دومین جلسه از دوره چهارم معماری خوانی در روز دوشنبه ۲۱ آبان ۱۴۰۳ با حضور جمعی از استادان و دانشجویان در کتابخانه دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه بینالمللی سوره برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه بین المللی سوره در این نشست دکتر امیرمسعود دباغ عضو هیأتعلمی دانشگاه بینالمللی سوره و دکتر امیررضا یعقوبی معمار و پژوهشگر معماری، مهندس آناهیتا سماوات معمار و مدرس دانشگاه و تعدادی از دانشجویان دانشگاه سوره و دانشجویان دانشگاههای دیگر در مقاطع مختلف تحصیلی حضور یافتند.
مهندس آناهیتا سماوات معمار و مدرس دانشگاه در ابتدا، مختصری از مطالب جلسه گذشته درباره چیستی فلسفه و دیدگاه و مبانی فکری افلاطون و تشریح عالم مُثُل سخن گفت و افزود:کلیدواژههای هستیشناسی عبارتند از: موجود، هستی یا موجودیت، جوهر و ذات و تفاوتهای آنها. برای مثال ماده یا جوهر هر چیزی مادهای است که وجود آن را تشکیل میدهد مثل چوب صندلی.
پس از او، دکتر امیررضا یعقوبی معمار و پژوهشگر معماری در ادامه به ارائه توضیحات و پرسشهایی در خصوص کاربرد و تأثیر مباحث فلسفی در معماری پرداخت و ذهنیت دانشجویان را درباره فلسفه و معماری با طرح پرسشهایی به چالش کشید. تعدادی از دانشجویان نیز نظرات خود را پیرامون این موضوع مطرح کردند. وی همچنین درباره تفاوت نگاه آبژکتیو و سابژکتیو و نگاه معرفتشناسانه که به سراغ تاروپود و ذات پدیدهها میرود صحبت کرد.
در بخش بعدی نشست معماری خوانی، دکتر امیرمسعود دباغ عضو هیأتعلمی دانشکده معماری وشهرسازی دانشگاه بینالمللی سوره به بیان نکات و نظراتی پیرامون مبحث کتاب پرداخت. او سخنانش را با توضیح درباره دیدگاه آلبرتی و تأثیرش در شکل گیری مبانی نظری آغاز کرد و ادامه داد: کاربرد معنا و اهمیت حضور آن در آثار معماری و تفاوت پروژههای معماری که بر اساس معنا شکلگرفتهاند با ساختمانهای عادی مشهود است.
درپایان نشست معماری خوانی دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه سوره، طبق روال جلسات قبل، پرسش و پاسخ هایی پیرامون مباحث مطرح شده انجام شد و نکات و مصادیق بیشتری برای روشن شدن مطالب برای دانشجویان بیان شد.
نظر خود را بنویسید