منتظر باشید تا صفحه کامل بارگذاری شود
غیرفعال کردن حالت بارگذاری
×

مشاهده خبر

به گزارش سینماپرس، در ابتدای این مراسم محمود اربابی رئیس شورای سیاستگذاره جایزه و معاون توسعه فناوری و مطالعات سینمایی و سمعی و بصری گفت: هفته پژوهش را به پژوهشگران تبریک  می گویم ووظیفه خودم می دانم از همه کسانی که در برگزاری این رویداد فرهنگی زحمت کشیدند به ویژه از استادان دانشگاه، هنرمندانی که پژوهش می کنند، از مجموع داوران، شورای علمی پژوهشی و مهندس حیدریان که تلاش بسیار کرد تا پژوهش در سینمای ایران به صورت سازمان یافته دنبال شود تشکر کنم. از حسین انتظامی هم که این نگاه را داشت تا ما این مسیر را پرقدرت دنبال کنیم نیز تشکر می کنم.

 

وی ادامه داد: تردید نداریم که سینمای ایران اگر متکی بر فعالیت های پژوهشی نباشد، مسیر آینده را که تا به امروز افتخارات زیادی به همراه داشته را نمی تواند به خوبی طی کند و امیدوارم با حضور شما عزیزان پژوهشگر فضایی برای پیشروی پرقدرت سینمای ایران در این مسیر فراهم شود. 

در ادامه روح الله حسینی مدیر مدرسه ملی سینما نیز گفت: خوشحالم که مدرسه ملی سینمای ایران که برای پر کردن کاستی های پژوهش پا به عرصه وجود گذاشته در این رویداد مهم نقش داشته است. 

وی افزود: چند سوال می پرسم و از شما می خواهم به آن فکر کنید. از چه زمانی، چطور و به چه دلایلی سینمای ایران در عرصه جهانی این جایگاه رفیع را کسب کرده است؟ اساسا حوزه نفوذ سینمای ایران در سطح بین المللی کجاست؟ این رفعت و بلندی را با چه متری می شود ارزیابی کرد؟ این سینما با جامعه و پدیده هایی مثل دولت، حاکمیت، اقتصاد و چه نسبتی دارد؟ چه کسانی پول صرف این سینما می کنند؟ این سینما چگونه و کی کمدی و کی دچار بحران می شود؟ فکر می کنم هیچ یک از ما در هر مقام و موقعیتی که هستیم اگر دغدغه سینما و فرهنگ  داشته باشیم گریزی از این سوالات نداریم و هیچ راهی جز پژوهش و تحقیق برای رسیدن به جواب های مفید به این پرسش ها پیش روی ما نیست. 

در ادامه دبیر دومین جایزه پژوهش سینمایی گفت: بسیاری از همکاران من در نشست های تخصصی و مصاحبه ها به اشکال گوناگون درباره جایگاه و اهمیت پژوهش برای توسعه و رشد سینمای کشور صحبت کرده اند بنابراین من هر مطلبی در این زمینه بگویم تکراری است. 

احمد ضابطی جهرمی افزود: در انجام این خدمت لطف خدا شامل حال ما بود به گونه ای که دست نیاز به سمت هرکسی دراز کردیم دست ما را فشردند و استقبال کردند. اندیشه پژوهشی در قالب برگزاری این جایزه از سوی هر فرد و هر گروهی بوده شایسته تحسین است و من به عنوان آموزگار این رشته این عده را تحسین می کنم. 

وی با بیان اینکه من نمی توانم بگویم این جایزه آغاز تفکر علمی درباره سینماست، بلکه آغاز یک جنبش درباره پدیده های سینمایی است، اظهار داشت: من از نسلی هستم که اگر کسی درباره پژوهش در سینما حرف می زد مورد تمسخر قرار می گرفت چه برسد کسی می خواست پایان نامه ای در این باره بنویسد. خودم وقتی پژوهشی درباره یکی از فیلم ها انجام دادم استادم اجازه نداد مقاله ام را در کلاس بخوانم. این خاطره را هرگز فراموش نمی کنم. 

