به گزارش روابط عمومی دانشگاه سوره، به نقل از خبرگزاری ایرنا، محمد جواد حق شناس عصر سه شنبه، 12 اسفندماه 99، در مراسم اختتامیه نخستین جشنواره انیمیشن یک دقیقه ای در شرکت بهره برداری مترو تهران افزود: هم اکنون ۳۰۰ میلیون مسافر از ۱۳۰ ایستگاه سالانه تردد دارند و ضروری است از این ظرفیت برای ارتقای سطح فرهنگی شهر و کشور استفاده شود.
وی افزود: امسال با همکاری شرکت مترو و اتحادیه فرش کشور ایستگاه مترو خیام را به موزه اختصاص دادیم و قرار شد بهترین فرش های دستباف در این موزه به معرض نمایش گذاشته شود که تا پایان نوروز عملیات اصلی این موزه به اتمام برسد.
این عضو شورای شهر تهران ادامه داد: همچنین با همکاری دانشگاه سوره ایستگاه شادمان به موزه نقاشی تبدیل شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: ۱۶ اسفند ماه بیست و یکمین سالگرد افتتاح شرکت بهره برداری مترو تهران را در حالی جشن می گیریم که در سال های اخیر این شرکت نتوانسته از امکانات دولتی بهره ببرد و مدیریت شهری در مقابل تحریم های اقتصادی و پاندومی کرونا موتور مترو را روشن نگه داشته است.
حق شناس ادامه داد: مدیریت شهری از محل عوارض و اوراق مشارکت نگذاشته که کام مردم تلخ شود و همچنان با این مشکلات مترو تهران با کمترین هزینه از مردم در حال خدمت رسانی است و تنها ۳۰ درصد هزینه های این شرکت را مردم از طریق تهیه بلیط پرداخت می کنند.
وی خاطرنشان کرد: با شهری مواجه هستیم که در زیرپای تهران قرار دارد که در این شرایط روزانه ۸۶۰ هزار نفر و در سال ۳۰۰ میلیون مسافر از این ناوگان استفاده می کنند و نباید از کارهای فرهنگی غافل شد.
رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به برگزاری اولین جشنواره انیمیشن یک دقیقه ای با موضوع مترو نیز گفت: وقتی از انیمشین یک دقیقه صحبت می شود توجه به عنصر زمان مهم تر می شود و ما باید یاد بگیریم در یک دقیقه پیام خود را برسانیم.
به گفته وی، در این جشنواره ۷۹ اثر از هنرمندان کشور در حوزه های کودکان کار، کرونا، زنان، دستفروشان، رعایت پروتکل های بهداشتی و... به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که از مدیریت و معاونت فرهنگی و اجتماعی شرکت مترو و مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران به خاطر این خلافیت و نگاه ویژه به موضوع فرهنگ و شناسایی مشکلات در ناوگان مترو سپاسگزارم.
رییس مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران نیز در این مراسم گفت: از سال گذشته تصمیم گرفتیم برلی تولید محتوا در مباحث شهر و مشارکت شهروندان از خلاقیت استفاده کنیم که در این جشنواره هنرمندان با موضوعات کلیدی با زبان هنر مباحث را بشکافند.
غلامحسین محمدی افزود: جشنواره شهر هوشمند که به همت سازمان فناوری اطلاعات شهرداری تهران برگزار شد و همچنین جشنواره شهر دوستدار کودک و زنان و معلولین از دیگر جشنواره هایی بود که در کلانشهر تهران برگزار و به نتایج خوبی دست یافتیم.
وی ادامه داد: اولین جشنواره انیمیشن یک دقیقه ای با نام مترومیشن دیگر جشنواره ای بود که با زبان هنر مشکلات ناوگان مترو شناسایی شد و هنرمندان انیمیشن های یک دقیقه ای با موضوعات کرونا، کودکان، زنان، دستفروشان و معلولین خلق کردند.
محمدی خاطرنشان کرد: در مدیریت شهری جدید اولین کتابخانه مجازی کشور در مترو تهران راه اندازی شد و با توجه به ظرفیت بالای ناوگان مترو باید از زبان فرهنگ و هنر مشکلات را شناسایی کرد و با ترویج آن سیاستگزاران را برای انجام اقدامات لازم ترغیب کرد.
همچنین مدیرعامل شرکت بهره برداری مترو تهران و حومه نیز در این مراسم گفت: شانزدهم اسفندماه بیست و دومین سالگرد بهره برداری مترو تهران را جشن خواهیم گرفت، این وسیله حمل ونقل عمومی به خوبی جای خود را در بین شهروندان پیدا کرده و جزو جدایی ناپذیر زندگی پایتخت نشینان است.
فرنوش نوبخت افزود: در حال حاضر مترو تهران و حومه با هفت خط فعال و ۱۳۰ ایستگاه روزانه با تعداد زیادی مسافر روبرواست و حتی در یکسال گذشته که به دلیل شیوع ویروس کرونا با کاهش مسافر روبروشدیم بازهم از محل های پر تردد به حساب می آمد و به قدری دارای اهمیت بود که حتی یک روزهم تعطیل نشد.
