتماعات دانشگاه سوره با حضور دانشجویان و استادان به روایت تجربیات «محمدرضا عموزاد» برگزار شد.

دکتر مهدی محمدی در ابتدای نشست آغاز کرد: این‌گونه برنامه‌ها فرصت بسیار خوبی برای کسانی است که می‌خواهند به‌صورت حرفه‌ای وارد بازار کار شوند و به‌عنوان میزبان نشست، از محمدرضا  عموزاد دعوت کرد تا تجربه خود را در اختیار دانشجویان قرار دهند.  

سپس محمدرضا عموزاد ضمن تشکر از دانشگاه سوره و عرض و ادب و احترام به حضار با نمایش مستندی از تجربه خود در حوزه کتیبه‌نگاری و همچنین دیوارنگاری آغاز کرد: این آثاری که مشاهده کردید برای دوره ایلخانی و نزدیک به دوره سلجوقی است. همچنین  تصاویری از نمونه کارهای خود در حین سخنرانی نمایش داد.

محمدرضاعموزاد ادامه داد: این نمونه کارها برای دوران ایلخانی و سلجوقی بود. در دوران ایلخانی گچ‌بری به این‌گونه رایج بود همچنین حاکمان برای مکان‌های خاص دستور به ساخت و طراحی می‌دادند که هرجایی قابل‌مشاهده نیست.

این هنرمند دو عامل بازدارنده را برای انجام آثار در دوران معاصر ذکر کرد: نخست هزینه‌های گزاف و بعدازآن زمان‌بر بودن ساختن این آثار. شاهکار گچ در دوره‌ ایلخانی درجه‌یک و بی‌نظر است و چیزی که در گچ‌بری مهم است شیوه‌ هم‌نشینی خط و نقش است که چگونه کنار هم دیگر می‌نشینند. همچنین تغییراتی در خود خط حاصل می‌شود وگچ‌بری در چندلایه مختلف کار انجام می‌شود لایه اول خوش‌نویسی است و سپس طراحی انجام می‌شود. وی پس‌ازآن تصاویری از محراب‌ها، کارگاه‌ها و نحوه‌ نصب را برای دانشجویان و حضار نمایش و توضیح داد.  

عموزاد در پایان یادآوری کرد: شیوه گچ‌بری حذف‌شده و استادان این حوزه بسیار اندک هستند. شاید سال‌ها بود این کار در ایران رقم نخورده بود و به فراموشی سپرده‌شده بود اما امیدوارم هنرمندان معاصر به این کار روی‌آورند.

در پایان نشست تخصصی یک تجربه یک استاد با ارائه محمدرضا عموزاد که قسمت عمده آن با نمایش فیلم هایی از آثار مشهور گچ‌بری و نمونه کارهای استادان همراه بود، پرسش و پاسخ‌هایی میان دانشجویان و دبیر نشست ردوبدل شد.

 

 

اشتراک در:

کلمات کلیدی: دانشگاه سوره(یک تجربه یک استاد) / نشست چهارم از مجموعه نشست‌های علمی بزرگداشت هفته صنایع‌دستی

نظر خود را بنویسید