منتظر باشید تا صفحه کامل بارگذاری شود
غیرفعال کردن حالت بارگذاری
×

مشاهده خبر

روز جهانی صنایع‌دستی با حضور مدیران، استادان و دانشجویان دانشگاه سوره در سالن اجتماعات این دانشگاه برگزار شد.

به گزارش روابط‌عمومی دانشگاه سوره به همت انجمن علمی صنایع‌دستی دانشگاه سوره و با مساعدت معاونت دانشجویی فرهنگی این دانشگاه، آیین روز جهانی صنایع‌دستی با حضور و استقبال دانشجویان دانشگاه سوره برگزار شد. در این مراسم از استادان، دانشجویان و برخی فعالان رشته صنایع‌دستی تقدیر شد. 

دکتر علی جوادی معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه در ابتدای این برنامه ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع دانشجویان صنایع‌دستی گفت: من از این ارتباط چهره به چهره استفاده می‌کنم و اتفاق خوب و مبارکی در دانشگاه سوره بگویم.‌ در خرداد امسال سومین دوره رویداد تیمچه برگزار شد و با استقبال بسیار خوبی روبه‌رو شد.

وی افزود: از این به بعد باید به کیفیت بهتر محصولات فکر کنیم. برخی از دانشجویان فکر می‌کنند هویت کارهایی که انجام داده‌اند در این بازارچه دانشجویی نگنجد اما من از همین‌جا دعوت می‌کنم آثار خود را به تیمچه بیاورند.

بحمدالله در این سه فصلی که رویداد تیمچه برگزار شد، اسم و‌ عنوان و نشان آن شناخته‌شده است و خبر خوب اینکه فروش در این دوره بیشتر از فصل‌های قبل شده است. این نشان می‌دهد که دانشجو می‌تواند مهارت‌هایی که آموخته را به نقطه امید و شکوفایی برساند و ما نیز از طرف دانشگاه، دانشجویان را به مرکز کارآفرینی دانشگاه سوره معرفی خواهیم کرد.

جوادی در ادامه سخنانش افزود: جشنواره دستان اتفاقی بود که اولویت بیشتری به آن داده‌ایم، می‌توانیم مانند جشنواره سوره تماشا کمک‌های خوبی از سازمان‌ها و ارگان‌های دولتی جذب کنیم. محورهایی نظیر نوآوری، خلاقیت مبتنی بر زیست‌بوم ایرانی اسلامی، ترویج زیبایی‌شناسی بومی مبتنی بر ایران اسلامی و ترویج فرهنگ تاریخی ایران اسلامی مبتنی بر اسلام و تبیین مباحث دینی ازجمله محورهای این جشنواره است که با مأموریت دانشگاه سوره همخوانی دارد.

او ادامه داد: دانشجویان صنایع‌دستی به این فکر کنند که یک یا چند نفر از ما مهارت‌ها را به کار می‌گیرند و ارزش‌افزوده‌ای به آن می‌افزایند. هنرمندی که می‌تواند روحی بدهد به آن اثر هنری، که از روی عشق و علاقه بوده، خمیرمایه و عصاره‌ای می‌شود که آن اثر هنری را متفاوت از سایرین می‌سازد.

دکتر مهران هوشیار مدیر گروه مطالعات عالی هنر ضمن تبریک روز صنایع‌دستی گفت: اگر این روز، روز «جهانی» صنایع‌دستی است به دلیل این است که در تمام دنیا این روز گرامی داشته می‌شود. صنایع‌دستی برای ما نشانی از تاریخ قومی، ملی، تاریخی و فرهنگی است. صنایع‌دستی شخصیت فرهنگی و ملی کشور ما است. فارغ از اینکه چقدر آن را بشناسیم یا از آن استفاده کنیم، اینکه چقدر به آن توجه کنیم و آن را جدی بگیریم در سطح آکادمیک وظیفه‌ای است که بر دوش ما دانشگاهیان است. مراکز دولتی در حفظ و نگهداری آن اهتمام دارند اما اگر دانشجویان صنایع‌دستی به ویژگی‌های آن توجه داشته باشند شخصاً احساس می‌کنم ویژگی والاتری به آن خواهد داد.

وی افزود: شاید مشغله‌های مسئولین اجازه ندهد که به صنایع‌دستی توجه بیشتری داشته باشند، اما دانشجویانی که چه به‌اتفاق، چه به انتخاب وارد این رشته شده‌اند، اگر درک کرده باشند که در چه حوزه‌ای واردشده‌اند، ارزشی بسیار والاتر از آن دریافت خواهند کرد. چه به لحاظ فرهنگی‌و‌هنری و چه به لحاظ عزت‌نفس، و چه به لحاظ معیشتی و اقتصادی.

