رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار هزاران نفر از دانش آموزان و دانشجویان:
مشکلات کشور با روحیه و تفکر انقلابی حل خواهد شد
حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز در آستانه سیزدهم آبانماه روز دانش آموز و روز ملی مبارزه با استکبار جهانی، در دیدار هزاران نفر از دانش آموزان و دانشجویان با هشدار نسبت به برخی حرکت ها و تلاش های خطرناک برای تحریف حقیقت و منطق ایستادگی امام(ره) و ملت در مقابل آمریکا، در اذهان نسل جوان و همچنین القای این موضوع که تنها راه حل مشکلات کشور مذاکره و سازش با آمریکاست تأکید کردند: آنچه که مشکلات کشور را حل خواهد کرد، روحیه و تفکر انقلابی به معنای توکل به خدا، اعتماد به درون، شجاعت اقدام و عمل، بصیرت، عمل به توصیه های امام، ابتکار ورزی، امیدواری به آینده، نترسیدن از دشمن و تسلیم نشدن در برابر او است.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به مناسبت های تاریخی روز سیزدهم آبان، برجسته ترین آنها را حادثه تسخیر لانه جاسوسی دانستند و گفتند: این روز، در واقع روز جوانانِ مومن، انقلابی، شجاع، دلاور و مبتکر است که با اقدام خود در تسخیر لانه جاسوسی، دشمن را از هرگونه حرکت بازداشتند.
حضرت آیت الله خامنه ای با یادآوری توصیف امام بزرگوار(ره) از تسخیر لانه جاسوسی بعنوان «انقلاب دوم» افزودند: این توصیف و نامگذاری به دلیل توطئه ها و خباثت های آمریکا در قبل و بعد از انقلاب، برضد ملت ایران بود زیرا دولت آمریکا از هیچ تلاش و اقدام رسمی و غیر رسمی برای به شکست کشاندن انقلاب اسلامی فروگذار نمیکرد و جوانان انقلابی، در آن زمان، با تسخیر لانه جاسوسی، توطئه ی او را خنثی کردند.
ایشان با اشاره به مدارک بدست آمده از داخل سفارت آمریکا خاطر نشان کردند: این مدارک که به هنگام تسخیر لانه جاسوسی، به صورت کاغذهای خُرد شده در آمده بودند و با تلاش و زحمت جوانان انقلابی، جمع آوری و بازسازی شدند، عمق توطئه ها و دشمنی آمریکا بر ضد ملت ایران را نشان میدهند.
رهبر انقلاب اسلامی به تدوین حدود هفتاد جلد کتاب از مدارک بدست آمده از سفارت آمریکا اشاره کردند و با انتقاد از بی توجهی به این کتاب های مهم و ارزشمند، در مدارس و دانشگاهها گفتند: چرا هیچ نشانی از این کتابها در مجموعه دروس مدارس و دانشگاهها نیست؟
حضرت آیت الله خامنه ای با تأکید بر لزوم پیگیری این موضوع از جانب وزیر جدید آموزش و پرورش و وزیر علوم، در جمع بندی این بخش از سخنان خود افزودند: تسخیر لانه جاسوسی در ۱۳ آبان سال ۱۳۵۸، در واقع واکنش طبیعی به توطئه ها و دشمنی های ابر قدرتی زیاده خواه بود که سالها ایران را برای خود میدانست و منابع و ثروت ملت ایران را غارت میکرد، اما با پیروزی انقلاب اسلامی این کشور از دست او خارج شد.
ایشان تأکید کردند: رهبر این حرکت بزرگ هم شخص امام(ره) بودند زیرا در همان زمان تحرکات مختلفی برای خنثی کردن حرکت جوانان انقلابی در تسخیر لانه جاسوسی در جریان بود اما امام قاطعانه در مقابل آنها ایستاد.
رهبر انقلاب اسلامی سپس به برخی حرکت ها و تلاش های خطرناک برای القاء دو اشتباه در اذهان و افکار عمومی به ویژه جوانان اشاره کردند و گفتند: این دو اشتباه عبارتست از: ۱) ایستادگی امام بزرگوار در مقابل آمریکا و اینکه می فرمود: «هر چه فریاد دارید بر سر آمریکا بکشید» از سرِ تعصب و لجبازی بود ۲) حل مشکلات کشور در گرو مذاکره و سازش با آمریکاست.
حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: این دو تفکر غلط از طرف آمریکا و همچنین عوامل وابسته آنها و برخی پشیمان شده ها و از نَفَس افتاده ها و دنیا طلب ها، در حال تزریق به جامعه بویژه در مطبوعات و دانشگاه ها است.
ایشان در خصوص تفکر غلط اول گفتند: اینکه تبلیغ میکنند ایستادگی امام(ره) در مقابل آمریکا به علت تعصب و لجاجت و غرور بوده، به معنای آن است که امام در ایستادگی خود در برابر آمریکا منطقی نداشته است! در حالیکه ایستادگی نظام اسلامی و ملت ایران در برابر آمریکا بر اساس استدلال های کاملاً منطقی است.
رهبر انقلاب اسلامی در بیان این استدلالها افزودند: سیاست و ذات دولت استکباری آمریکا، بر اساس افزون طلبی و زیاده خواهی است که در طول سالیان متمادی این سیاست را در نقاط مختلف جهان به ویژه منطقه غرب آسیا و ایرانِ قبل از انقلاب اِعمال کرده است، بنابراین اگر در همان ماههای اول انقلاب کمترین غفلتی میشد و امام در برابر آمریکا نمی ایستاد، دشمنی که از در بیرون شده بود، مجدداً از پنجره وارد میشد.
حضرت آیت الله خامنه ای یکی دیگر از دلایل منطقی ایستادگی امام در برابر آمریکا را، دفاع از ارزشهای انسانی خواندند و تأکید کردند: نظام آمریکا با ارزش های انسانی فرسنگها فاصله دارد و هنگامی که امام (ره) می فرمود «هر چه فریاد دارید بر سر آمریکا بکشید» یعنی «مرگ بر دولت و نظامی که هیچ سنخیتی با ارزش های انسانی ندارد».
ایشان با اشاره به مناظره های دو کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفتند: این دو کاندیدا این روزها حقایق و فجایعی را از داخل آمریکا صراحتاً افشا میکنند که ما قبلاً بسیار کمتر از آن را میگفتیم اما عده ای باور نمی کردند و یا نمی خواستند باور کنند اما اکنون اظهارات آنها در مناظره ها نشانگر نابودی ارزش های انسانی در آمریکاست.
رهبر انقلاب اسلامی با استناد به مطالب مناظره های اخیر انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در خصوص تبعیض نژادی و فقر در آمریکا و تعلق ۹۰ درصد ثروت آمریکا به یک درصد از مردم این کشور، خاطر نشان کردند: لگدمال شدن ارزش های انسانی و حقوق بشر، تبعیض و نژاد پرستی از واقعیت های امروز جامعه آمریکاست.
حضرت آیت الله خامنه ای یکی دیگر از دلایل منطقی امام برای مخالفت با آمریکا را پناه دادن به محمدرضا پهلوی در همان روزهای اول انقلاب و تلاش برای طراحی مجدد آنچه در کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ اتفاق افتاد، دانستند و گفتند: امام (ره) با بیان اینکه «هرچه فریاد دارید بر سر آمریکا بکشید» در واقع ملت را بیدار کرد و به آنان آگاهی داد و مانع از شکل گیری یک توطئه بزرگ در اوایل انقلاب اسلامی شد.
ایشان به اشاره به توطئه های مختلف آمریکا در اوایل پیروزی انقلاب و حمایت همه جانبه از صدام در ۸ سال جنگ تحمیلی، و همچنین عملکرد آمریکا بعد از جنگ تا به امروز و به ویژه در موضوع برجام و بعد از آن افزودند: همین چند روز پیش مذاکره کننده آمریکا در مذاکرات هسته ای صراحتاً گفت که «ما بعد از برجام هم ایران را تحریم کردیم»، لذا واقعیت این است که ما با چنین دولتی طرف هستیم.
رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: اگر ملت ایران در دوران امام در مقابل آمریکا ایستاد و اگر امروز نیز همچنان بر ضد آمریکا شعار میدهد و در مقابل او می ایستد، بر اساس یک منطق محکم و مستدل است.
حضرت آیت الله خامنه ای در ادامه به یک تفکرِ غلط دیگر که آمریکاییها و برخی ها بدنبال تزریق آن در جامعه هستند، اشاره کردند و گفتند: در این تفکر که بسیار خطرناک است، گفته میشود اگر ما با آمریکا سازش کنیم همه مشکلات کشور حل خواهد شد!
