معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه بینالمللی سوره، با همکاری حوزه هنری و معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برگزار میکند.
بهگزارش روابطعمومی دانشگاه بینالمللی سوره، دومین دوسالانه ملّی دانشجویی صنایعدستی «دستان» را در بخشهای سرامیک، چوب و فلز بههمت معاونت دانشجویی فرهنگی دانشگاه، و با همکاری حوزه هنری و وزارت میراث فرهنگی برگزار میکند.
اهداف، سیاست ها و رویکرد دوسالانه
رویکرد دوسالانه دستان کارآفرینی، نوآوری، هویت ایرانی-اسلامی بوده و به تبادل نظر و عمل میانجامد. همچنین اهداف آن نیز معرفی، حفظ و احیاء ارزش های هنری و فنی صنایع دستی و هنرهای سنتی ایران، استفاده از جدیدترین مفاهیم و مبانی طراحی به منظور بازنگری مفهوم زیبایی در آثار صنایع دستی عصر حاضر، شناسایی استعدادهای جدید در راستای خلق و ارائه صنایع دستی متناسب با سبک زندگی معاصر، ترویج فرهنگ استفاده از پشتوانه های تاریخی و اصالت های ملی در میان نسل جدید، اهمیت دادن به فعالیتهای گروهی و تخصصهای میان رشتهای در رفع نیازهای روز صنایع دستی، توجه به مسئله مدیریت هنری در روند تولیدات و عرضه صنایع دستی با نگاه واقعی به وضعیت بازار مصرف است.
بهگفته دبیر دوسالانه دستان، سیاستهای دوسالانه در راستای بازنگری مفهوم زیبایی در آثار صنایعدستی عصر حاضر و تلاش جهت ارتقاء آن؛ نوآوری و خلاقیت در طراحی و تولید محصولات صنایعدستی مبتنی بر زیستبوم ایرانی-اسلامی، تبیین جایگاه صنایعدستی خلاق فرهنگی در تثبیت، تقویت و ترویج، زیباییشناسی بومی در سبک زندگی ایرانی-اسلامی، ترویج فرهنگ استفاده از پشتوانههای تاریخی و اصالتهای ایرانی-اسلامی در میان نسل جدید خواهد بود.
بخش علمی دوسالانه
بخش علمی دوسالانه دستان به نشستهای علمی و نشستهای تحلیلی و نقد پیرامون موضوعات روز صنایع دستی معاصر ایران میانجامد. این نشستهای علمی با حضور استادان صاحب نظر، هنرمندان پیشکسوت، متخصصین و مدیران سازمانهای مرتبط فرهنگی و هنری کشور با هدف انتقال تجربیات و آگاهی بخشی دانشجویان برنامه ریزی شده است که اطلاعات مرتبط با هر نشست متعاقبا اطلاعرسانی خواهد شد.
بخش رقابتی دوسالانه
هر هنرمند(دانشجو) یا گروه هنری، مجاز به ارسال پنج اثر از جدیدترین محصولات هنری(در رشتههای سرامیک، هنرهای چوبی، هنرهای فلزی) خواهد بود. ضمنا تمامی آثار ارسالی باید ضمن دارا بودن تعاریف محتوایی و متعارف «صنایع دستی» دارای شناسنامه (نام اثر، معرفی تکنیک و مواد مورد استفاده نام طراح، نام سازنده، تاریخ تولید و در صورت امکان روایتی جذاب و کوتاه از انگیزه تولید) باشند.
شرایط حضور در دوسالانه
دوسالانۀ دانشجویی صنایع دستی معاصر ایران، در سه بخش اصلی (هنرهای سرامیکی، چوبی و فلزی) اقدام به دریافت آثار خواهد کرد.
قابل استفاده بودن و حضور کاربردی محصولات در زندگی امروز، مهمترین ویژگی آثار برگزیده بوده، همچنین در تولید آنها باید موارد زیر لحاظ شده باشد؛ (این موارد در انتخاب و ارزیابی آثار مدنظر هیات داوری خواهند بود.)
از تمامی دانشجویان تقاضا میشود تا در مسیر طراحی و تولید آثار خود به موارد زیر توجه داشته و دقت کنند که این دوسالانه تنها به منظور نمایش محصول برگزار نمیشود. لذا ارائه مستندات قابل نمایش و خواسته شده در این بخش همراه با محصول نهایی الزامی و از معیارهای پذیرش اثر شما توسط هیات انتخاب نمایشگاه خواهد بود.
• استفاده از مواد طبیعی و روش های دوستـدار محیط زیست حفظ و ارتقاء کیفیت و اصول سنتی تولید توجه به معیارهای متعارف زیبای در عصر حاضر متناسب با نیـازهای سبک زندگی نسـل امــروز
• عملکرد و بهرهوری بالاتر از محصولات و نمونههای موجود نوآوری در طراحی، تولید و ارائه آثار در بازار ضمن رعایت هویت و پشتوانههای فرهنگی و تاریخی ایران
• تامین نیازهای مادی و معنوی روز و تناسب با سلیقه و انتظار مصرف کننده معاصر
• اطمینان از اصالت طرح و توجه به حقوق مالکیت معنوی و مادی آثار
• ارائه طرحهای اولیه و معرفی مراحل پیش تولید گزارش مکتوب و مستند از روند تولید
• پیش بینی تکمیل محصول برای عرضه به بازار مصرف
• معرفی گروه هنری؛ طراح، استادکار یا صنعتگر، گرافیست، بازاریاب و پژوهشگر و مدیر پروژه
گفتنی است پس از جشنواره، آثار راه یافته به نمایشگاه توسط داوران قیمت گذاری و به فروش خواهند رسید، عواید حاصل از فروش هر اثر به میزان ۱۵ درصد دبیرخانه و ۸۵ درصد صاحب اثر فی مابین آنها تقسیم میشود.
همچنین مالکیت مادی و معنوی آثار برگزیده در اختیار دبیرخانه جشنواره است و اثار برگزیده مسترد نخواهد شد. چنانچه آثار برگزیده به فروش برسد مشمول بند بالا خواهد شد.
نظر خود را بنویسید