رویداد «بافتگردی» با حضور دانشجویان و استادان دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه بینالمللی سوره روز شنبه، ششم اردیبهشتماه ۱۴۰۴ برگزار شد.
به گزارش روابطعمومی دانشگاه بینالمللی سوره رویداد بافت گردی توسط دانشجویان و استادان دانشکده معماری و شهرسازی از مقابل دانشکده معماری و شهرسازی آغاز، و تا میدان توپخانه ادامه پیدا کرد. این مسیر با گذر از خیابان فردوسی، فرصتی برای آشنایی نزدیکتر با بافت تاریخی تهران فراهم کرد.
در این بازدید، دانشجویان با ویژگیهای بافتهای هویت دار، محورهای اصلی و فرعی شهر و همچنین بناهای تاریخی و تزیینات شاخص آنها آشنا شدند. خیابان فردوسی بهعنوان یکی از خیابانهای مهم تاریخی تهران، در سه سکانس متفاوت تعریف میشود. قسمتهای شمالی و جنوبی این خیابان، به دلیل قرارگیری بخش جنوبی درون حصار تهران قدیم و بخش شمالی در بیرون از آن، تفاوتهای قابلتوجهی در بافت خود دارند و قسمت جنوبی قدمت بیشتری دارد.
در طول این مسیر، ردپای تاریخ در معماری بناها مورد توجه قرار گرفت. بررسی تفاوتها و شباهتهای حجمی بناها یکی از نکات اصلی این بازدید بود. برخی ساختمانها، مانند ساختمان شرکت سهامی فرش، با حفظ سادگی فرمهای مدرن، از تزییناتی متناسب با حجم خود بهره گرفتهاند. گروهی دیگر، همچون ساختمان بانک مسکن، با حجمی کروی و متفاوت طراحیشدهاند. همچنین برخی بناها مانند موزه بانک ملی، با نمایی مدرن و استفاده از نمادهای اصیل ایرانی همچون نیلوفر آبی در نمای خود، جلوهای یافتهاند.
در ادامه، گروه بازدیدکنندگان به هنرستان دختران، اثری از وارطان هوانسیان در خیابان سرهنگ سخایی که بهعنوان اولین ساختمان مدرن ایران از آن یاد میشود، رسیدند. در این ایستگاه، فرصتی یکساعته برای ترسیم اسکیس از بنا برای دانشجویان فراهم شد.
در طول مسیر به تزیینات بهویژه سبک آرتنوو که در حفاظ پنجرهها و درهای فلزی بهکاررفته شده بود و نقش معماران مدرن همچون وارطان هوانسیان بود پرداخته شد.
پس از آن، مسیر حرکت بهسوی باغ ملی و میدان توپخانه ادامه یافت و در طول مسیر، استادان نکاتی را درباره بناهای پیرامون میدان برای دانشجویان تشریح کردند.
کتاب «خیابان ویلا» نوشته علیرضا عالم نژاد بهعنوان منبع پیشنهادی برای مطالعه بیشتر در زمینه شناخت خیابان فردوسی و کتاب «ازشار تا شهر» نوشته استاد مرحوم سید محسن حبیبی در حوزه سیر تحول تهران به دانشجویان معرفی شد.
در برنامه بعدی ویژه هفته معمار در روز یکشنبه هفتم اردیبهشتماه ۱۴۰۴ به شناخت متریالها و کار بر روی کاشی خام پرداخته میشود.
نظر خود را بنویسید