ایشان با تأکید بر اینکه استدلالهای دقیقی برای اثبات دروغ، غلط و فریب بودن این سخن و تفکر وجود دارد، افزودند: یک نمونه بارز برای اثبات نادرست بودن این تفکر، موضوع برجام و عملکرد آمریکاییها پس از آن است.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به سخنان مکرر خود از ابتدای مذاکرات هسته ای در خصوص بد عهدی و دروغگویی آمریکاییها، خاطر نشان کردند: اکنون دیگر این من نیستم که می گویم آنها بدعهد هستند، بلکه مسئولان محترم کشور و حتی خودِ مذاکره کنندگان که زحمت بسیاری را نیز متحمل شدند، سخن از بد عهدی آمریکا میگویند.
حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: در حاشیه نشست اخیر مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک، وزیر امور خارجه کشورمان در جلسه وزرای امور خارجه طرفهای مقابل، یک کیفرخواست طولانی از بدعهدی آمریکاییها در برجام بیان کرد، که البته آنها جوابی نداشتند.
ایشان گفتند: این واقعیت آمریکاست و عده ای میگویند برویم با همین آمریکا بر سر سوریه، حزب الله لبنان، عراق، افغانستان، یمن و حتی مسائل داخلی کشور مذاکره و سازش کنیم!
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: آیا دولتی که لحظه ای از دشمنی با ملت ایران فروگذار نمیکند، مشکلات کشور را حل خواهد کرد؟
حضرت آیت الله خامنه ای خاطر نشان کردند: هدف اصلی آمریکا، جلوگیری از رشد و پیشرفت ایران است. آیا مذاکره با این کشور مشکلات اقتصادی ما را حل خواهد کرد؟
ایشان تأکید کردند: مذاکره با آمریکاییها مشکلات ما را حل نخواهد کرد زیرا اولاً؛ آنها دروغگو، بدعهد، فریبکار و از پشت خنجر زن هستند و ثانیاً؛ آمریکا خودش دچار بحران است و کشور بحران زده چگونه میتواند مشکلات یک کشور دیگر را حل کند؟
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به اذعان مراکز مهم بین المللی و حتی خود آمریکاییها به وجود بحران اقتصادی، سیاسی، بین المللی و اخلاقی در آمریکا افزودند: اکنون بدهی های آمریکا نزدیک به تولید ناخالص ملی این کشور شده است و بر اساس شاخص های جهانی، این، نشانه بحران است.
حضرت آیت الله خامنه ای گفتند: آیا چنین کشور بحران زده ای، بدنبال حل مشکلات اقتصادی ایران است؟ یا اینکه بدنبال استفاده از منابع و ثروت ایران برای رهایی خود از بحران؟
ایشان در تبیین بحران سیاسی در آمریکا نیز افزودند: امروز در هر نقطه ای از دنیا هر ملتی که بر ضد یک دولت یا حکومت مستبد قیام میکند، اولین شعارش «مرگ بر آمریکا» است. آیا بحران از این بالاتر وجود دارد؟
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به طراحی آمریکا برای خاورمیانه بزرگ با محوریت رژیم صهیونیستی در زمان جنگ ۳۳ روزه لبنان گفتند: اکنون وضع آمریکاییها به گونه ایست که در قضایای سوریه، عراق، لبنان، یمن و شمال آفریقا درمانده شده اند. آیا این وضعیت، بحران نیست؟
حضرت آیت الله خامنه ای موقعیت جمهوری اسلامی ایران در منطقه را نقطه مقابل آمریکا دانستند و خاطر نشان کردند: به لطف خداوند ملت ایران به واسطه شجاعت، بصیرت و استقامت خود، مشکلات را تحمل کرد و اکنون در منطقه غرب آسیا و منطقه خلیج فارس یک چهره درخشان است.
ایشان بحران اخلاقی را یکی دیگر از مشکلات جامعه آمریکا بویژه در میان سیاستمداران و دولتمردان این کشور برشمردند و افزودند: سخنانی که این دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در هفته های اخیر درباره مسائل غیر اخلاقی بیان کردند که احتمالاً حرف بی حساب هم نیست، برای نابودی آبروی آمریکا کافی است.
رهبر انقلاب اسلامی با انتقاد شدید از تلاش برای ترویج گزاره غلطِ «حل مشکلات کشور در گرو سازش با آمریکا است» تأکید کردند: مذاکره با آمریکا نه تنها مشکلات را حل نمی کند بلکه افزایش هم میدهد.
حضرت آیت الله خامنه ای گفتند: مشکلات را باید خودمان و با اتکاء بر توانایی ها و نیروهای جوان در داخل حل کنیم.
ایشان جوانان را امیدهای ملت و آینده سازان و اداره کنندگان کشور در آینده نه چندان دور خواندند و خطاب به جوانان گفتند: عزیزان من، علاج مشکلات کشور در گرو توکل به خداوند متعال و جوشیدن اراده و استقامت از درون ملت، عزم راسخ، ایستادگی، بصیرت، اعتماد به نفس قوی و ترویج روحیه انقلابی گری است.
رهبر انقلاب اسلامی خاطر نشان کردند: روحیه انقلابی گری به معنای داشتنِ شجاعت در اقدام و عمل، ابتکار ورزی برای بن بست شکنی، نترسیدن از دشمن و تسلیم نشدن در برابر او، امید به آینده و ایمان به وعده الهی است.
حضرت آیت الله خامنه ای گفتند: متأسفانه برخی ها به جای ترویج روحیه انقلابی گری، به گونه ای سخن میگویند و مدیریت میکنند که نسل جوان به آینده و انقلاب بی اعتماد و از راه امام دور میشود و سپس همین افراد از زمانه شکوه و گلایه میکنند.
ایشان افزودند: زمانه را ما می سازیم و اگر میگویید زمانه بد است باید ببینیم چگونه عمل کرده ایم که تصور میکنیم زمانه بد شده است؟
ایشان تأکید کردند: هنگامی که ما گام هایمان را محکم برنداریم، به توصیه های امام عزیز در وصیت نامه عمل نکنیم و به نام آزادی گری، مردم و جوانان را به سمت لا ابالی گری سوق دهیم و به اسم نگاه عقلانی، سازش و تسلیم را در برابر دشمن القاء کنیم معلوم است که زمانه بد میشود.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به حدیثی از حضرت امیرالمومنین علی علیه السلام، افزودند: آن حضرت علت واژگونی برخی دلها را که روزی در مسیر درست و مستقیم بودند، آلوده شدن به دنیا و محبت های بی جا، جاه طلبی، رفیق بازی و جناح بازی بیان میکنند.
حضرت آیت الله خامنه ای جوانان را به بصیرت روزافزون توصیه و خطاب به جوانان خاطر نشان کردند: مراقب باشید هر سخنی را از هر گوینده ای نپذیرید و آنچه که اصل و مهم است انقلاب و راه امام عزیز است و باید حرف او را حجت بدانید.
ایشان در پایان تاکید کردند: اگر امام بزرگوار امروز حضور داشت همان ندای ابراهیمی بت شکن خود را که زمینه ساز بیداری ملت شد، فریاد می کِشید.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار جمعی از خانواده های شهدای ۷ تیر و شهیدان مدافع حرم:
محکومیت شدید تعرض به عالم مجاهد شیخ عیسی قاسم
حضرت
آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی عصر امروز (شنبه) در دیدار
جمعی از خانواده های شهدا از جمله خانواده شهدای هفتم تیر و خانواده هایی
از شهدای مدافع حرم، ضمن تجلیل از «ایمان، مجاهدت، رشادت و معرفت والای
شهدا» و «صبر و استقامت خانواده های معظم شهیدان»، آنان را پایه های اقتدار
و توانمندی نظام جمهوری اسلامی ایران خواندند و تأکید کردند: تنها راه
پیشرفت ایران اسلامی، احیای روحیه انقلابی و مجاهدت است.
ایشان در
ابتدای سخنان خود با تسلیت ایام شهادت حضرت امیرالمومنین علی علیه السلام،
آن حضرت را بزرگ ترین شهید تاریخ بشریت، و شهید محراب و راه حق و قاطعیت و
استقامت خواندند و سپس با اشاره به گذشت ۳۵ سال از حادثه انفجار دفتر حزب
جمهوری اسلامی در هفتم تیرماه سال ۱۳۶۰، گفتند: عاملان این جنایت که گروه
تروریستی خبیث و بی رحمی هستند، بعد از فرار از کشور اکنون سالها است که در
پناه کشورهای اروپایی و امریکا که مدعی سردمداری ضدیت با تروریزم و حمایت
از حقوق بشر هستند، قرار دارند.
رهبر انقلاب اسلامی این موضوع را رسوایی
بزرگ و تاریخی برای کشورهای اروپایی و امریکا دانستند و افزودند: این گروه
تروریستی کسانی هستند که با ادعای دفاع از خلق و حتی دفاع از اسلام وارد
مبارزات شدند اما در ادامه مرتکب فجایعی همچون حادثه هفتم تیر و ترور مردم
عادی، شدند و در نهایت در کنار فردی همانند صدام قرار گرفتند و اکنون نیز
در زیر چتر حمایت امریکا قرار دارند.