جهرمی ادامه داد: تعداد قابل توجهی از پژوهش های تحصیلات تکمیلی در ایران و خارج به این رویداد رسیدند که این حقانیت سینمایی است که ظرفیت علمی و هنری دارد. دوره دوم جایزه پژوهش کار خود را از مرداد گذشته آغاز کرد و پس از انتخاب اعضای شورا، این شورا به بازنگری پرداخت وبعد متن فراخوان را ارایه دادیم. 

وی گفت: هیچ پژوهشی در هیچ بخش سه گانه این رویداد، امتیاز اصلی را نگرفت از همین رو جوایز با رویکردی تشویقی ارایه می شود. 

در ادامه  این کراسم حسین انتظامی سرپرست سازمان سینمایی نیز گفت: وظیفه دارم از آقای اربابی و همکارانش در برگزاری این رویداد تشکر کنم البته این جایزه در دوران مدیریت آقای حیدریان راه افتاده و امیدوارم تداوم پیدا کند. آنچه جانمایه اصلی را در هر حوزه ای تشکیل می دهد، تفکری است که معمولا مغفول واقع می شود. 

انتظامی افزود: امیدوارم زمینه های توسعه این امر ارزشمند به معنی مشارکت دانشگاه ها، صنوف مختلف فراهم شود و ادامه داشته باشد. در فضای ناشی از حضور فناوری اطلاعات سرعت تحولات بسیار بالاست هر چیزی در همسایگی این موارد قرار می گیرد، سرعت می گیرد. وظیفه خود می دانم از استادان ارجمندی که در این حرکت به سازمان سینمایی کمک کردند تشکر کنم. 

در ادامه این مراسم از محمد تهامی نژاد کارگردان سینمای مستند به دلیل سال ها فعالیت پژوهشی در عرصه سینما قدردانی شد. 

در بخش دیگری از این مراسم از محمدمهدی حیدریان رییس سابق سازمان سینمایی نیز قدردانی شد علیرضا رضاداد به نمایندگی از حیدریان این لوح تقدیر را دریافت کرد. 

در ادامه مراسم برندگان دومین جایزه پژوهش سینمایی سال به شرح زیر معرفی شدند:

 

***بخش پایان نامه ها

 ۱- شیوه های انتخاب و نمایش فیلم در سینمای ایران در دهه-ی ۱۳۸۰» آقای محمدرضا رسولی.

 ۲-مطالعه دلایل اجتماعی و ارتباطی شکل گیری واکنش ناخواسته در میان تماشاگران آثار اجتماعی سینمای ایران»، آقای امیررضا تجویدی،

 ۳- تحلیل مفهوم ژانر در سینمای ایران» آقای وحیداله موسوی

 

***بخش طرح های پژوهشی

 ۱-تهیه و تدوین اصول، استانداردها و الگوهای ساخت، توسعه و بازسازی سینماها در ایران»، آقای دکتر علیرضا عینی فر

 ۲-امکان سنجی و شناسایی الزامات تامین مالی جمعی تولیدات بلند حرفه ای در سینمای ملی ایران»، آقای دکتر سیاوش صلواتیان

 

***بخش مقالات

 ۱-فرهنگ عامه و تاثیر آن در شکل گیری ژانر کلاه مخملی در سینمای ایران» آقایان دکتر سیدعلی روحانی و پویان غفاری.

 ۲- برساخت معنایی زن روشنفکر خاص در سینمای ایران پس از انقلاب اسلامی » خانم ساره امیری و آقای احسان بابایی

 

***بخش جایزه ویژه دبیر

 نظریه و روش شناسی سینه متریکس در مطالعات سینمایی: تحلیل سبک و فرم فیلمسازان سینمای ایران» ، آقای شهاب کلهر منفرد

 

اشتراک در:

کلمات کلیدی: درخشش دانشجوی سوره در حوزه پژوهش

نظر خود را بنویسید