وی ادامه داد: گستردگی خطوط مترو وحجم مسافری که در آن تردد می کنند ظرفیت های خوبی برای فرهنگسازی هرچه بیشتر و آموزش های شهروندان است چرا که استفاده از هنر برای انتقال مفاهیم متعالی فرهنگی و آموزشی دربین شهروندان و مسافران شهر زیرزمینی بااستقبال خوبی روبرو شده که امسال نیز با توجه به شرایط موجود استفاده از ظرفیت های هنری برای آموزش بیش از گذشته مورد توجه قرا گرفته است.
نوبخت خاطرنشان کرد: شرکت بهره برداری مترو تهران برای نخستین بار اقدام به برگزاری جشنواره انیمیشن با محوریت مترو یا همان (مترومیشن) در راستای حمایت از هنرمندان این عرصه و ایجاد زمینه برای بروز خلاقیت در بین علاقمندان به هنرانیمیشن کرد که این جشنواره با همکاری و مشارکت مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران در سطح کشوری با موضوعات مترو، اخلاق و آموزش شهروندی، مترو و بانوان، مترو و کودکان، مترو و دستفروشان و مترو و فضای مجازی و همچنین با توجه به شیوع ویروس کرونا بخش ویژه ای هم با عنوان مترو و رعایت پروتکلهای بهداشتی داشت که برگزار شد.
به گفته وی، هدف از برگزاری این جشنواره شناسایی استعداهای خلاق در زمینه ساخت انیمیشن و به تبع آن ایجاد فضای متفاوت در مترو تهران با استفاده از هنر انیمیشن و ترویج فرهنگ استفاده صحیح از مترو و آموزش شهروندی به زبان تصاویرمتحرک است چرا که انیمیشن و تصاویر متحرک یکی از بهترین ابزارها برای انتقال مفاهیم فرهنگی و آموزشی است که طیف مختلف سنی از آن استقبال میکنند، ضمن اینکه بسیاری از سازمانها برای انتقال پیام فرهنگی خود از این ابزار استفاده میکنند.
مدیرعامل شرکت بهره برداری مترو تهران خاطرنشان کرد: جشنواره مترو میشن این فرصت را ایجاد کرده تا علاوه بر بروز استعدادهای خلاق در این زمینه هنری، آثار هنرمندان با استفاده از ظرفیت های موجود در مترو از طریق نمایشگرهای قطارها و سکوهای ایستگاه های مترو و همچنین فضای مجازی در اختیار مسافران و علاقمندان این هنر قرار بگیرد که امروز از ۷۹ اثر ارسال شده که توسط کمیته داوان مورد ارزیابی قرار گرفتند به سه اثر برگزیده و دو اثر در بخش ویژه، جایزه نقدی، تندیس جشنواره و لوح تقدیر اهدا میشود و همچنین از هفت اثر از آثار ارسال شده نیز تقدیر به عمل میآید.
وی تاکید کرد: امیدواریم این جشنواره آغازی باشد برای برگزاری جشنواره های هنری و فرهنگی دیگر به منظور حمایت از هنرمندان و استفاده از ابزار هنربرای انتقال مفاهیم آموزشی و ضروری است این جشنواره همه ساله تکرار شود.
همچنین معاون فرهنگی و اجتماعی شرکت بهره برداری مترو تهران و حومه نیز گفت: این جشنواره ۲۰ آبان ماه تا ۲۰ دی ماه به مدت دو ماه برگزار شد و در مجموع ۷۹ اثر از استان های مختلف به دبیرخانه جشنواره ارسال شد.
سید مجتبی تقوینژاد افزود: در طول سالهایی که سامانه حمل و نقل مترو تهران در حال ارائه خدمت به شهروندان بوده، معضلات اجتماعی و فرهنگی متعددی شناسایی و مورد بررسی قرار گرفت که در این خصوص برنامههای متنوعی با هدف افزایش آگاهی مسافران در قالبهای مختلف در سطح ایستگاههای مترو برگزار شد.
به گفته وی، انیمیشن بهعنوان یک اثر هنری قالبی مناسب برای انتقال مفاهیم فرهنگی، آموزشی و اجتماعی است و امروزه علاوه بر قدرت فراگیر و تنوع پرداخت موضوع در این زمینه مورد استقبال بسیاری از افراد قرار گرفته است.
تقوی نژاد تاکید کرد: برگزاری این جشنواره زمینه بروز و ظهور استعدادهای خلاق در این عرصه هنری است به همین منظور نخستین جشنواره انیمیشن یک دقیقهای مترو با استفاده از ظرفیت و خلاقیت هنرمندان این عرصه برگزار شد و همچنین نمایشگرهای موجود در ایستگاههای مترو تهران و قطارها فضای مناسبی برای انتشار و پخش این آثار است.
در پایان مراسم آثار برتر این جشنواره از شهرهای تهران، سمنان، کردستان و زنجان معرفی شد.
نظر خود را بنویسید