به مناسبت ماه پژوهش و با همت دانشکده فرهنگ و ارتباطات دانشگاه بینالمللی سوره و با همکاری معاونت پژوهشی نشست «خبرنگاری در دوران دفاع مقدس» برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه بینالمللی سوره نشست «خبرنگاری در دوران دفاع مقدس» با سخنرانی دکتر غلامحسین اسلامیفرد (استاد مدعو دانشکده فرهنگ و ارتباطات) در نوزدهم آذرماه سال ۱۴۰۳ بهصورت حضوری و بر خط در دانشکده فرهنگ و ارتباطات برگزار شد.
اسلامیفرد که خود او نیز در دوران دفاع مقدس در حال تهیه گزارش از صحنههای نبرد مجروح شده است، با اشاره به اهمیت خبرنگاری در دوران جنگ بیان کرد: در دنیای پرشتاب و بههمپیوسته امروزی، نقش روزنامهنگاری جنگ بیش از هر زمان دیگری مهم است. با ادامه درگیریها و بحرانها در سراسر جهان، این وظیفه خبرنگاران است که پوشش دقیق و بیطرفانه این رویدادها را پوشش دهند.
اسلامیفرد عنوان کرد: روزنامهنگاری جنگی فراتر از گزارش دادن ساده حقایق است. وی روزنامهنگاری جنگ را یک حوزه تخصصی گزارش دانست که بر پوشش درگیریهای مسلحانه و پیامدهای آن تمرکز دارد. خبرنگاران جنگ از خط مقدم گزارش میدهند و جان خود را به خطر میاندازند تا گزارشهای دستاول را ارائه دهند و آگاهی را در مورد واقعیتهای جنگ افزایش دهند. وی خبرنگار جنگ را روزنامهنگاری دانست که داستانهای یک منطقه جنگی را بهصورت دستاول پوشش میدهد.
در ادامه این نشست، اسلامیفرد بابیان چند خاطره از دوران دفاع مقدس به تفاوتهای خبرنگاری عادی و خبرنگاری جنگی اشاره کرد. وی تأکید کرد که در دوران دفاع مقدس جنگ نهتنها در میدان نبرد، بلکه در عرصه اطلاعرسانی نیز نابرابر بوده است.
وی افزود: در ماههای نخست تجاوز رژیم صدام، برای هماهنگی اطلاعرسانی دفاع مقدس، ستاد تبلیغات جنگ به ریاست دکتر کمال خرازی مدیرعامل وقت ایرنا تشکیل شد. خبرنگاران ایرنا حضوری فعال در جبههها داشتند و تعدادی از خبرنگاران به شهادت رسیدند، چند خبرنگار نیز مصدوم و مجروح شدند. خبرنگاران در دفاع مقدس و در خط مقدم با فرماندهان مصاحبه داشتند و گزارشهایی از رشادت و حماسهآفرینی رزمندگان تهیه و مخابره میکردند.
دفاتر داخلی ایرنا نیز در طول دفاع مقدس فعال بودند علاوه بر حضور در جبههها از پشت جبههها گزارشهای مردمی تهیه میکردند، اخبار تجاوزات هوایی و موشکی علیه مناطق مسکونی ایران نیز در اولین فرصت از سوی همکاران ایرنا در سراسر کشور پوشش داده میشد.
در پایان این نشست دکتر اسلامیفرد وظایف خبرنگاران جنگ را شامل گزارش از خطوط مقدم، گزارش بیطرفانه و اخلاقی، گزارش داستانهای انسانی، روزنامهنگاری تحقیقی، مهارتهای دیجیتال و چندرسانهای، توجه به حساسیت فرهنگی و مهارتهای زبانی، تابآوری و بهزیستی روانی برشمرد.
اسلامیفرد در حال مصاحبه با فرمانده کل سپاه وقت در دوران دفاع مقدس
نظر خود را بنویسید