حضرت آیت الله خامنه ای، حادثه
هفتم تیر ماه سال ۱۳۶۰ را حادثه ای بزرگ و حاوی درس ها و عبرت ها خواندند و
با گلایه از کم کاری ها برای معرفی رویدادها و حوادث مهم انقلاب اسلامی و
شهدا به نسل امروز خاطرنشان کردند: بعد از گذشت ۳۵ سال هنوز یک فیلم
سینمایی یا یک نمایش یا یک رمان درباره حادثه هفتم تیر و شهید بهشتی و
شهدای این حادثه نداریم و اگر این حادثه تاکنون زنده مانده است، فقط به
دلیل روحیه انقلابی خود مردم است.
ایشان با اشاره به نگارش کتابهای
مربوط به عملیات و شهدای دوران دفاع مقدس، همه مردم به ویژه جوانان را به
مطالعه دقیق این کتابها توصیه کردند و گفتند: اگرچه در این زمینه کتابهای
زیادی به رشته تحریر درآمده است اما هنوز زمینه نگارش کتابهای بسیاری
درباره ابعاد و زوایای مختلف دفاع مقدس و شهیدان والامقام جنگ وجود دارد،
زیرا رفتار، گفتار و نحوه حرکت هر یک از شهدا، دریچه ای به سوی یک دنیای
معرفتی است.
رهبر انقلاب اسلامی یکی از ویژگیهای دوران دفاع مقدس را
حضور نیروهای مردمی با انگیزه قوی و از قشرها و سطوح مختلف، و خارج شدن جنگ
از انحصار نیروهای رسمی دانستند و تأکید کردند: امروز هم توصیه ما به
مسئولان دولتی این است که باید در عرصه های مختلف به ویژه در بخش اقتصاد از
ظرفیت های مردم استفاده و اقتصاد، مردمی شود.
حضرت آیت الله خامنه ای
در ادامه به موضوع دفاع از حریم اهل بیت علیهم السلام و شهدای مدافع حرم
اشاره کردند و افزودند: این موضوع از ماجراهای عجیب و شگفتی های تاریخ است
که جوانانی از ایران و کشورهای دیگر با ایمان و انگیزه قوی از همسر جوان و
کودک خردسال و زندگی راحت خود می گذرند و در یک کشور غریب، در راه خدا
مجاهدت می کنند و در این مسیر به شهادت می رسند.
ایشان ایمان بالای
شهیدان مدافع حرم و صبر و بردباری خانواده های آنها را از جمله ابعاد این
موضوع شگفت برشمردند و خاطرنشان کردند: یک بُعد دیگر این ماجرا، عناصر
اقتدار نظام جمهوری اسلامی ایران است که بر پایه ایمان و عزم و اراده
انسانهای مؤمن و مجاهد و شهدا استوار است.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید
بر اینکه دشمنان نظام اسلامی هیچگاه توانایی درک و فهم پایه های اقتدار و
توانمندی نظام را ندارند، گفتند: شهدا و خانواده های آنان ستونهای صخره وار
نظام جمهوری اسلامی هستند و به همین علت است که نظام همواره در مواجهه با
چالش های گوناگون، توانسته بر آنها غلبه کند.
حضرت آیت الله خامنه ای
افزودند: هرجا به انقلاب و روحیه انقلابی تکیه کردیم، پیشرفت داشته ایم و
هر جا که برای خوشایند عناصر استکبار، از ارزشها کوتاه آمدیم و در بیان
مواضع انقلابی رودربایستی کردیم، دچار عقب ماندگی و خسارت شدیم.
ایشان
با تأکید بر اینکه نحوه برخورد با دشمنان مستکبر باید براساس روحیه انقلابی
باشد، خاطرنشان کردند: ایمان به خدا، اعتقاد به جهاد و انگیزه قوی جوانان
مؤمن و انقلابی، منابع قدرت نظام اسلامی در جنگ نامتقارن با جبهه استکبار
است و آنها با وجود آنکه آثار این منبع قدرت را می بینند اما از تحلیل
حقیقت آن عاجزند بنابراین متوسل به شیوه های خشن و بی رحمانه می شوند.
رهبر
انقلاب اسلامی، طراحی گروههای تروریستی تکفیری همچون داعش را نمونه ای از
این شیوه های خشن برای مقابله با نظام اسلامی دانستند و گفتند: هدف اصلی از
راه اندازی گروههای تروریستی تکفیری و اقدامات آنها در عراق و سوریه حمله
به ایران بود اما قدرت نظام جمهوری اسلامی موجب شد آنها در همان عراق و
سوریه زمین گیر شوند.
ایشان با تأکید بر اینکه گروههای تروریستی تکفیری،
تفاوتی میان شیعه و سنی قائل نیستند و هر فرد مسلمانی را که همراه انقلاب
اسلامی و دشمن امریکا باشد، هدف قرار می دهند، به قضایای بحرین اشاره کردند
و گفتند: در بحرین نیز موضوع، شیعه و سنی نیست بلکه اصل ماجرا حاکمیت
جائرانه یک اقلیت مستکبر خودخواه بر یک اکثریت گسترده است.
رهبر انقلاب
اسلامی تعرض حاکمان بحرین به عالم مجاهد شیخ عیسی قاسم را نشانه بلاهت آنها
دانستند و تأکید کردند: شیخ عیسی قاسم فردی است که تا وقتی می توانست با
مردم بحرین حرف بزند، آنها را از حرکات تند و مسلحانه منع می کرد اما
حاکمان بحرین متوجه نیستند که تعرض به این عالم مجاهد، به معنای برداشتن
مانع از مقابل جوانان حماسی و پرشور بحرین برای انجام هر اقدامی در مقابل
حکومت است.
حضرت آیت الله خامنه ای با تأکید بر اینکه قدرتهای استکباری و
عوامل آنها همواره از شناخت مردم و ایمان جامعه عاجزند و دچار محاسبات غلط
می شوند، افزودند: راه صحیح، حرکت در مسیر اسلام و توکل بر خداوند متعال
است و تنها، ملتی با ایمان و مجاهد و دارای عزم راسخ می تواند بر موانع
غلبه کند و پیش برود.
ایشان در ادامه همگان را به بهره مندی بیش از پیش
از شبهای قدر و روزهای پایانی ماه مبارک رمضان توصیه کردند و گفتند: در این
شبها و سحرها که هنگامه توسل و تضرع است، باید با استمداد از ارواح متعالی
از جمله ارواح شهدا و شفیع قرار دادن آنها و با حضور قلب، به گونه ای دعا
کنیم که مورد توجه و اعتنای خداوند متعال قرار گیرد.
پیش از سخنان رهبر
انقلاب اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین شهیدی محلاتی نماینده ولی فقیه و
رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به لزوم آشنا کردن نسل جوان با
ایثارگری و حماسه های رزمندگان، خاطرنشان کرد: تشکیل و فعال سازی دبیرخانه
شورای عالی ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت، تشکیل جبهه مجازی، توسعه
تشکل های ایثارگران، اجرای طرح سپاس و تشکیل ستاد اقتصاد مقاومتی با رویکرد
افزایش توانمندی در جامعه ایثارگری از اقدامات محوری بنیاد شهید بوده است.
رهبر انقلاب در دیدار جمعی از شعرا در
شب میلاد امام حسن مجتبی(ع)؛۱ /خرداد/ ۱۳۹۵
رهبر انقلاب در دیدار جمعی از شعرا در شب میلاد امام حسن مجتبی(ع)؛
خیانتهای آمریکا در قضیه برجام به افکار عمومی منتقل شود
در
شب میلاد کریم اهل بیت حضرت امام حسن مجتبی علیه السلام، جمعی از اهالی
فرهنگ، استادان شعر و ادب فارسی و شاعران جوان و پیشکسوت کشور و تعدادی از
شاعران از کشورهای پاکستان، هندوستان و افغانستان با حضرت آیت الله
خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار کردند.
حضرت آیت الله خامنه ای
در این دیدار، شاعران را سرمایه ها و ذخایر ارزشمند کشور خواندند و با
تأکید بر لزوم «زنده، بهنگام و موضع دار بودن شعر در خصوص مسائل اصلی و
نیازهای کشور»، خاطرنشان کردند: امروز جنگ دیگری از نوع جنگ نرم و مبارزه
ای سیاسی و فرهنگی در جریان است و در این مصاف، شعر باید به عنوان ابزاری
مؤثر به مسئولیت خود عمل کند.
رهبر انقلاب اسلامی با تکریم و گرامیداشت
یاد مرحوم حمید سبزواری، قریحه سرشار و تسلط بر انواع شعر و دایره وسیع
واژگان را از امتیازات آن شاعر ارجمند برشمردند و افزودند: ویژگی بی نظیر
مرحوم سبزواری سرودهای تأثیرگذار، با کیفیت و بهروز او بود.
