سومین جلسه از چهارمین رویداد معماری خوانی به همت پادکست معماری رادیو نمانا با همکاری معاونت پژوهشی دانشگاه بین المللی سوره در مورخ دوشنبه، 5 آذرماه یکهزار و چهارصد و سه، در کتابخانه دانشکده معماری و شهرسازی سوره برگزار شد. دبیر این جلسه مهندس آناهیتا سماوات و میهمانان این جلسه دکتر علیاکبری و دکتر جایروند و همچنین دکتر طباطبایی بودند.
دکتر مریم جایروند در تکمیل بحث، بیان کرد: بهطورکلی و بر اساس ارتباطی که باکار و اندیشه معماران داشتم، جامعترین و بعضاً عمیقترین نوع نگاه را به نسبت سایر تخصصها، در بین معماران دیدهام. موقعیت معماران ایجاب میکند که به مباحث فلسفی و تاریخی نزدیکتر شوند و این مسئله برای من جالب و ارزشمند است.
وی این چالش را مطرح کرد که آیا میشود که رابطه بین معماری و فلسفه بهجای اینکه در ثمرات آنها باشد، در ریشههای آنها قرار بگیرد؟ وی به این طریق، راهحل تعارضات امروزه در امر معماری را به بازگشت مفاهیم و ریشههای فلسفی آن میداند.
مهمان دوم نشست، دکتر اکبری در ادامه گفت: معماری عملی است آگاهانه که از ساحت اندیشه ناشی میشود. علیالقاعده ما فکر کردیم، یک پروژه طراحی کردیم؛ بنابراین اگر یک فکری کردیم پس از ساحت اندیشه نشأت میگیرد احتمالاً یک رابطهای با اهل اندیشه و اندیشهورزان دارد درنتیجه احتمالاً اندیشههای اندیشمندان میتواند به اندیشه معماران کمک کند.
پس از وی، دکتر طباطبایی اذعان داشت: این نفس در حقیقت نفسی است که در محضر جهان قرارگرفته است، نفس حاضر در محضر هستی یا در محضر جهان که با جهان تعامل برقرار میکند. این تفسیری است که شاید از دازاین بشود انجام داد. دقیقاً همان نفس انسان که در محضر جهان حاضر است، جهان را میبیند، تفسیر میکند یا با آن تعامل برقرار میکند.
گزارشگر: فاطمه کریمخانی – متین خندان
نظر خود را بنویسید