اولین جلسه کارگاه آموزشی روانشناسی با عنوان محدوده امن خود مراقبتی در ارتباطات بین فردی روز سهشنبه ۳۰ اردیبهشتماه ۱۴۰۴ با تدریس امیرحسین فرازمند، روانشناس و عضو سازمان نظام روانشناسی، در ساختمان مرکزی دانشگاه بینالمللی سوره برگزار شد.
به گزارش روابطعمومی دانشگاه بینالمللی سوره، فرازمند در ابتدای این کارگاه آموزشی بابیان اینکه طبق آمارهای رسمی و غیررسمی، روابط میان فردی انسانها، بهویژه در زمینه ارتباطات عاطفی با چالشهایی روبهرو است که این مشکلات بعضاً باعث شکلگیری طلاق و صدمههای روحی و روانی جبرانناپذیری به افراد میشود گفت، یکی از موضوعات مورد اهمیت در زمینه مراقبتهای میان فردی در روابط انسانی، آشنایی عمومی با نشانههای اختلالات شخصیتی و تأثیر آن در روابط میان فردی است.
وی افزود: ویژگیهای کلی اختلالات شخصیتی عبارتاند از:
- شخص دچار اختلال شخصیت دنیا را خشک و کلیشهای تجربه میکند و هیجانات را به همین منوال اداره و همینگونه رفتار میکند.
- این نحوه نامعمول تجربه کردن دنیا و رفتار کردن، در طرز فکر، نحوه ابراز هیجان، روابط میان فردی و کنترل تکانه وی مشهود است.
- این الگوی شخصیتی، خشک و انعطافناپذیر است؛ یعنی در انواع وضعیتهای شخصی و اجتماعی دیده میشود.
- این الگوی مزمن و ماندگار، به بروز ناراحتیهای جدی برای شخص، اختلال آشکار در روابط اجتماعی، موفقیت شغلی یا سایر حوزههای زندگی منتهی میشود.
- این الگوی شخصیتی، باثبات و ماندگار است؛ شروع آن حداقل به نوجوانی و جوانی برمیگردد.
- اگرچه شخصیت مختل در کهنسالی کمرنگتر و کم اثرتر میشود ولی معمولاً تا پایان عمر ادامه مییابد.
- این الگوی رفتاری در برابر تغییر، بهشدت مقاوم است و شخص موردنظر انگیزهی چندانی برای تغییر دادن خود ندارد.
- تجربهها و رفتارهایی که معرف اختلال شخصیتاند، به شکل تناقضآمیزی ازنظر خود شخص بهنجارند؛ یعنی با آنها راحت است و این تجربهها و رفتارها را جزء جدانشدنی هویتش میداند.
این استاد روانشناس در ادامه این کارگاه آموزشی به خلاءهای شخصیتی که باعث میشود انسانها در روابط میان فردی اسیر افراد دارای اختلال شخصیتی شوند اشاره کرد و آنها را برشمرد.
این کارگاه آموزشی پس از پاسخگویی به سؤالات شرکتکنندگان در این جلسه در ساعت ۱۲ پایان یافت.
زمان برگزاری دومین جلسه این کارگاه آموزشی روانشناسی متعاقباً اعلام خواهد شد.
نظر خود را بنویسید