ایشان از
همین زاویه سرود را مؤثرترین نوع شعر خواندند و گفتند: سرعت و فراگیری
عمومی سرود از همه انواع شعری بیشتر است و سرود مانند هوای تازه و بهاری در
جامعه نفوذ می کند، بنابراین باید با تولید سرودهای خوب و ترویج مناسب
آنها، کمبود و خلأ موجود در این عرصه را برطرف کرد.
حضرت آیت الله
خامنه ای سپس در تبیین جایگاه و مسئولیت شعر، شاعران را جزء عزیزترین و
فاخرترین سرمایه های کشور دانستند و افزودند: این سرمایه باید در بزنگاهها و
در مقاطعی که کشور در مسائلی همچون مسائل سیاسی، فرهنگی، ارتباطات مردمی و
پیوندهای اجتماعی و مواجهه با دشمنان خارجی نیاز به کمک دارد، به میدان
بیاید و نیازهای کشور را پاسخ دهد.
رهبر انقلاب تأکید کردند: شعر باید زنده باشد و نسبت به مسائل جاری و نیازهای کشور موضع داشته باشد.
ایشان
با تأکید بر لزوم ترویج اشعار و سرودهای زنده و موضع دار در سطح وسیع، و
مسئولیت صداوسیما و سایر دستگاههای مسئول در این زمینه، خاطرنشان کردند:
امروز نسبت به گذشته اشعار زنده و برجسته ای همچون شعر درباره فلسطین، یمن،
بحرین، دفاع مقدس، شهدای غواص، شهدای مدافع حرم یا مظلومیت مجاهدانی همچون
شیخ زکزاکی شیخ مظلوم، شجاع و مصمم نیجریه گفته می شود اما متأسفانه این
شعرهای مؤثر و روحیه بخش، به خوبی ترویج و منعکس نمی شوند و در این خصوص
کوتاهی و کم کاری وجود دارد.
حضرت آیت الله خامنه ای، «بیان خیانتهای
آمریکایی ها در قضیه برجام» را یکی دیگر از عرصه های ممکن برای سرودن شعر
زنده خواندند و گفتند: علاوه بر سیاسیون، هنرمندان و به ویژه شاعران باید
این واقعیتها را به افکار عمومی منتقل کنند.
رهبر انقلاب با انتقاد از
برخی اقدامات غلط در ترویج و تجلیل هنرمندانِ بدون اعتقاد و ولنگار،
افزودند: متأسفانه گاهی از فردی که ذره ای گرایش به مفاهیم اسلام و انقلاب
اسلامی نشان نداده است، تجلیل می شود اما از هنرمندی که همه عمر و سرمایه
هنری خود را در راه اسلام و انقلاب گذرانده است، تجلیل و به او توجه
نمی شود.
توصیه بعدی رهبر انقلاب اسلامی، «استفاده از فرصت اقبال و توجه مردم و جوانان به اشعار پرکاربرد نظیر نوحه ها و اشعار مرثیه» بود.
ایشان
با اشاره به نمونه هایی از نوحه های پر مضمون و شورانگیز در دوران مبارزه
علیه رژیم طاغوت و همچنین در دوران دفاع مقدس، گفتند: البته میدان و نوع
جنگ امروز با دوران مبارزه و سالهای اول انقلاب، متفاوت است و ما اکنون در
میدان جنگ نرم، و جنگ سیاسی، فرهنگی، امنیتی و مقابله با نفوذ قرار داریم
که در این میدان، فکرها و اراده ها در حال مبارزه هستند و یکی از ابزارهای
اصلی و مؤثر در این مبارزه نیز، ابزار شعر است.
تأکید بر «تدوین، ترجمه و
انتشار موضوعی اشعار برجسته در مسائلی همچون فلسطین، دفاع مقدس، منطقه،
یمن»، «تبدیل کردن مضامین و الفاظ عالی ادعیه و متون دینی به شعر» و «سرودن
اشعار آئینی مضمون دار و قوی با هدف انتقال معارف ائمه معصومین علیهم
السلام»، توصیه های بعدی رهبر انقلاب اسلامی در این دیدار صمیمی به شاعران
بود.
حضرت آیت الله خامنه ای همچنین بر ضرورت ارتقاء و تعالی بخشیدن به
شعر و متوقف نشدن شاعران در مسیر پیشرفت تأکید کردند و افزودند: لازم است
برای ارتقاء شعر و تربیت شاعران، مجموعه های مردمی و فنی تقویت و حمایت
شوند.
در ابتدای این دیدار، ۲۳ نفر از شاعران، اشعار خود را در حضور رهبر انقلاب اسلامی قرائت کردند.
همچنین شاعران نماز مغرب و عشا را به امامت رهبر انقلاب اسلامی اقامه و روزه خود را همراه با ایشان افطار کردند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار استادان دانشگاه ها و پژوهشگران:
دانشگاه و دانشجو باید همواره انقلابی باشند
حضرت
آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی عصر امروز (شنبه) در دیدار
جمعی از اساتید، نخبگان علمی و پژوهشگران دانشگاهها، پارک های علم و فناوری
و مراکز علمی و تحقیقاتی، با ترسیم اهداف بیست ساله نظام اسلامی برای
دستیابی به جایگاه ایرانی «مقتدر، عزتمند، مستقل، متدین، ثروتمند، برخوردار
از عدالت و دارای حکومتی مردمی، پاک، جهادگر، دلسوز و پرهیزگار»،
دانشگاهها را پایه و اساس این اهداف والا برشمردند و تأکید کردند: «افزایش
سرعت رشد علمی در دانشگاهها و مراکز علمی»، «ایجاد و تقویت احساس هویت
افتخارآمیز ایرانی- اسلامی در جوانان»، «انقلابی بودن دانشگاهها و
دانشجویان»، و «نقش آفرینی واقعی فرماندهان و افسران جنگ نرم»، از جمله
الزامات تبدیل شدنِ نظام اسلامی به یک قدرت علمی مطرح، و الگوی مردم سالاری
همراه با اسلام و معنویت، در دنیا است.
رهبر انقلاب اسلامی در این
دیدار با تأکید مجدد بر اینکه برگزاری جلسات با اساتید دانشگاهها، به منظور
احترام و تکریم علم و استادان علم است، به مجاری ارتباطی متعدد خود با
دانشگاهیان، نخبگان علمی و دانشجویان اشاره و خاطرنشان کردند: برگزاری چنین
جلساتی، علاوه بر نمادین بودن، تصویر اجمالی از فضای گفتمانی، علمی و فکری
دانشگاهها ارائه می کند.
حضرت آیت الله خامنه ای سپس، نگاه به آینده
کشور را از دغدغه های دانایان، خردمندان و نخبگان هر کشور برشمردند و
گفتند: ترسیم چشم انداز آینده از آن جهت مهم است که اداره کشور در سالهای
آینده بر عهده دانشجویانی است که اکنون در دانشگاهها مشغول تحصیل و تلاش
علمی هستند.
ایشان این موضوع را نشانگر اهمیت جایگاه اساتید و مسئولان
دانشگاهها دانستند و خاطرنشان کردند: زنجیره علم و معرفت از آموزش و پرورش
تا دانشگاه، وظیفه اصلی برای تحقق آینده مطلوب کشور را برعهده دارند.
رهبر
انقلاب اسلامی با طرح این سوال که برای ایرانِ پس از ۲۰ سال، چه آینده
مطلوبی متصور است، افزودند: اگر آینده مطلوب مورد نظر، ایرانی مقتدر،
عزتمند، مستقل، متدین، ثروتمند و برخوردار از عدالت، و دارای حکومتی مردمی،
پاک، جهادگر، دلسوز و پرهیزگار باشد، ضروری است دانشگاهها آراسته به این
شاخص ها باشند و نسل جوان را معتقد و مومن به این عناصر تربیت کنند.
حضرت
آیت الله خامنه ای تأکید کردند: اگر در دانشگاهها به این شاخص ها اهمیت
داده نشود، در آینده، ایرانی وابسته ، از لحاظ فرهنگی رها شده، مبتلا به
گسست های اجتماعی و قومی و مذهبی و سیاسی، و دارای حاکمیت اشرافی را شاهد
خواهیم بود.
ایشان خاطرنشان کردند: نتیجه چنین آینده ای، کشوری خواهد
بود با قله های ثروت در کنار دره های بدبختی و نابسامانی و محرومیت که
نمونه بارز آن جامعه امریکا یا وال استریت امریکایی است.
رهبر انقلاب
اسلامی افزودند: در چنین آینده ای، همه اقشار جامعه از رفاه برخوردار
نخواهند بود و کشور، درواقع وال استریت ایرانی خواهد بود.
رهبر انقلاب
اسلامی در جمع بندی این بخش از سخنان خود گفتند: به همین دلیل است که من
همواره تأکید بسیار زیادی بر موضوع دانشگاهها، اساتید و وزرای علوم دارم
زیرا رسیدن به آینده مطلوب ایران، نیازمند تربیت انسانهایی عالِم، صبور،
مجاهد فی سبیل الله، کاربلد و شجاع است که این افراد عمدتاً در دانشگاهها
پرورش می یابند .
