به گزارش روابط عمومی دانشگاه سوره، به نقل از معاونت پژوهشی دانشگاه_ کلاس هستیشناسی عرفانی هنر از مجموعه جلسات «مدرسه زمستای درنگ» با همکاری معاونت پژوهشی دانشگاه سوره و تدریس وحید یامینپور، رییس پژوهشکده فرهنگ اسلامی برگزار شد.
در ابتدای جلسه، یامینپور به عنوان هستیشناسی عرفانی هنر اسلامی پرداخت و گفت: خودِ عنوان هستیشناسی عرفانی هنر اسلامی، جای بحث دارد و میتوانست زیباشناسی عرفانی نام گرفته شود.
وی با اشاره به اینکه یکی از پر رنگترین سنتهای فکری در هنر، مباحث عرفانی و چارچوب نظریه عرفان اسلامی است گفت: آنچه در ایران اسلامی روشن است و ما را در فهم هنر مقدس و زیباییشناسی هنر کمک میکند، همین هنر عرفانی است.
در ادامه نیز، به اینکه به چه چیزی هنر گفته میشود و نگاه عرفان اسلامی به مفهوم و اثر هنری چیست، پرداخته شد.
وی در مورد کلمه خیال و سادهترین تعبیری که از این قوه میشود توضیح داد، افزود: عالم خیال یکی از عوالم موجود هستی است که القائات از آنجا نازل و در قوه خیال دریافت میشود.
یامینپور به عوالم مختلفِ ناسوت و ملکوت و لاهوت نیز، اشاره کرد و در مورد ربط این عوالم با هنر و هنرمند نکاتی را مطرح کرد.
وی با بیان اینکه همه گونههای هنری در یک مرتبه و یک ظرفیت برای تجلی پیام و امور معنوی نیستند اذعان کرد: در نگاه عرفان اسلامی بعضی از گونههای هنری بیشتر و برخی دیگر کمتر مورد توجه قرار میگیرند و مواردی هم دور انداخته میشوند.
یامینپور با اشاره به اینکه هنرمند با تجلی اثر هنری و نه با زبان منطق و استدلال جامعه را تربیت میکند تأکید کرد: جایگاه هنرمند، در سطح تربیت یک نسل و یک جامعه است.
وی در ادامه به اینکه چه اتفاقی برای هنر مدرن افتاده است پرداخت و کتابها و منابعی را برای مطالعه بیشتر معرفی کرد.
در انتهای جلسه نیز، به سوالات علاقهمندان در این حوزه پاسخ داده شد.
نظر خود را بنویسید