نشست خبری رونمایی از فراخوان ششمین همایش ملی دستاوردهای علمی پژوهشگران، دانشآموختگان و دانشجویان فرش ایران در دانشگاه بینالمللی سوره با همکاری انجمن علمی فرش ایران برگزار شد. دانشگاه بینالمللی سوره با فراخوان دستاوردهای علمی پژوهشگران، دانشآموختگان و دانشجویان رشته فرش میزبانی خود را در این رویداد علمی- هنری اعلام کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه بینالمللی سوره این نشست در دانشگاه بینالمللی سوره و با همکاری انجمن فرش ایران و گروه صنایعدستی، هنر اسلامی و کتابت و نگارگری دانشکده هنر دانشگاه بینالمللی سوره برگزار شد و در این جلسه به پرسشهای خبرنگاران در خصوص چگونگی ارسال مقالات و آثار به این همایش علمی پاسخ داده شد.
دکتر سید جلالالدین بصام رئیس انجمن علمی فرش دستباف ایران با برشمردن پنج دوره پیشین این همایش به تشریح دلیل برپایی آن پرداخت. وی با بیان اینکه ۲۶ سال پیش تعداد انگشتشماری کتاب تخصصی در حوزه فرش دستباف ایرانی منتشرشده بود افزود: جامعه علمی نیاز به منابع نوین داشت و برپایی چنین همایشهایی ضروری پنداشته میشود تا از این طریق پژوهشهای علمی بیشتری گردآوری و منتشر شود.
دکتر بصام در ادامه با برشمردن بخشهای تخصصی ششمین همایش ملی دستاوردهای علمی پژوهشگران، دانشآموختگان و دانشجویان فرش ایران از همراهی دانشگاه بینالمللی سوره به جهت قبول کردن برگزاری این دوره تشکر کرد.
رئیس انجمن علمی فرش دستباف ایران با اشاره به محورهای این همایش اظهار داشت: طرح و نقش، بافت و مرمت، مواد اولیه و رنگرزی، تاریخ و جامعهشناسی، مدیریت تولید و اقتصاد و سایر محورهای پژوهشی فرش دستباف از محورهای اصلی این همایش است.
دکتر مهدی محمدی، مدیر گروه صنایعدستی، هنر اسلامی و کتابت و نگارگری دانشگاه بینالمللی سوره هدف از این فراخوان را چنین بیان کرد: ششمین همایش ملی پژوهشگران، دانشآموختگان و دانشجویان فرش ایران قصد دارد ضمن ایجاد فضایی تعاملی بین حوزههای دانشگاهی و جامعه فرش، گفتمانشناسی نوینی در زمینه آموزش عالی فرش ایجاد کند تا حساسیت پژوهشگران و جامعه دانشگاهی به فضای کارآفرینی بیشازپیش توسعه یابد.
عضو هیأت علمی دانشکده هنر دانشگاه بینالمللی سوره افزود: ایجاد فرصت برای جامعه دانشگاهی بهویژه دانشجویان و دانشآموختگان فرش ایران برای ارائه دستاوردهای جدید علمی خود و عرضه ظرفیتهای هر یک از دانشگاههای مجری تحصیلات تکمیلی ازجمله ضرورتهای این همایش ملی است. فرصتی مغتنم برای فعالان حوزه فرش ایران خواهد بود تا با ظرفیتهای بالای آموزشی و پژوهشی نظام آموزش عالی ایران آشنا شده و فرصتهای جدیدی برای ایجاد تعامل و همگرایی بیشتر ایجاد کنند.
محمدی افزود: اساس و بنیان ساختارهای این همایش بر مبنای آموزش عالی و نیازهای معاصر فرش دستباف گذاشتهشده است و آوردگاهی برای تبادلنظر بین استادان، دانشجویان، فارغالتحصیلان، افراد دخیل در جامعه فرش دستباف و علاقهمندان به این هنر اصیل ایرانی است. فرش ایرانی زنجیرهای از دانشها و هنرهای سنتی و معاصر را در قالب یک مجموعه میانرشتهای گرد هم آورده است، لذا اعتلا و توسعه ابعاد مختلف آن میتواند موجب گسترش طیف عظیمی از دانشهای مرتبط شود. علومی چون نساجی و رنگرزی، جامعهشناسی، مطالعات فرهنگی، انسانشناسی و مردمشناسی، ادبیات، اسطورهشناسی، نمادشناسی، اقتصاد و بازرگانی، مدیریت در کنار هنر و فناوریهای بومی حوزهی میانرشتهای فرش را ایجاد کردهاند.
دکتر محمدی با اشاره به اینکه تمامی حوزههای علمی، شناختی و هنری فوق ابعاد نظام آموزش عالی فرش را شکل دادهاند، افزود: اگر موفقیتی در زمینه تربیت پژوهشگران و کنشگران متخصص فرش ایرانی صورت پذیرد بدون شک در تمامی عرصههای میانرشتهای آن نیز توسعه و تحولاتی بنیادین روی خواهد داد و نتیجه آن اعتلای فرش ایرانی در همه ابعاد مادی و غیرمادی آن خواهد بود. از سوی دیگر رسالت نظامهای آموزشی تغییر پارادایم از دانشگاههای نسل دوم به سمت دانشگاههای نسل سوم و چهارم است که دانشگاه کارآفرین و ثروت آفرین است. این تغییرات نگرشی نیاز به بسترسازیهای لازم در زمینههای زیرساختی و سیاستگذاری دارد که شاید یکی از راههای مهم این تحول بنیادین برگزاری همایشها و هماوردهای علمی با رویکرد کارآفرینی و ثروت آفرینی در زمینه مطالعات دانشگاهی باشد.
گفتنی است ششمین همایش ملی دستاوردهای علمی پژوهشگران، دانشآموختگان و دانشجویان فرش ایران روزهای ۷ و ۸ اسفندماه سال جاری برگزار خواهد شد و نمایشگاه آثار ارسالی نیز چهارم تا نهم اسفندماه خواهد بود. همچنین این رویداد با مشارکت انجمن علمی فرش، شرکت سهامی فرش، دانشگاه هنر اسلامی تبریز، شرکت فرش آستان قدس رضوی برگزار خواهد شد.
علاقهمندان حضور در این همایش میتوانند برای اطلاعات بیشتر به پایگاه اینترنتی www.ncrgs.soore.ac.irمراجعه کنند.
نظر خود را بنویسید