حضرت آیت الله خامنه ای در ادامه به بیان الزامات
تربیت چنین جوانانی در دانشگاهها پرداختند و افزودند: «پیشرفت علمی»،
«انضباط اخلاقی»، «خویشتنداری دینی»، «بصیرت سیاسی» و «ایجاد احساس هویت و
افتخار» در محیط دانشگاهها، از الزامات این کار مهم است.
ایشان درخصوص
«پیشرفت علمی»، بر لزوم افزایش سرعت رشد علمی تأکید کردند و گفتند: من چندی
پیش نیز درخصوص کاهش سرعت رشد علمی تذکر دادم زیرا سرعت کم شده است و برای
جبران فاصله عقب ماندگی علمی چاره ای جز افزایش سرعت رشد علمی وجود ندارد.
رهبر
انقلاب اسلامی با اشاره به اظهارات برخی صاحبنظران درباره کاهش سرعت رشد
علمی در غرب، خاطرنشان کردند: اگر در غرب سرعت رشد علمی کاهش پیدا کرده به
این دلیل است که آنها از بیشتر ظرفیت های خود استفاده کرده اند اما ما باید
عقب ماندگی شصت یا هفتاد ساله خود را که بوسیله حکومتهای خائن و غافل
بوجود آمده، جبران کنیم تا بتوانیم در این مسابقه جهانی خود را به سطوح
بالا و قله ها برسانیم.
حضرت آیت الله خامنه ای به نقش اساتید در ایجاد و
تقویت «هویت ایرانی و اسلامی» در دانشجویان اشاره کردند و گفتند: استادان
با بیان پیشرفتهای کشور در عرصه های هوا فضا، نانو، هسته ای، زیست فناوری و
پزشکی، می توانند احساس هویت را در دانشجویان بوجود آورند.
ایشان با
تأکید بر اینکه ایجاد هر نوع احساس حقارت و واگرایی در دانشجویان، خیانت
محسوب می شود، افزودند: دانشجویان باید همواره به ایرانی بودن و مسلمان
بودن و انقلابی بودن خود افتخار کنند.
رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان
کردند: اگرچه ما در زمینه پیشرفتهای علمی عقب ماندگی تاریخی داریم اما با
تلاش و انرژی جوانان با استعداد کشور می توانیم این عقب ماندگی ها را جبران
کنیم.
حضرت آیت الله خامنه ای به گزارشهای برخی پایگاههای استنادی و
مجلات معتبر دنیا درخصوص پیشرفتهای علمی ایران اشاره کردند و افزودند: در
این گزارشها به پیشرفتهای علمی ایران با عباراتی همچون «پیشرفتهای ایران
خیره کننده است»، «ایران قدرت نوظهور علمی است»، «ایران به دنبال تبدیل
اقتصاد منبع محور به اقتصاد دانش محور است»، و «پیشرفتهای ایران در سلولهای
بنیادی، علوم هسته ای، هوا – فضا، تبادل انرژی و فناوری اطلاعات» اشاره
شده است که باید این واقعیت ها به نسل جوان منتقل شود تا آنان ضمن احساس
هویت ، به ایرانی بودن خود نیز افتخار کنند.
ایشان، سخن نوِ نظام اسلامی
در عرصه مردم سالاری را نیز یکی دیگر از افتخارات برشمردند و تأکید کردند:
نظام اسلامی ایران تنها حکومتی است که مردم سالاری را همراه با اسلام و
معنویت ارائه کرده است.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: مردم سالاری غرب،
در واقع حزب سالاری است و احزاب در غرب بیشتر از آنکه یک شبکه گسترش یافته
در میان مردم باشند، باشگاههای سیاسی متشکل از برخی سیاستمداران و سرمایه
داران هستند.
حضرت آیت الله خامنه ای خاطرنشان کردند: اگر این واقعیت
های افتخار آمیز به جوان دانشجو گفته شود، او دیگر دچار حس واگرایی نخواهد
شد و اگر هم برای ادامه تحصیل به خارج از کشور برود، قطعاً باز خواهد گشت
زیرا احساس هویت و افتخار می کند.
ایشان درباره هویت اسلامی در
دانشگاهها نیز افزودند: مسئولان دانشگاهها باید در مقابل هر اقدام و موضوعی
همچون اردوهای مختلط که هویت اسلامی دانشگاهها را خدشه دار می کند، حساس
باشند و با آن برخورد کنند.
بصیرت سیاسی و سیاست در دانشگاهها یکی دیگر
از الزامات دستیابی به ایرانی با آینده مطلوب بود که رهبر انقلاب اسلامی
درخصوص آن گفتند: من همواره بر کار سیاسی در دانشگاهها تأکید داشته ام و
حتی سالها پیش گفتم، " خدا لعنت کند کسانی را که بساط فکر و کار سیاسی را
در دانشگاهها جمع کردند».
حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: مسئولان آن
زمان، از این عبارت بسیار ناراحت شدند ولی عقیده آنها جلوگیری از کار سیاسی
در دانشگاهها بود، اگرچه این روزها ریاکارانه حرفهای متفاوتی درباره
دانشگاهها می زنند.
ایشان با تأکید بر اینکه محیط دانشگاه، محیط تضارب
آرا و بحث و چالش است، خاطرنشان کردند: وجود این فضا برای دوران پرانرژی
دانشجویی اشکالی ندارد اما اشکال آنجا است که از این محیط برای مخالفت با
انقلاب و ارزشهای انقلابی بهره برداری شود.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند:
وجود گرایش های مختلف سیاسی در دانشگاهها مانعی ندارد اما مسئولان
دانشگاهها اعم از مدیران ارشد وزارتخانه و رؤسا و اساتید باید همواره مدافع
و هدایت کننده فضای چالشی دانشگاهها به سوی مبانی و اهداف انقلاب اسلامی
باشند و به هیچ وجه نباید از گرایش های مخالف انقلاب حمایت شود.
حضرت آیت الله خامنه ای تأکید کردند: دانشگاه و دانشجو باید همواره انقلابی باشند.
ایشان
با اشاره به برخی گزارشها مبنی بر گرایش به سوی جانبداری از جریانهای
مخالف نظام، در برخی دانشگاهها خاطرنشان کردند: مسئولان آموزش عالی باید
بسیار مراقب باشند تا دانشگاه تبدیل به جایگاهی برای واگرایی از مفاهیم و
ارزشهای انقلاب نشود.
رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: وجود فضای انقلابی گری و تدین و یاد و نام امام (ره) از الزامات حتمی در دانشگاهها است.
حضرت
آیت الله خامنه ای افزودند: البته نباید در دانشگاهها فضای اجبار و زور و
امنیتی بوجود آید بلکه باید فضای انقلابی و تدین را با کار طبیبانه و
خردمندانه بوجود آورد.
رهبر انقلاب اسلامی در ادامه چند توصیه خطاب به مسئولان آموزش عالی و دانشگاههای کشور بیان کردند.
«حفظ
روحیه امیدواری و نشاط در محیطهای علمی و تحقیقاتی»، «اهمیت دادن به علوم
پایه»، «هدایت مقالات علمی به سمت نیازهای کشور»، «لزوم تبیین نقشه جامع
علمی برای دانشگاهیان و تبدیل آن به برنامه» و «تأکید بر علوم انسانی
اسلامی» از توصیه های حضرت آیت الله خامنه ای به مسئولان بود.
«اهمیت
دیپلماسی علمی» توصیه دیگری بود که رهبر انقلاب اسلامی بیان و در عین حال
تأکید کردند: دیپلماسی و ارتباطات علمی مهم است و با آن موافق هستیم اما
باید هوشیار باشیم که فریب نخوریم و بستر ارتباطات علمی به دریچه ای برای
نفوذ امنیتی تبدیل نشود، زیرا دشمن از هر وسیله ای از جمله ارتباطات علمی
برای نفوذ استفاده می کند و این اتفاق در گذشته اتفاق افتاده است و اکنون
نیز در مواردی دیده می شود.
ایشان در بخش دیگری از سخنان خود، اقتصاد
مقاومتی را زمینه ساز عزت ملی و گره گشای نیازهای فعلی دانستند و گفتند:
برخی می گویند با تأکید های مکرر بر عزت ملی، چگونه می خواهید نیازها و
مشکلات فعلی جامعه را برطرف کنید که در پاسخ باید گفت: تنها راه علاج،
اجرای واقعی و صحیح سیاستهای اقتصاد مقاومتی است.
«اهمیت و اصل دانستن کار فرهنگی در دانشگاهها» توصیه بعدی رهبر انقلاب اسلامی بود.
ایشان
افزودند: البته کار فرهنگی به معنای برگزاری کنسرت و یا حرکات موزون در
دانشگاهها نیست، بلکه مسئولان باید میدان را برای دانشجویان و اساتید ارزشی
باز، و ذهنها را با فرهنگ اسلامی و انقلابی آشنا کنند.
