نمایشگاه واگویۀ ناگویه ها 30 اثر چیدمانی از 30 هنرمند تصویرگر را گرد هم آورده و با بیانی نمادین، معضلات اجتماعی را که گاه دغدغۀ شخصی خالق اثر بوده به تصویر کشیده است.
در بیانیه این نمایشگاه آمده است: «واگویۀ ناگویه ها تلاش می کند به مشکلات کمتر دیده شده در جوامع بپردازد؛ و تصویری از مصائب زیست محیطی، آسیب های اجتماعی و مشکلات روانشناختی در جامعه ارائه دهد».
سروناز پریشان زاده مدرس دانشگاه سوره و مدیر هنری این پروژه، دانشجویان هنرمند حاضر در نمایشگاه را نمایندۀ نسلی می داند که در نهان خود ناگفته های بسیار دارند، «این نمایشگاه مجالی است برای آشکار شدن برخی از این ذهنیات».
این مدرس دانشگاه افزود: تصویرسازی این مجموعه با روشی متفاوت انجام شده است. آنچه این هنر را در شاخه ارتباطات تصویری جای می دهد نقش هدفمند و کاربردی آن است.
«نمایشگاه حاضر بر آن است تا با نمایش کاستی های ناگفته، فریادی آنقدر بلند واگویه کند تا آنان که کم شنواترند، بشنوند، چرا که ابزار تصویر بلندترین فریاد و برنده ترین سلاح شناخته شده از ابتدای تاریخ بوده است».
هنر مفهومی در دوران معاصر بخش وسیعی از زندگی اجتماعی، علمی، صنعتی و فرهنگی را در بر می گیرد و به موازات رشد گستردۀ آن در ابعاد مختلف، شیوه های اجرایی آن نیز دستخوش دگرگونی شده است.
ادغام این هنر که پیشتر بر پایه طراحی و نقاشی بود با رسانه هایی نظیر عکاسی، سینما، حجم سازی و ابزار دیجیتالی ابعاد تازه و گسترده تری یافته است تا آنجا هنر مفهومی را در زمرۀ هنرهای تعاملی دسته بندی می کنند.
سروناز پریشانزاده به عنوان مدیر هنری این پروژه با تأکید بر نقش مهم مفهوم سازی در هنرهای جدید، گفت: با استفاده از این رویکرد می توان ذهنیت اولیه را با استفاده از روش های هدفمند تبدیل به تصاویر خلاقانه کرد.
در این نمایشگاه هنرمندان با استفاده از امکانات جوشکاری فلزات، نجاری، حجم سازی، عکاسی و اشیاء دورریختنی به واکاوی و تحلیل معضلاتی که انسان ها در جوامع گوناگون با آن دست به گریبانند پرداخته است.
بیشتر کارها بر روی موضوعاتی همچون فقر و تبعات آن از جمله عدم توازن ثروت در جامعه، مهاجرت جوانان و ضرورت وجود آزادی متمرکز است و مباحث مرتبط با کم آبی و مشکلات زیست محیطی، تأثیرات سوء پارازیت ها و همچنین تاثیر فشارهای روانی بر انسان را به زبان هنر به تصویر کشیده شده است.
سروناز پریشان زاده دانش آموختۀ دکترای پژوهش هنر از دانشگاه برلین است و تا به حال چندین جایزۀ ملی را از جمله جشنوارۀ جوان خوارزمی و کتاب سال کودک و نوجوان دریافت کرده است. او که تقدیرنامه آکادمی علوم بلغارستان را در کارنامه خود دارد چندین نمایشگاه اختصاصی و گروهی در ایران و کشورهای بلغارستان، نروژ، آلمان و کانادا برگزار کرده است.
نظر خود را بنویسید