منتظر باشید تا صفحه کامل بارگذاری شود
غیرفعال کردن حالت بارگذاری
×

مشاهده خبر

در نشستی که سه شنبه ۲۳ شهریور با حضور دبیران و مشاوران جشنواره دانشجویی تتاتر سوره در سالن سینمای دانشگاه برگزار شد، هدیه حسینی نژاد –دبیر هشتمین دوره این جشنواره-  با بیان اینکه در این دوره تلاش شده تا تمامی دانشجویان نسبت به گرایشی که برای تحصیل خود انتخاب کرده اند، احساس مسئولیت کنند ودر این زمینه فعالیت داشته باشد، گفت: در این دوره برای نخستین بار بخش «رپرتوار کلاسی» برگزار می شود تا تمامی دانشجویان بتوانند با هر سطحی از کار حرفه ای وارد جشنواره شوند  که این بخش در سطح دانشگاه های هنر برگزار می شود. در این دوره از جشنواره حتی کسانی که دانشجوی تئاتر نیستند اما در این حوزه فعال هستند نیز می توانند مشارکت کنند و جشنواره صرفاً محدود به دانشجویان تئاتر نیست. از این طریق شاید بتوانیم پلی باشیم تا هنرجویان بتوانند از تجربه های استادان استفاده کنند و به فضای حرفه ای وارد شوند.

در ادامه صادق برقعی -دبیر بخش صحنه ای و مونولوگ که نقش سخنگوی این جشنواره را نیز برعهده دارد، درخصوص فراخوان جشنواره توضیح داد: فراخوان جشنواره تیرماه منتشر شد که به دلایلی (تغییر معاونت فرهنگی دانشگاه) نتوانستیم به آن عمل کنیم اما افرادی که برای شرکت در جشنواره ثبت نام کرده اند، ثبت نامشان پابرجاست و با آنها تماس گرفته می شود.

او با بیان اینکه جشنواره از ۲۶ بهمن تا سوم اسفند ۹۵ برگزارخواهد شد و در مراسم افتتاحیه از یک چهره ی تئاتری قدردانی خواهیم کرد، درخصوص بخش های مختلف جشنواره نیز گفت: جشنواره در شش بخش نمایش های صحنه ای، مونولوگ، نمایشنامه نویسی (و نمایشنامه خوانی) کارگاه مونولوگ نویسی، نمایش عروسکی و رپرتوآر کلاسی برگزار می شود. بخش پژوهش و بخش کارگاه مونولوگ نیز در جشنوره امسال داریم  که در فراخوان های جداگانه ای جزئیات آنها اعلام می شود. همچنین بخش ویژه ای نیز با عنوان «خاطره ی سالهای دفاع مقدس» طراحی شده که با تمرکز بر آثار محمد چرمشیر، جمشید خانیان و علیرضا نادری، به عنوان بخش موضوعی این جشنواره برگزار می شود وپذیرای متون اقتباسی و اجرای متون اصلی این نویسندگان خواهد بود.

او درباره ی زمانبندی ارسال و پذیرش آثار نیزبیان کرد: در بخش صحنه ای و مونولوگ مهلت ارسال آثار تا ۲۰ مهر خواهد بود و نتایج بازخوانی متون پنجم آبان اعلام می شود و از چهارم تا نهم دی ماه نیز بازبینی آثار انجام خواهد شد. در بخش نمایشنامه نویسی نیز هدف اجرایی شدن نوشته های دانشجویان توسط دانشجویان است و مهلت ارسال آثار این بخش تا پایان آبان و زمان اعلام نتایج بازخوانی هم نیمه ی آذر خواهد بود و در نهایت ۱۰ اثر برگزیده می توانند آثار خود را نمایشنامه خوانی کنند. در بخش عروسکی نیز تا ۲۰ مهرماه مهلت ارسال آثار، پنجم آبان اعلام نتیجه ی بازخوانی و نیمه ی دی ماه نیز زمان بازبینی آثار خواهد بود.

دبیر بخش صحنه ای و مونولوگ جشنواره، برگزاری کارگاه مونولوگ و رپرتوار کلاسی را ویژگی این دوره از جشنواره سوره دانست و گفت: برقراری ارتباط بین دانشگاه ها و رشته های مختلف از دغدغه های همیشگی دانشجویان تئاتر بوده است. در بخش کارگاه مونولوگ که فراخوان آن به زودی منتشر می شود، هفت نفر از متقاضیان برای شرکت در کارگاه انتخاب می شوند و هفت بازیگر نیز طی فراخوان دیگری انتخاب می شوند تا از این طریق ارتباط –حداقل بین سه رشته ی تئاتر در دانشگاه- برقرار شود.

او همچنین درباره ی کارگاه های تخصصی این جشنواره نیز گفت: این کارگاه ها در پنج بخش زبانشناسی و نشانه شناسی ،جامعه شناسی رمان، نویسندگی تئاتر، بازیگری و کارگردانی- زیباشناسی برگزار می شود.

برقعی در پایان با بیان اینکه در این جشنواره دانشگاه تنها وظیفه بسترسازی را بر عهده دارد و تمامی کارها توسط خود دانشجویان انجام می شود، درباره ی مکان اجرای آثار و دیگر جزئیات جشنواره نیزگفت: برای مکان اجرای آثار در حال رایزنی با یک سالن دولتی و چند سالن خصوصی هستیم و هنوز هیچ مکانی قطعی نشده است. تلاش کرده ایم امکانات روز اجرای هنرمندان از قبیل هزینه حمل و نقل دکور، هزینه چاپ پوستر و بروشور و هزینه پذیرایی را تأمین کنیم. همچنین بطور قطع می توانیم امکان اجرای عمومی برای یک اثر صحنه ای و یک اثر مونولوگ را فراهم کنیم و در صورت امکان تلاش می کنیم سه اثر صحنه ای، سه مونولوگ و سه نمایشنامه خوانی را برای اجرای عمومی حمایت کنیم. در بخش نمایشنامه نویسی هم امکان چاپ سه اثر  واجد کیفیت را هم فراهم کرده ایم و امیدواریم بتوانیم آرشیو هفت دوره ی گذشته ی جشنواره را  تکمیل کرده و در کنار مطالب دوره ی هشتم، بصورت یک کتاب منتشر کنیم.

اشتراک در:

کلمات کلیدی: برگزاری رپرتوار کلاسی در هشتمین جشنواره دانشجویی تتاترسوره

نظر خود را بنویسید