به گزارش روابط عمومی دانشگاه سوره، وبینار بررسی آثار اسلامی قبل و بعد تخریب بارگاه ائمه بقیع(ع) از دیدگاه عکاسی، با حضور دکتر کمال شاهرخ، روز پنجشنبه ۳۰ اردیبهشتماه ۱۴۰۰ ساعت 14 الی 16 به صورت آنلاین برگزار شد.
دکتر شاهرخ با بیان اینکه زمان زیادی از بهوجود آمدن عکاسی نمیگذرد گفت: عکاسی با وجودی که در فرانسه اختراع شدهاست، امّا توسط یک فرد کشف و تکمیل نشده است، بلکه نتیجه تلاش بسیاری از افراد در زمینههای مختلف و اکتشافات و نوآوریهای آنان در طول تاریخ است. سالها قبل از اختراع عکاسی، اساس کار دوربین عکاسی وجود داشته است. امروزه ما هر تصاویری میبینیم، مدیون اختراع عکاسی هستیم.
شاهرخ دربارهی تاریخچهی عکاسی در ایران گفت: عکاسان ایرانی نیز همزمان با سالهای اولیه پیدایش عکاسی در ایران دست به کار شدند و به تصویر جنبههای گوناگون زندگی مردم در دوران قاجار پرداختند.
او در ادامه افزود: از اوایل سلطنت مظفرالدینشاه در ۱۳۱۴ قمری عبداله میرزا در بالاخانههای دارالفنون، عکاسخانهای دایر نمود و فن عکاسی را متداول کرد. بسیاری از عکاسهای بعدی، از شاگردان وی بودهاند. این عکاسخانه تا اوایل مشروطیت دایر بود و عکاس دیگری کارهای عکاسی درباری را انجام میداد، به نام میرزا ابراهیمخان عکاسباشی که از خدمتگزاران دربار مظفرالدینشاه بودهاست.
در انتهای مراسم شاهرخ با ارائه تصاویری از تخریب بارگاه ائمه بقیع(ع)، آنها را تحلیل و بررسی کرد و درباره ی آنها توضیح داد.
نظر خود را بنویسید