جلسه اول کارگاه تخصصی "طراحی و مدلسازی مقرنس" با حضور استادان و دانشجویان دانشگاه بین¬المللی سوره بهصورت حضوری و مجازی در روز چهارشنبه 1403/08/16 در دانشکده معماری و شهرسازی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه بینالمللی دانشگاه سوره، به نقل از دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه، در این نشست که توسط دانشکده معماری و شهرسازی و با همکاری معاونت پژوهش برگزار شد دانشجویان دانشگاه سوره بهصورت حضوری و دانشجویانی از دانشگاههای دیگر بهصورت مجازی شرکت کردند.
در ابتدا علیرضا سرور دلیر معمار و مدرس دانشگاه بحث مختصری درباره تاریخچه مقرنس ارائه داد سپس به معرفی سِکُنج، پتکانه، مقرنس و انواع آنها و نحوه طراحی و پیادهسازی آنها پرداخت. مقرنس یکی از عناصر تزئینی سهبعدی و حجمی در معماری ایرانی است که در ابنیه مختلف، بهویژه در مساجد در زیر گنبدها، یا نیم گنبدها، در ایوانها و درگاههای ورودی، در بالای محراب، زیر گلدستههای منارهها، و موارد دیگر اجرا میشود.
نحوه اجرا و مثالهایی از روشهای سنتی و نوین ساخت مقرنس از دیگر بحثهای مطرحشده در کارگاه بود.
مراحل طراحی و ساخت "پتکانه" و بررسی اجزای آن و ترسیم یک نمونه پتکانه در نرمافزار راینو، مبحث دیگری بود که سرودلیر بهصورت تفصیلی به تشریح آن پرداخت و مورد استقبال شرکتکنندگان قرار گرفت. در پایان کارگاه نیز دانشجویان بهصورت گروهی و انفرادی به ساخت ماکت پتکانه پرداختند.
گفتنی است جلسه بعدی کارگاه "طراحی و مدلسازی مقرنس" در روز چهارشنبه 1403/08/23 برگزار خواهد شد و قرار است به نحوهی ترسیم مقرنس در نرمافزار راینو پرداخته شود.
نظر خود را بنویسید