به مناسبت هفته جهانی شهرسازی و به همت انجمن علمی شهرسازی، سمینار «توسعه مهارتهای فردی، ضرورتهای ورود به حرفه» در روز سهشنبه مورخ 1403/08/22 در دانشکده معماری و شهرسازی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه بینالمللی سوره، دکتر مهدی حسنزاده از فعالان مدیریت کسبوکار بهعنوان سخنران در سمینار «توسعه مهارتهای فردی، ضرورتهای ورود به حرفه» که در دانشکده معماری و شهرسازی سوره برگزار شد، حضور یافت.
حسنزاده سخنان خود را با یک سوال آغاز کرد؛ او از دانشجویان معنی عبارت «مهارت توسعه فردی» را پرسید و پس از شنیدن نظرات آنها به تعریف «مهارتهای فردی و انواع آن» پرداخت.
حسنزاده ادامه داد: مهارتهای فردی به مجموعهای از قابلیتها و تواناییها اشاره دارد که به افراد کمک میکند تا بهطور مؤثر در زندگی شخصی و حرفهای خود عمل کنند. این مهارتها شامل تواناییهای شناختی، اجتماعی، عاطفی و فیزیکی شده و به فرد این امکان را میدهد تا با چالشهای مختلفی مواجه شده و به اهداف خود دست یابد.
وی افزود: مهارت حل مسئله، مهارت کار تیمی، مهارت ارتباطی، مهارت انعطافپذیری و ... مثالهایی از مهارتهای فردی است که با تقویت و توسعه آنها تواناییهای شخص نیز گسترده میشود.
حسنزاده در بخش دیگری از سخنانش به تعریف و توصیف هوش هیجانی پرداخت و تصریح کرد:
EQ مخفف عبارت Emotional Quotient و به معنی هوش هیجانی است. هوش هیجانی، توانایی فرد در ادراک، دریافت احساسات و هیجانات خود و دیگران را دارد. درواقع آنچه در هوش عاطفی یا هیجانی موردتوجه قرارمیگیرد، توانایی مقابله با چالشها و بحرانهای زندگی است.
این فعال حوزه کسبوکار در ادامه اظهار داشت: ما باید احساسات خود را به رسمیت بشناسیم و با آنها ارتباط برقرار کنیم، چراکه هر احساس پیام خاص خودش را دارد. خشم، غم، شادی و ترس ازجمله مهمترین احساسات هر انسانی است که باید آنها را بهدرستی بشناسیم و روشهای ابراز و تخلیه آنها را نیز یاد بگیریم.
حسنزاده، خودشناسی را بهعنوان بهترین راه افزایش هوش هیجانی اشاره کرد و افزود: هوش هیجانی ویژگی درونی شماست و برای اینکه بتوانید آن را افزایش دهید، باید از درون خودآگاه باشید. برای اینکه بتوانید به بهترین شکل با دیگران و احساسات آنها ارتباط برقرار کنید در وهله اول باید رابطه خوبی با خود داشته باشید و احساسات خود را بهدرستی درک کنید.
حسنزاده در پایان به این نکته اشاره کرد که، اگر نقاط نقص و قوت خود را بشناسید و سعی در رشد نقاط قوت و کم کردن نقاط ضعفتان داشته باشید؛ میتوانید زندگی خود را متحول کنید. خودشناسی ممکن است امری دشوار باشد، ولی باگذشت زمان و افزایش شناخت خود، قدرت بیشتری پیدا میکنید و میتوانید سطح هوش هیجانی را بالا ببرید
نظر خود را بنویسید