سوره از جمله دانشگاه های سرآمد کشور در زمینه ارائه دروس و مباحث فرهنگی و هنری است. این دانشگاه از بدو تاسیس تا امروز توانسته است جمع بزرگی از دانشجویان توانمند و خلاق را تربیت کند و امروز تعداد قابل توجهی از آنها در موقعیت های مختلف مشغول به فعالیت هستند. در این رابطه و نیز روندهای پیش روی دانشگاه با دکتر کاظم نظری رئیس دانشکده هنر سوره و مدیر کل اداره هنرهای نمایشی گفت و گو کردیم که در ادامه می خوانیم.
در ابتدای این مصاحبه مایلم درباره جایگاه دانشکده هنر سوره و کم و کیف فعالیت های آن با خوانندگان ما صحبت کنید.
همانطور که مطلع هستید دانشکده هنر سوره یکی از مهم ترین دانشکده های ما به شمار می رود و در رشته های مختلفی مانند گرافیک، تصویرسازی، انیمیشن، عکاسی، بازیگری، کارگردانی، صنایع دستی، سینما، مطالعات عالی هنر و غیره مشغول فعایت است و در هر کدام از این رشته ها دانشجویان زیادی اکنون مشغول به تحصیل هستند. در مجموعه دانشکده هنر همواره اتفاقات ریز و درشت بسیاری روی می دهد که همگی خوشایند و مایه مباهات دانشگاه است و نشان از همدلی اعضای دانشگاه و دانشجویان با ذوق ما دارد.
دانشکده هنر چگونه دانشجویان را در مسیر رشد و خلاقیت هنری قرار می دهد؟
به تازگی در مراسمی بودم که دانشجویان آثار خود را برای انتشار در کتاب های مصور آماده کرده بودند. این آثار همگی فوق العاده زیبا و خلاقانه بودند و من از شدت شوق واقعا گریه ام گرفته بود و آنجا فهمیدم چه جوان های برومند و خلاقی در این مملکت داریم. همه آنها سرمایه هستند و دانشگاه وظیفه دارد این سرمایه های خلاق را به جامعه معرفی کند. در این خصوص دانشگاه سوره از مدت ها قبل یک گالری بسیار خوب و مجهزی به نام آیه در محل ساختمان مرکزی ایجاد کرده است. این گالری به لحاظ دسترسی در موقعیت خوبی قرار دارد و در طول سال دانشجویان ما می توانند در این گالری آثار خود را به نمایش بگذارند.
آیا برنامه تیمچه هم با همین رویکرد انجام می شود؟
بله این رویداد با همکاری معاونت فرهنگی دانشگاه و با هدف کمک به خلاقیت دانشجویان و تحقق اهداف اقتصاد هنر و برندینگ آثار آنها انجام می شود. از جمله کارهای دیگری که در این زمینه صورت می گیرد حضور و معرفی دانشجویان به جشنواره های هنری مانند هفته تئاتر یا جشنواره فیلم و تئاتر فجر است. در همین سال گذشته آثار تعدادی از دانشجویان ما در جشنواره تئاتر فجر اجرا و با استقبال مخاطبان روبه رو شد و توانست جوایزی را کسب کنند. خوشبختانه دانشجویان ما در زمینه تئاتر اجراهای بسیار حرفه ای دارند به طوری که بلیت آنها در سایت تیوال فروخته شده و مردم با تهیه بلیت تئاتر از این اجراها بهره مند می شوند.
با توجه به در پیش بودن سال تحصیلی جدید لطفا درباره وضعیت آموزشی دانشگاه به ویژه دانشکده هنر توضیح دهید.