حضرت آیت الله
خامنه ای همچنین خطاب به اساتید انقلابی به عنوان فرماندهان جنگ نرم و
دانشجویان انقلابی به عنوان افسران جنگ نرم تأکید کردند: وظیفه شما نیز نقش
آفرینی واقعی و جدی است زیرا شدت جنگ نرم دشمن نسبت به سال های گذشته چند
برابر شده است.
«پرهیز از حضور و به کارگیری عناصر نامطمئن در
دانشگاهها» توصیه دیگری بود که رهبر انقلاب اسلامی بر آن تأکید و خاطرنشان
کردند: کسی که به هر بهانه ای مانند انتخابات و امثال آن، نظام را به چالش
می کشد، نامطمئن است و صلاحیت حضور در دانشگاهها را ندارد، همانگونه که هیچ
کشوری اجازه به چالش کشیدن نظام حاکم بر آن، را نمی دهد.
در ابتدای
این دیدار جمعی از اساتید، صاحبنظران و متخصصان حوزه های علوم مهندسی، علوم
پزشکی و علوم انسانی در سخنانی پیشنهادها و نظرات خود را در مسائل مختلف
بیان کردند.
آقایان:
- دکتر حسین بلندی، دکترای مهندسی برق و دانشیار دانشگاه علم و صنعت
- دکتر مسعود درخشان، دکترای اقتصاد و استاد دانشگاه علامه طباطبایی
- دکتر مصطفی قانعی، فوق تخصص ریه و استاد دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله
- دکتر محمدرضا پاکروان، دکترای مهندسی برق و دانشیار دانشگاه شریف
- دکتر حسینعلی قبادی، دکترای ادبیات و استاد دانشگاه تربیت مدرس
- دکتر توکل حبیب زاده، دکترای حقوق بین الملل و استادیار دانشگاه امام صادق (ع)
- دکتر علی اکبر فرهنگی، دکترای مدیریت و استاد دانشگاه آزاد اسلامی
- دکتر هادی آجیلی، دکترای روابط بین الملل و استادیار دانشگاه علامه طباطبایی
- دکتر جعفر مهراد، دکترای تخصصی سیستم ها و استاد دانشگاه شیراز
و خانم ها:
- دکتر زینب کدخدا، جراح دندانپزشک و دانشیار علوم پزشکی تهران
- دکتر سوسن قهرمانی، دکترای آموزش زبان و دانشیار آموزش زبان انگلیسی دانشگاه الزهرا
بر محورهای زیر تأکید کردند:
- جایگاه علم فضا در فناوریهای نوین و توانمندیهای کشور در این عرصه
-
ضرورت همخوانی سیاستهای دولت بویژه در بخش واگذاری اکتشاف و بهره برداری
از میادین نفتی به شرکتهای خارجی، با سیاستهای اقتصاد مقاومتی
- اهمیت توسعه اقتصاد دانش بنیان در بخشهای مختلف کشور
- نقش و جایگاه فناوری اطلاعات و شرکتهای فناور در تولید علم و ثروت
- ضرورت تأسیس قرارگاه مرکزی جهادی برای ارائه خدمات پزشکی و سلامت در مناطق محروم
- لزوم استفاده از مبانی دینی و فقهی برای تدوین چارچوب های نظری حقوق بشر اسلامی و ارائه گزارش سالانه حقوق بشری
- اهمیت درک شیوه ها و لایه های پنهانی گسترش زبان انگلیسی در کشورهای هدف و لزوم چارچوب صحیح برای آموزش زبانهای خارجی
- ضرورت باز تولید نظری و عملی گفتمان انقلاب اسلامی در دو بُعد داخلی و خارجی با رویکرد کارآمدی نظام اسلامی
در پایان این دیدار اساتید دانشگاهها نماز مغرب و عشا را به امامت رهبر معظم انقلاب اسلامی اقامه و روزه خود را به همراه ایشان افطار کردند.
تبیین پنج شاخص اصلی انقلابی گری در سخنان مهم رهبر انقلاب اسلامی در مرقد مطهر امام خمینی؛
انقلابی گری، تنها راه پیشرفت و تحقق اهداف است
حضرت
آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (جمعه) در اجتماع
عظیم و پرشکوه قشرهای مختلف مردم در حرم مطهر امام خمینی (ره)، امام راحل
را شخصیت «مؤمنِ متعبدِ انقلابی» خواندند و با تأکید بر ادامه راه «امامِ
انقلابیِ ملت» به عنوان تنها راه پیشرفت و تحقق اهداف مردم و نظام، پنج
شاخص مهم «انقلابی گری» را تبیین کردند و افزودند: باید با استفاده از
تجربه مذاکرات هسته ای یعنی اثبات ضرورت بی اعتمادی به امریکا، مسیر حرکت و
پیشرفت کشور را ادامه داد.
حضرت آیت الله خامنه ای در سخنان خود در
مراسم بیست و هفتمین سالگرد ارتحال امام خمینی تعبیر «مؤمنِ متعبدِ
انقلابی» را صفتی جامع برای امام راحل برشمردند و افزودند: امام بزرگوار،
«مؤمن به خدا»، «مؤمن به مردم»، «مؤمن به هدف» و «مؤمن به راهی بود که او
را به این هدف می رساند».
ایشان در خصوص متعبد بودن امام(ره) خاطرنشان کردند: ایشان عبد صالح پروردگار و اهل خشوع، تضرع و دعا بود.
رهبر
انقلاب به ویژگی سوم امام (ره) اشاره کردند و گفتند: امام، «امامِ
انقلابی» بود و همین صفت علت اصلی عصبانیت قدرتهای مادی از ایشان است.
حضرت
آیت الله خامنه ای با تأکید بر اینکه قدرتها از کلمه انقلاب و انقلابی گری
ملت ایران به شدت هراس دارند، افزودند: علت اصلی فشارهایی که در طول
سالهای متمادی با بهانه های مختلف از جمله موضوع هسته ای و حقوق بشر به ملت
وارد شده است، خصوصیت انقلابی گری ملت ایران و نظام اسلامی است.
رهبر
انقلاب با اشاره به خارج شدن ایران از کنترل قدرتها و تبدیل نظام اسلامی به
الگوی الهام بخش ملتها گفتند: مسئله اساسی این است که امامِ انقلابی، کشور
را از بسیاری از منجلاب ها از جمله «منجلاب های وابستگی، فساد سیاسی، فساد
اخلاقی، حقارت بین المللی، عقب ماندگی های علمی، اقتصادی و فناوری و آقا
بالا سری امریکا و انگلیس» نجات داد و در مسیر حرکت کشور و ملت، تغییری
بزرگ ایجاد کرد.
حضرت آیت الله خامنه ای با تأکید بر اینکه امام بزرگوار
(ره)، ریل حرکت کشور را به سمت هدفهای بزرگ یعنی «حاکمیت دین خدا» تغییر
داد، افزودند: حاکمیت دین خدا عبارت است از، تحقق عدالت اجتماعی واقعی،
ریشه کنی فقر و جهل، ریشه کنی استضعاف و آسیب های اجتماعی، برقراری منظومه
ارزشهای اسلامی، تأمین سلامت جسمی و اخلاقی و معنوی، پیشرفت علمی کشور،
تأمین عزت و هویت ملی و اقتدار بین المللی و فعال کردن ظرفیت های کشور.
ایشان
با تأکید بر اینکه امام راحل (ره) به برکت انقلاب اسلامی، کشور را به سمت
این اهداف حرکت دادند، خاطرنشان کردند: اگرچه رسیدن به این اهداف، زمان بر و
نیازمند تلاش است اما آنها قابل تحقق هستند و تنها شرط تحققشان حرکت در
مسیر انقلاب و انقلابی گری است.
رهبر انقلاب اسلامی در نوعی آسیب شناسی
از روند حرکت نظام افزودند: بعد از رحلت امام بزرگوار (ره)، در هر مقطعی که
انقلابی عمل کردیم، پیشرفت به دست آوردیم و هر دوره ای که از انقلابی گری و
حرکت جهادی غفلت کردیم، عقب ماندیم و ناکام شدیم.
حضرت آیت الله خامنه
ای خطاب به همه قشرهای مختلف مردم گفتند: می توان در این مسیر با شیوه
انقلابی حرکت کرد که در آن صورت، پیشرفت قطعی است و می توان با شیوه دیگری
حرکت کرد که در چنین وضعیتی، سرنوشت رقت باری رقم خواهد خورد و ملت ایران و
اسلام سیلی خواهد خورد.
ایشان انقلاب اسلامی را سرمایه ممتاز و منحصر
به فرد ملت و کشور دانستند و تأکید کردند: برای به نتیجه رسیدن انقلاب،
هزینه های سنگینی پرداخت شده است اما در کنار این هزینه ها منافع فراوانی
نیز وجود داشته است.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به استحکام انقلاب
اسلامی بعد از گذشت ۳۷ سال افزودند: امروز شرایط ملت ایران، روشن تر و
هموارتر از گذشته است و هزینه ها قابل اجتناب تر شده اند.
