دانشگاه سوره از مراکز سرآمد آموزش تئاتر و هنرهای نمایشی است و تا امروز تعداد قابل توجهی از هنرمندان نویسنده، کارگردان، بازیگر، طراح صحنه و لباس را برای حضور در عرصه نمایش پرورش داده و به جامعه هنری کشور معرفی کرده است. «شایان فلاحیان» یکی از این هنرمندان است و در جشنواره مختلف مانند تئاتر مردمی بچه های مسجد حسابی خوش درخشیده است. با او به همین بهانه گفت و گو کردیم که در ادامه می خوانیم.
شایان متولد چه سالی است و در چه رشته ای تحصیل می کند؟
متولد سال 1384 هستم. در هنرستان گرافیک خواندم و در حال حاضر دانشجوی مقطع کارشناسی رشته ادبیات نمایشی دانشگاه سوره هستم.
پیش از ورود به دانشگاه چقدر با ادبیات نمایشی آشنا بودید؟
شروع فعالیت من به صورت حرفه ای در تئاتر از سن ۱۰ سالگی و سال ۱۳۹۴ با جشنواره تئاتر مقاومت و یک اجرای تئاتر خیابانی در محوطه باز تئاترشهر بود، تنها دوست و یاور و حامی من در این مسیر پدرم احسان فلاحیان که فوق لیسانس کارگردانی دارد بود و به نوعی می توانم بگویم اولین استاد و آموزگار من در تئاتر قبل از اینکه وارد محیط آکادمیک شوم پدرم بود. همین اتفاق مسیر زندگی حرفه ای من را به سمت تئاتر باز کرد.
از نمایش ایران برای ما بگویید؛ اثری که به جشنواره مردمی بچه های مسجد راه یافت و خوش درخشید.
قبل از هر چیز اشاره کنم که این اثر از میان بیش از 100 اثر از نقاط مختلف کشور انتخاب شد و و بنده به عنوان کارگردان نمایش ایران همراه با پدرم به عنوان نویسنده این نمایشنامه در پانزدهیمن دوره جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه های مسجد که به میزبانی استان یزد و شهرستان بافق در اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ برگزار شد حضور داشتم. تا جایی که اطلاع دارم این جشنواره حدود پانزده سال است برگزار می شود و یکی از ویژگی های آن مردمی بودن آن است.
لازم به یادآوری است که به واسطه روابط عمومی حوزه هنری استان البرز با این رویداد آشنا و موفق شدم اثر نمایشی ایران را همراه بچه های مسجد امام حسین (ع) منطقه ملک آباد استان البرز آماده و به نمایندگی از استان البرز در این رویداد حاضر شوم.
آیا مخاطبان جشنواره مردمی تئاتر بچه های مسجد با سایر مخاطبان تفاوت دارند؟
برخلاف رویدادهای تئاتری که هرساله برگزار می شوند و عده ای از تماشاگران به اصطلاح خاص به تماشای تئاتر می نشینند در این جشنواره مردم عادی و از دل جامعه بیرون آمده مخاطب هستند و در محیطی مانند مسجد که امروزه هم محل عبادت است و هم به واسطه ی این رویداد تبدیل به محلی برای تبادلات فرهنگی و هنری شده است اجراها را تماشا می کنند. به زبان ساده تر می توان گفت : شخصی که برای عبادت به مسجد می آید با هنر تئاتر هم آشنا می شود و بچه های تئاتری که تمرینات و اجرای خودشان را در مسجد به ثمر میرسانند نیز اعتقاداتشان نسبت به فضای مسجد نسبت به قبل بیشتر خواهد شد و از این نظر مسجد تبدیل به یک مکان آرامش بخش و دلنشین برای خالقان آثار هنری می شود.
در این جشنواره چه مقامی کسب کردید؟
بنده موفق به کسب دیپلم افتخار و رتبه ۱ کارگردانی برتر به همراه جایزه ویژه استاد فرج ا... سلحشور برای نمایش ایران شدم و پدرم نیز موفق به کسب دیپلم افتخار نویسندگی برتر با نمایشنامه ایران شد.
برای شما آرزوی موفقیت و درخشش بیشتر داریم. اگر در پایان نکته ای باقی مانده با خوانندگان ما درمیان بگذارید؟
مجددا از پدرم که همیشه راهنما و حامی من در مسیر بود و هست تشکر می کنم. همین طور از مدیر کل هنرهای نمایشی حوزه هنری انقلاب اسلامی آقای کوروش زارعی که در مراحل برگزاری این جشنواره زحمات زیادی را برای گروه های شرکت کننده کشیدند و همچنین مصطفی موتورچی دبیر این دوره از جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه های مسجد که از ابتدا تا انتهای مسیر برگزاری همراه ما بودند. از مدیر حوزه هنری استان البرز آقای مهرابی و آقای تاج نسایی که زمینه آشنایی بنده با رویداد بچه های مسجد را از سال پیش فراهم کردند نیز سپاسگزارم و به همه آنان خداقوت می گویم.
نظر خود را بنویسید