دکتر کاظم نظری رئیس دانشکده هنر ضمن تبریک روز جهانی صنایع‌دستی گفت: استادان دانشکده هنر در رشته صنایع‌دستی از افراد بنام این رشته هستند و به خاطر همین استادان و دانشجویان خوب دانشگاه سوره، در تمامی جشنواره‌ها، مسابقات و تمامی عرصه‌های هنری درخشیده‌اند. وی ادامه داد: آرزو می‌کنم تمامی دانشجویان پس از فارغ‌التحصیلی موفق و نام‌آور باشند و افتخارآفرینی برای دانشگاه سوره باشند.

دکتر مهدی محمدی مدیر گروه صنایع‌دستی، کتابت و نگارگری و هنر اسلامی گفت: من وظیفه خود می‌دانم خوش‌آمد بگویم و از یکایک بزرگوارانی که با حمایت‌هایشان و همراهی‌شان به گروه صنایع‌دستی اهمیت بخشیده‌اند.

او با اشاره به فعالیت‌های انجمن علمی صنایع‌دستی خاطرنشان کرد: که اگر فعالیت‌ها و تلاش‌های آن‌ها نبود کار به این خوبی انجام نمی‌شد.

محمدی همچنین افزود: انجمن علمی صنایع‌دستی جزء فعال‌ترین دانشجویان در گروه‌های انجمن علمی دانشگاه سوره بوده است و ما از یکایک دانشجویان فعالیت‌هایی را شاهد بودیم که در این چند سال اخیر تغییرات چشمگیری را به ایجاد کردند

.

دکتر احمدرضا کاویار مدیر فرهنگی دانشگاه سوره گفت: انجمنی که شکل گرفت خدا را شکر همه دانشجویان پای‌کار هستند و نکته خوبی که وجود دارد این است که دانشجویان ترم‌های قبلی در کنار دانشجویان جدید همراهی و همکاری خیلی خوبی انجام می‌دهند.

وی ادامه داد: این نکته که گفته می‌شود انجمنی که بسیار نمونه است انجمن علمی دانشجویی صنایع‌دستی است که هیچ چالشی با یکدیگر نداشتند و برای یکایک این عزیزان آرزوی موفقیت می‌کنم.‌

در بخش رونمایی از پوستر جشنواره دانشجویی دستان، هدی ابراهیم پور دبیر جشنواره دستان در خصوص شعار این جشنواره گفت: امروز شاید دور شده‌ایم از ریشه‌های انسانی که آن را پایه‌گذاری کردیم و شعار «عالمی دیگر ببیاد ساخت، وز نو آدمی» در این مسیر به هدایت بهتر انسان درراه خودشناسی و خداشناسی کمک او خواهد کرد.

وی افزود: جشنواره دستان که تماماً دانشجویی برگزار می‌شود دو بخش نمایشگاهی و علمی دارد. در بخش علمی نشست‌های تخصصی و کارگاه آموزشی‌ علمی برگزار خواهد شد و آثاری که در این بخش تولید می‌شود بدون داوری در نمایشگاه به نمایش گذاشته می‌شود.

ابراهیم پور افزود: سلسله کارگاه‌های یک‌روزه به مناسبت هفته صنایع‌دستی به‌صورت کاملاً رایگان از فردا آغاز می‌شود.

یکشنبه 20 خردادماه، کارگاه سفال و سرامیک (با محوریت کاشی هفت‌رنگ) مریم برقعی

دوشنبه 21 خردادماه، کارگاه چوب استاد پگاه کاشانی

سه‌شنبه 22 خردادماه، کارگاه شیشه استاد عطیه عسکری

همچنین سلسله نشست‌های یک استاد یک تجربه در این سه روز با محوریت زیر برگزار می‌شود.

یکشنبه 20 خردادماه، سفال استاد فرزاد فرجی

دوشنبه 21 خردادماه،  فلز استاد امیر نصیری

سه‌شنبه 22 خردادماه، رودوزی سنتی استاد شهین پزشکی

 

در پایان مراسم روز جهانی صنایع‌دستی از استادان، دانشجویان، همکاران و برخی فعالان رشته صنایع‌دستی تقدیر شد. این افراد عبارت‌اند از: دکتر مهران هوشیار، دکتر مهدی محمدی، اردشیر مختاری، سمیه اربابی، احد شکری پور، بتول ثابتی، خانواده مرحوم استاد پرویز قلی زاده، ولی اشترانی، هدی ابراهیم‌پور، الهام قناعت و شکوه صالحی.

 

اشتراک در:

کلمات کلیدی: دانشگاه سورهآیین روز جهانی صنایع‌دستی در دانشگاه سوره برگزار شد/تقدیر از استادان و دانشجویان برتر رشته صنایع‌دستی

نظر خود را بنویسید