ایشان تأکید
کردند: انقلاب با عزم، اراده و ایمان مردم بوجود آمد و با همین نیروی مردمی
باقی ماند و ریشه دواند و در مقابل تهدیدهای نظامی و تحریم ها ایستاد و
فلج نشد و شجاعانه و سربلند به حرکت خود ادامه داد که از این پس نیز باید
این حرکت ادامه یابد.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به اینکه انقلابی
بودن فقط منحصر به دوران مبارزه یا دوران امام (ره) نیست، خاطرنشان کردند:
انقلاب و انقلابی گری برای همه دورانهاست و انقلاب یک رود جاری است و همه
کسانی که براساس شاخصهای انقلابی گری عمل کنند، انقلابی هستند حتی جوانانی
که امام (ره) را هم ندیده باشند.
رهبر انقلاب، طرز تفکری که انقلابی گری
را مساوی افراطی بودن می خواند، و مردم را به «تندرو» و «میانه رو» تقسیم
می کند یکی از خطاها برشمردند و گفتند: چنین دو گانه هایی که سوغات
بیگانگان و سخن دشمنان است نباید وارد فرهنگ سیاسی کشور شود.
رهبر
انقلاب به یک خطای دیگر در موضوع انقلابی بودن و انقلابی گری اشاره کردند و
گفتند: توقع یک میزان انقلابی گری از همه کسانی که در مسیر شاخصها و جهت
گیری های انقلاب حرکت می کنند، اشتباه است و اصل بر این است که شاخصهای
انقلابی گری وجود داشته باشد.
حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: ممکن است
فردی نسبت به مفاهیم انقلاب و عمل انقلابی، بهتر حرکت کند و فرد دیگری با
شدت و جدیت او حرکت نکند اما هر دو انقلابی هستند و نمی توان هر فردی را که
در مسیر شاخص های انقلاب قرار دارد اما خوب حرکت نمی کند، متهم به
غیرانقلابی گری و ضد انقلاب بودن، کرد.
رهبر انقلاب سپس در تبیین
معیارهای اصلی انقلابی گری به تشریح پنج شاخص عمده پرداختند: «پایبندی به
مبانی و ارزشهای اساسی انقلاب اسلامی»، «هدف گیری مستمر آرمانها و همت بلند
برای رسیدن به آنها»، «پایبندی به استقلال همه جانبه کشور»، «حساسیت در
برابر دشمن و تبعیت نکردن از او» و «تقوای دینی و سیاسی».
حضرت آیت الله
خامنه ای در تبیین شاخص اولِ انقلابی گری یعنی «پایبندی به ارزشها و اصول
مبنایی» افزودند: «اعتقاد به اسلام ناب در مقابل اسلام امریکایی»، اصلی
ترین نکته این شاخص است.
ایشان خاطرنشان کردند: اسلام امریکایی دو شاخه «اسلام متحجر» و «اسلام سکولار» دارد که استکبار از هر دو شاخه حمایت می کند.
حضرت
آیت الله خامنه ای، «اعتقاد عمیق به محور بودن مردم» را از دیگر مبانی
انقلاب خواندند و تأکید کردند: در نظام اسلامی، «رأی و خواست و اهداف و
منافع مردم» اصل است و اعتقاد واقعی به این حقایق، از ضروریات انقلابی گری
است.
رهبر انقلاب، «پیشرفت، تحول و تکامل» را از دیگر ارزشهای اساسی
انقلاب برشمردند و افزودند: فرد انقلابی به این ارزش نیز اعتقاد دارد و هر
روز در پی تحول و بهتر شدن اوضاع است.
«حمایت از محرومان و اقشار ضعیف» و
«حمایت از مظلومان جهان» ارزش دیگری بود که رهبر انقلاب در تبیین اولین
شاخص انقلابی گری یعنی پایبندی به اصول و مبانی انقلاب به آن اشاره کردند.
ایشان
افزودند: اگر این پایبندی و به تعبیر قرآن «استقامت» وجود داشت، حرکت
مسئولان و نظام در تندباد حوادث نیز، مستقیم و مستحکم خواهد بود، وگرنه به
«عمل گرایی افراطی» دچار می شویم و با هر حادثه ای، مسیر و جهت حرکت عوض می
شود.
حضرت آیت الله خامنه ای سپس در تبیین شاخص دوم انقلابی گری یعنی
«همت بلند برای پیشرفت و رسیدن به آرمانها» افزودند: در هیچ وضعی نباید از
پیگیری اهداف بزرگ انقلاب و مردم منصرف شد یا به وضع موجود رضایت داد.
ایشان،
«تنبلی، محافظه کاری و ناامیدی» را نقطه مقابل این شاخص دانستند و تأکید
کردند: راه پیشرفت، تمام نشدنی است و باید با انقلابی گری، مدام در این
مسیر حرکت کرد.
شاخص سوم انقلابی گری، «پایبندی به استقلال» است که رهبر
انقلاب در سخنان خود در اجتماع عظیم مردم در بیست و هفتمین سالگرد رحلت
امام (ره) آن را در سه بعد سیاسی، فرهنگی و اقتصادی تبیین کردند.
ایشان
افزودند: معنای حقیقی استقلال سیاسی این است که فریب شیوه های مختلف دشمن
را نخوریم و در هر موقعیتی، مراقب استقلال داخلی، منطقه ای و جهانی باشیم.
حضرت
آیت الله خامنه ای در اشاراتی به شیوه ها و حیله گری های دشمنان به خصوص
امریکا، خاطرنشان کردند: آنها همیشه با تهدید جلو نمی آیند، گاه با لبخند و
حتی تملق حرف می زنند، مثلاً نامه می نویسند که بیایید مشکلات جهانی را با
مشارکت هم حل کنیم، در این مواقع انسان ممکن است دچار وسوسه شود که خوب
است برویم با یک ابرقدرت در حل مسائل بین المللی همکاری کنیم، غافل از
اینکه دشمن در باطن قضیه دنبال اهداف دیگری است.
رهبر انقلاب افزودند:
دعوت دشمن برای همکاری در حل مسائل جهانی، یعنی دعوت به کمک و ایفای نقش در
«بازی و میدانی که او برای حل مسائل مورد نظرش ترسیم و تعیین کرده است».
ایشان
در ذکر یک مصداق، به قضیه سوریه اشاره کردند و افزودند: اینکه در مسئله
سوریه و مسائل مشابه، حاضر نشدیم در ائتلاف به اصطلاح امریکایی شرکت کنیم،
به این علت بود که می دانستیم آنها می خواهند از قدرت و نفوذ ما و دیگر
کشورها در تحقق اهداف مورد نظرشان استفاده کنند.
رهبر انقلاب در تذکری
عمیق افزودند: اینجور کارها که در ظاهر منافاتی با استقلال ندارد، در عمل
به معنای پر کردن جدول کاری دشمنان است و حقیقتاً ضد استقلال است.
حضرت
آیت الله خامنه ای در تبیین دومین شاخه از شاخص استقلال، بر اهمیت بی بدیل
«استقلال فرهنگی» تأکید و خاطرنشان کردند: انقلابی گری یعنی «انتخاب سبک
زندگی ایرانی اسلامی» و «پرهیز جدی از تقلید از غرب و بیگانگان».
ایشان
در همین زمینه ابزارهای جدید در فضای مجازی را ابزارهایی برای «مهندسی
اطلاعات» و «تسلط غرب بر فرهنگ ملتها» برشمردند و افزودند: این ابزارها
البته می توانند مفید باشند اما باید سلطه دشمن را از آنها سلب، و به گونه
ای عمل کرد که فضای مجازی به وسیله ای برای نفوذ و سلطه فرهنگی دشمن تبدیل
نشود.
«استقلال اقتصادی» به معنای هضم نشدن در هاضمه اقتصاد جامعه
جهانی، نکته مهم دیگری بود که رهبر انقلاب در تبیین شاخص سوم انقلابی گری
یعنی «پایبندی به استقلال همه جانبه کشور» بیان کردند.
ایشان افزودند:
امریکایی ها بعد از مذاکرات هسته ای گفتند: معامله هسته ای با ایران باید
موجب ادغام اقتصاد ایران در جامعه جهانی بشود، معنای این حرف این است که
ایران در «نقشه و نظامی که سرمایه داران عمدتا صهیونیسم برای تصرف منافع
مالی جهان ترسیم کرده اند»، هضم و جذب شود.
حضرت آیت الله خامنه ای
خاطرنشان کردند: امریکاییها در تحریم، فلج کردن اقتصاد ایران را دنبال می
کردند، اکنون نیز که مذاکرات به نتایجی منتهی شده، می خواهند اقتصاد ایران
در هاضمه اقتصاد جهانی که سردمدار آن امریکاست، بلعیده شود.