سیستم آموزشی دانشگاه 17 جلسه مستمر در همین خصوص برگزار کرده است و به صورت مداوم این روند توسط دانشگاه و مدیران آموزشی مورد پایش و ارزیابی دقیق قرار می گیرد. خیلی از دانشگاه ها معتقدند که دانشجویان باید صرفا از محیط دانشگاه برای آموزش استفاده کنند و دانشگاه هم وظیفه ای غیر از این موضوع ندارد. در دانشگاه سوره تفکر ما این است که دانشجویان بعد از فارغ التحصیلی همچنان با دانشگاه در ارتباط باشند. خوشبختانه این روند وجود دارد و دانشجویان ما بعد از اتمام مقطع آموزشی همچنان هم افزایی، دانش و عشق خود را به دانشگاه حفظ کرده و به نوعی می توان گفت روی برند سوره تعصب دارند، از اینرو سالیان سال خود را مدیون دانشگاه می دانند و همواره در کنار دانشجویان جدید هستند.
برخی منتقد مصاحبه های انجام شده در دانشگاه هستند. دیدگاه شما در این خصوص چیست؟
واقعیت این است که مصاحبه های دانشگاه سوره علمی و تخصصی است و شاید همین مسئله باعث شده تا سیستم آموزشی این دانشگاه نسبت به دیگر دانشگاههای کشور قدری سخت و پیچیده باشد. ما با انجام این مصاحبه ها به دنبال آن هستیم که علاقه فردی دانشجویان را محک بزنیم و مطمئن شویم فرد واقعا با شناخت و میل کافی رشته مورد نظر خود را انتخاب کرده یا صرفا یک اتفاق سبب آن شده است. ما نمی خواهیم بچه ها به هر دلیل از تحصیل در این دانشگاه سرخورده شوند. خوشبختانه تاکنون دانشجویان و بیشتر خانواده های آنان از این روند رضایت داشتند و اغلب به این دلیل دانشگاه سوره و دانشکده های آن را به دیگر دانشگاه ها یا موسسات غیرانتفاعی ترجیح می دهند.
برنامه های جنبی دانشگاه به چه صورتی اجرا می شود؟
برپایی سمینارهای مختلف از جمله برنامه هایی است که به صورت جنبی در مجموعه دانشگاه سوره پیگیری می شود. این سمینارها برای کمک به فهم اندیشه و دیدگاه های دانشجویان برگزار می شود تا به آنان در خلق آثار هنری مطابق با نیازهای جامعه کمک کند. علاوه بر آن معاونت فرهنگی دوره های تخصصی کارآفرینی را برای دانشجویان برگزار می کند. همچنین برگزاری کرسی های علمی و ترویجی در همین راستا تعریف شده است. وقتی به مجموعه این فعالیت ها نگاه می کنیم می بینیم که ما تنها دانشگاهی هستیم که توانسته ایم از فضای مجازی به بهترین شکل استفاده کنیم و از این نظر در رتبه اول قرار داریم.
انتشار فصلنامه ها و مقالات علمی در چه مرحله ای قرار دارد؟
همکاران من در دانشگاه سوره به شکل مستمر مقالات خود را به همایش ها و سمینارهای علمی ارائه می دهند و بسیاری از آنها در حوزه های تخصصی هنر، معماری و شهرسازی و فرهنگ و ارتباطات به چاپ می رسند. در خصوص فصلنامه ها در حال حاضر دانشگاه هنر 4 فصلنامه دارد که یکی از آنها موفق به دریافت گرید شده و سه فصلنامه دیگر نیز در مرحله دریافت گرید علمی است.
در پایان اگر نکته ای باقی مانده با خوانندگان ما درمیان بگذارید؟
ما در دانشگاه سوره معتقدیم دانشجویان ما آیندگان کشور هستند و ما وظیفه داریم براساس نقشه راهی که تعریف شده است و انتظاری که خانواده ها از دانشگاه دارند به این هدف دست پیدا کنیم و برای تربیت درست دانشجویان گام های اساسی برداریم. همان طور که قبلا هم اشاره کردم، دانشگاه سوره مصاحبه های علمی و تخصصی را دارد و این اقدام در پاسخ به انتظاری است که خانواده ها از ما دارند و به طور کلی در همه مقاطع از جمله کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری انجام میشود. در این خصوص گروه ها و کارگروه های مختلفی تشکیل شده که به معاونت آموزشی دانشگاه کمک می کنند.
نظر خود را بنویسید