منتظر باشید تا صفحه کامل بارگذاری شود
غیرفعال کردن حالت بارگذاری
×

مشاهده خبر

به گزارش روابط عمومی دانشگاه سوره، مرکز رشد، کارآفرینی و ارتباط با جامعه دانشگاه، برنامه‌ای تحت عنوان  "قراردادهای فرهنگی هنری" به روایت فائزه سادات متقی نژاد، وکیل پایه یک دادگستری، روز چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ به صورت مجازی برگزار کرد.

 متقی‌نژاد در ابتدا ضمن بیان مفهموم فسخ قرار گفت:  فسخ در اصطلاح حقوقی عبارت از پایان دادن حقوقی به قرارداد به وسیله یکی از دو طرف قرارداد یا یک شخص ثالث است. فسخ یا انحلال ارادی قرارداد از حیث جایگاه حقوقی از جمله مباحث اسباب سقوط تعهدات و قراردادها است. موضوع فسخ قرارداد، مختص عقود لازم است؛ چرا که در عقود جایز هر کدام از طرفین می‌توانند هر زمان که اراده کنند، عقد را بر هم بزنند.

وی در ادامه شرایط فسخ را بیان کرد و گفت: شرایط فسخ شامل قصد؛ فسخ‌کننده باید انحلال قرارداد را اراده کند.

رضا؛ فسخ‌کننده باید راضی به فسخ معامله باشد و اگر با اکراه چنین کرد، این فسخ اثر حقوقی ندارد.

اهلیت؛ کسی که می‌خواهد عملی حقوقی را فسخ کند، باید اهلیت این کار را داشته باشد و از نظر عقل و سن نیز مشکلی نداشته باشد.

متقی‌نژاد در مورد حق مالکیت گفت: به حقی که به مالک شيء داده مي‌شود، به واسطه رابطه‌ مالکيت که هرگونه استفاده را از اموال تحت سلطه‌ بدون داشتن مزاحم يا محروم شدن از حق قانوني خود، داشته باشد حق مالکيت گفته می‌شود.

وی ضمن تعریف قراردادهای پیمانکاری، شرایط فورس ماژور در این قراردادها را بیان کرد:

قرارداد پیمانکاری، قراردادی است که به وسلیه آن انجام عملیاتی مشخص در ازای مبلغی به پیمانکار واگذار می‌شود. در حقیقت طیف گسترده‌ای از قراردادها، قرارداد پیمانکاری یا قرارداد مقاطعه کاری محسوب می‌شوند. برای مثال قراردادهای ساخت و ساز، حمل و نقل، تولید کالا و… به نوعی قرارداد پیمانکاری‌ هستند.

 قوه قهریه که معادل کلمه فرانسوی فورس ماژور در زبان فارسی است، به هر حادثه‌‌های خارجی می‌گویند که از کنترل شخصی که تعهد به انجام کار دارد، خارج باشد. البته مهم است که تفاوت شرایط فورس ماژور را با حوادث غیر مترقبه را متوجه شویم. حوادث غیر متقربه، شامل حوادثی مثل آتش‌سوزی و … است، اما فورس ماژور حوادثی مثل سیل، طوفان و… هستند. 

در انتهای برنامه از حضار تشکر به عمل آمد.

اشتراک در:

کلمات کلیدی: سلسله نشست های شب های حقوق، قراردادهای فرهنگی هنری، مرکز رشد؛ کارآفرینی و ارتباط با جامعه، دانشگاه سوره

نظر خود را بنویسید