در ششمین روز از ویژهبرنامههای گرامیداشت هفته معمار، روز شنبه سیزدهم اردیبهشتماه ۱۴۰۴، دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه بینالمللی سوره میزبان کارگاه «گرهچینی» بود.
به گزارش روابطعمومی دانشگاه بینالمللی سوره، در این ورکشاپ مهندس وحید خامیزاده و مهندس علی برادران با رویکردی تخصصی به معرفی، تعریف و بررسی هنر گرهچینی پرداختند. محورهای اصلی این نشست شامل موضوعاتی نظیر تعریف گرهچینی و سیر تحول تاریخی آن، انواع گرهچینی و شیوههای اجرای آن، مفاهیم کلیدی در این هنر، ریشهیابی واژگان تخصصی، مراحل ساخت گرههای چوبی، مفهوم و روشهای «قوارهبری» و همچنین «پارچهبری» بود.
پس از ارائه توضیحات تئوریک، هریک از این مفاهیم با استفاده از ویدئوهای آموزشی کوتاه برای دانشجویان بهصورت تصویری تشریح شد. همچنین در ادامه، نمونههایی از بناهای شاخصی که در طراحی و ساخت آنها از هنر گرهچینی، قوارهبری و سایر فنون مرتبط استفاده شده بود، به نمایش درآمد.
در پایان این نشست، سخنرانان ضمن پاسخگویی به سؤالات شرکتکنندگان بهمنظور آشنایی بیشتر با مباحث مطرح شده آنان دو کتابِ «گرهها و قوسها در معماری اسلامی تألیف علیاکبر حلی» و «گرهسازی و گرهچینی در هنر معماری ایران نوشته مرتضی فرشته نژاد» را در این خصوص معرفی کردند.
این کارگاه فرصتی برای دانشجویان فراهم آورد تا با یکی از هنرهای سنتی معماری ایران و فرآیند اجرای آن، بهویژه در ساخت در و پنجرههای چوبی از نزدیک آشنا شوند.
نظر خود را بنویسید