منتظر باشید تا صفحه کامل بارگذاری شود
غیرفعال کردن حالت بارگذاری
×

مشاهده خبر

کارگاه سواد رسانه‌ای و خدمات دیجیتال با تدریس خانم خاطره اسدی روز یکشنبه 6 آبان ماه 1403 ساعت 10:30 صبح در دانشکده فرهنگ و ارتباطات سوره به صورت حضوری و مجازی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه بین‌المللی سوره، در ابتدای این جلسه خانم اسدی با اشاره بر چهارمین و آخرین تعریف سواد رسانه‌ای از نظر سازمان یونسکو شخصی با سواد تلقی می‌شود که بتواند با استفاده از توانایی‌ها و آموخته‌های خود تغییری در زندگی‌اش ایجاد کند. پس سواد رسانه‌ای یک قابلیت است که باید به مرور آن را در افراد شکوفا کنیم و رابطه تنگاتنگی با آموزش دارد مانند سواد عادی که فرد طی مراحلی با سواد می‌شود در سواد رسانه‌ای هم باید از طریق آموزش اتفاق بیفتد.

اسدی بیان کرد: که تاثیر رسانه و سواد رسانه بر ذهن و آگاهی افراد به این صورت است که در نظر بگیرید هزاران شبکه رسانه‌ای اخبار و مطالبی در کسری از ثانیه در جهان منتشر می‌کنند. در اینجا نوع کیفیت بیان رسانه بسیار مهم است اگر مطلبی یا سخنی با شدت کم یا زیاد منتشر کنند می‌توانند تبعات زیادی داشته باشد اگر افراد سواد رسانه‌ای نداشته باشند قدرت تشخیص واقعیت را ندارند و می‌توانند تحت تاثیر شایعات کذب دچار هیجانات زودگذر شده و تصمیمات سطحی بگیرند. افزایش آگاهی، آموختن انواع مهارت‌های تفکر انتقادی، تجزیه و تحلیل پیام جز مهارت‌های اولیه برای داشتن سواد رسانه‌ای است. خانواده‌ای که سواد رسانه ای بالایی دارند  از مضرات و مشکلات رسانه درامان هستند. آموزش سواد رسانه‌ای باید از خانواده شروع شود و به مرور در سطوح مختلف جامعه رواج پیدا کند و مسئولیت اساتید‌، افراد صاحب نظر، پژوهشگران و غیره در حوزه رسانه بسیار مهم است اگر دانش و سواد رسانه‌ای در جامعه تزریق نشود با توجه به سرعت انتقال اطلاعات در جهان افسار ذهن مردم از دست متفکران جامعه خارج شده و به دست افراد سودجو می‌افتد.

این پژوهشگر علوم ارتباطات در ادامه گفت: با توجه به پیشرفت‌های تکنولوژی یادگیری سواد دیجیتال برای افراد ضرورت پیدا می‌کند. توانایی استفاده از فناوری برای زندگی موفق در دنیای دیجیتال را سواد دیجیتال می‌نامند و همین سواد فناوری به ما کمک می‌کند تا از دستگاه‌های دیجیتال برنامه‌های کاربردی و اینترنت به طور موثر و مسئولان استفاده کنیم. برای داشتن سواد دیجیتال همانند سواد رسانه به مهارت‌های اولیه (مهارت‌های پایه، مهارت‌های ارتباطی‌، مهارت‌های اطلاعاتی، مهارت‌های امنیتی و مهارت‌های خلاقانه) نیازمندیم.

اسدی در ادامه با اشاره بر قوانین خدمات دیجیتال عنوان کرد:

قانون خدمات دیجیتال (DIgtal servisces Act) که به اختصار DSAگفته میشود اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۰ قانون تجارت الکترونیکی را قدیمی دانست و به منظور به روز رسانی کردن آن مجموعه قوانین و مقررات کامل‌تر و جامع‌تری برای خدمات دیجیتال جایگزین کردند و در سال ۲۰۲۲ پارلمان اروپا و کشورهای عضو قانون خدمات دیجیتال را تصویب کردند.  یکی از خدمات DSA  محافظت مردم در برابر کالاهای تقلبی بود مثلاً گفت پلتفرم‌ها رویه‌های اجباری مناسبی برای حذف کالاهای غیرقانونی خواهند داشت یا از بازارگاه‌ها درخواست می‌شود تا معامله‌گران خود را ردیابی کنند این موضوع محیط امن شفاف و قابل اعتمادی برای مصرف کنندگان ایجاد می‌کند.

اسدی در ادامه گفت: با توجه به جهانی شدن رسانه‌ها انطباق قانون خدمات دیجیتال با قوانین رسانه‌ای جهان امری ضروری است مثلاً در سطح جهان آزادی بیان و در امتداد آن آزادی رسانه یکی از اصول بنیادی است و ضروری است که قانون خدمات دیجیتال ایران در تعادل بین آزادی بیان و حفظ حریم خصوصی و امنیت  کاربران کار کند و لازم است که این قانون با استانداردهای بین‌المللی در زمینه حقوق بشر حریم خصوصی انطباق داشته باشد همکاری و تبادل اطلاعات با سایر کشورها در زمینه رسانه دیجیتال می‌تواند به بهبود کیفیت خدمات و استانداردها کمک کند .

اسدی همچنین با اشاره به قانون تجارت الکترونیکی ایران راجع به قراردادهای الکترونیکی، بانکداری الکترونیکی، مسئولیت قراردادی در تجارت الکترونیکی، حقوق مصرف‌کننده در تجارت الکترونیکی  و قانون حاکم و دادگاه صالح بر تجارت الکترونیکی و دیگر مسائل خاطرنشان کرد: آینده سواد رسانه و خدمات دیجیتال تحت تاثیر پیشرفت‌های فناوری و نیازهای اجتماعی است پس تقویت آگاهی و آموزش در این زمینه کلید ایجاد یک جامعه اطلاعاتی هوشمند و توانمند است و در پایان باید گفت قانون تجارت الکترونیکی در خدمت  فناوری‌ها  و خدمات دیجیتال می‌باشد.

 

خبرنگار: زهرا کرامت

اشتراک در:

کلمات کلیدی: دانشگاه سورهکارگاه سواد رسانه‌ای و خدمات دیجیتال برگزار شد

نظر خود را بنویسید