حضرت آیت
الله خامنه ای، اقتصاد مقاومتی را تنها راه تحقق استقلال اقتصادی اعلام
کردند و افزودند: خوشبختانه دولت براساس گزارشی که داده است، در سال
«اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» اقداماتی را شروع کرده که اگر با همین قوت
پیش برود، یقیناً مردم آثارش را می بینند.
ایشان خاطرنشان کردند: در همه تصمیمات بزرگ و همه کارها از جمله قرارداد با کشورهای دیگر باید اقتصاد مقاومتی جداً مد نظر باشد.
حضرت
آیت الله خامنه ای با نقد کسانی که رونق اقتصادی را صرفاً در گرو سرمایه
گذاری خارجی می دانند، گفتند: جذب سرمایه گذاری خارجی، خوب و لازم است اما
مهمتر از آن، فعال کردن ظرفیت های درونی کشور است و نباید همه چیز را به
جذب سرمایه گذاری های خارجی منوط کرد.
ایشان با همین نگاه در خصوص
فناوری های نو و پیشرفته نیز تذکر دادند: اگر کشورهای خارجی اینگونه
فناوریها را بدهند، خوب است اما اگر هم ندهند، جوانانی که ایران عزیز را در
نانو، هسته ای و برخی عرصه های دیگر به یکی از ۱۰ کشور برتر جهان تبدیل
کرده اند، در صورت برنامه ریزی صحیح، حتماً فناوریهای مورد نیاز کشور را
تأمین خواهند کرد.
رهبر انقلاب سپس به تبیین شاخص چهارم انقلابی گری یعنی «حساسیت در مقابل دشمن» پرداختند.
ایشان
تأکید کردند: همچون جبهه جنگ باید هر حرکت دشمن را رصد و تحلیل کرد، اهداف
او را شناخت و با حساسیت لازم در مقابل زهر احتمالی فعالیتهای دشمن،
پادزهر آماده کرد.
حضرت آیت الله خامنه ای با انتقاد از کسانی که با چشم
بستن بر دشمنی های آشکار و مکرر امریکا، سخن گفتن از دشمن را «توهم توطئه»
می نامند، افزودند: انکار دشمنی های عمیق، مستمر و واضح امریکا با جمهوری
اسلامی و ملت ایران، توطئه ای است برای کاهش حساسیتها در مقابل شیطان بزرگ.
رهبر
انقلاب خصومت امریکا با انقلاب را ذاتی خواندند و افزودند: نظام سلطه با
جنگ افروزی، حمایت از تروریسم، سرکوب آزادی خواهان و ظلم و ستم بر مظلومان
فلسطینی، طبیعت خود را آشکار می کنند و نظام اسلامی نمی تواند در مقابل این
سرکوبها، ساکت و بی اعتنا بماند.
رهبر انقلاب، کمک مستقیم امریکا به
کشور مهاجم به مردم یمن را، مشارکت در بمباران و کشتار مردم بیگناه
برشمردند و تأکید کردند: براساس آموزه های اسلام، نمی شود در مقابل این
جنایات ساکت بود.
حضرت آیت الله خامنه ای در نوعی جمع بندی از این قسمت
سخنانشان تأکید کردند: هر فرد و هر جریانی که برای اسلام و به نام اسلام
کار می کند، اگر به امریکا اعتماد کند، دچار خطای بزرگ شده و سیلی آن را
خواهد خورد.
ایشان خاطرنشان کردند: در همین سالهای اخیر نیز برخی
جریانهای اسلامی منطقه به اسم «عقل سیاسی» و «تاکتیک» با امریکاییها همکاری
کردند، اما اکنون چوب اعتماد به شیطان بزرگ را می خورند.
حضرت آیت الله
خامنه ای، انگلیسیها را از دیگر دشمنان واقعاً خبیثِ ملت ایران دانستند و
افزودند: انگلیسیها هیچگاه از خباثت علیه ملت ایران دست بر نداشته اند.
ایشان
افزودند: در ادامه همین دشمنی هاست که دستگاه تبلیغاتی دولت انگلیس در
سالگرد امام بزرگ و مطهر، با کمک امریکاییها و جعل سند، علیه امام راحل
ملت ایران تبلیغات می کند.
رهبر انقلاب، رژیم منحوس صهیونیستی را به
موازات امریکا و انگلیس از دیگر دشمنان ملت ایران خواندند و تأکید کردند:
باید در مقابل دشمنان حساس بود و در مقابل هر پیشنهاد آنها، از جمله نسخه
های سیاسی و اقتصادی احتیاط کرد که اگر این حساسیت باشد، «عدم تبعیت» نیز
به دنبال خواهد آمد که این همان «جهاد کبیر» است.
حضرت آیت الله خامنه
ای همچنین در تبیین آخرین شاخص انقلابی گری یعنی «تقوای دینی و سیاسی»
گفتند: تقوای دینی یعنی تلاش و مراقبت برای تحقق همه اهدافی که اسلام برای
جامعه تعیین و مطالبه کرده است.
ایشان خاطرنشان کردند: در این زمینه
نباید به محاسبه صرفاً عقلانی تکیه کرد، زیرا پیگیری این اهداف، تکلیف دینی
است و هرکس اسلام را از حوزه های اجتماعی و سیاسی جدا کند، دین مبین خدا
را نشناخته است.
رهبر انقلاب افزودند: اگر تقوای دینی حاصل شد، تقوای
سیاسی نیز حاصل خواهد بود و انسان را در «لغزشگاههای سیاسی و مسئولیتی» حفظ
خواهد کرد.
بخش پایانی سخنان رهبر انقلاب اسلامی در اجتماع پر شکوه
مردم در تجدید بیعت با آرمانهای امام راحل، به چند توصیه مهم اختصاص داشت
که نخستین آنها، «توجه به امام به عنوان یک الگوی کامل» بود.
حضرت آیت
الله خامنه ای در این زمینه گفتند: در نقشه راهی که امروز بیان و ترسیم شد،
امام در همه شاخصها در بالاترین سطح قرار دارد و باید به عنوان یک الگوی
کامل مورد توجه و اهتمام قرار گیرد.
ایشان، تأمل و تعمق مستمر در صحیفه
امام و وصیتنامه ایشان و انس گرفتن با گفتار و مواضع امام را، راهی برای
الگو قرار دادن آن عزیز به عرش سفر کرده برشمردند و به همه به ویژه جوانان،
این مسئله را توصیه کردند.
توصیه دوم رهبر انقلاب، «فراموش نکردن تجربه حاصل شده از مذاکرات هسته ای» بود.
ایشان تأکید کردند: این تجربه به ما می آموزد که اگر در مقابل امریکا حتی تنازل کنیم، او هیچگاه از نقش مخربش دست بر نمی دارد.
حضرت
آیت الله خامنه ای با اشاره به مذاکرات با ۱ + ۵ و حتی مذاکرات جداگانه با
امریکا در موضوع هسته ای افزودند: با تلاش برادران فعال ما، مذاکرات به
نقاط مشترکی رسید اما امریکا تاکنون در «عمل به تعهدات خود»، بدقولی و بد
عهدی کرده و دبّه درآورده است.
ایشان افزودند: خیلی ها قبل از مذاکرات
هسته ای نیز این رفتار امریکا را می دانستند و پیش بینی می کردند اما برخی
نمی دانستند که حالا باید بدانند.
رهبر انقلاب تأکید کردند: اگر بر فرض
محال در هر زمینه ای از جمله حقوق بشر، موشکی، تروریسم، لبنان، فلسطین و هر
قضیه دیگری با امریکا، بحث و مذاکره کنیم و از اصول و مواضع خود کوتاه هم
بیاییم، او کوتاه نمی آید و بعد از لبخندها و تبسم ها و حرفها، در عمل
اهداف خود را دنبال می کند.
توصیه سوم رهبر انقلاب، «اتحاد دولت و ملت» بود.
ایشان
افزودند: هرکسی در مقاطع مختلف ممکن است از دولتی خوشش بیاید یا نیاید که
البته ایرادی ندارد اما اتحاد ملت و دولت، نباید در هیچ حالتی بر هم بخورد.
حضرت
آیت الله خامنه ای گفتند: البته انتقاد و مطالبه از دولت بی اشکال است و
با وحدت منافاتی ندارد اما همانگونه که در زمان همه دولتها این توصیه را
بیان کرده ام، باید مراقب بود نقار و کدورت به وجود نیاید و همه در مقابل
تهدیدها و دشمنی ها، هم دوش و هم دل باشند.
ایشان با تأکید بر «وحدت
قوای سه گانه» افزودند: وحدت، منافاتی با عمل به وظایف قانونی قوا ندارد
اما نباید با احساسات شخصی یا جناحی، همدلی و همراهی قوا را خدشه دار کرد.
حضرت
آیت الله خامنه ای تأکید کردند: باید از بیان حرفهایی که «دو جریانی»، «دو
قطبی گری» و «تخاصم» به وجود می آورد خودداری کرد تا دشمن، همه ایران را
یکپارچه ببیند.
چهارمین توصیه رهبر انقلاب، «جبهه ای دیدن تقابل با امریکا» بود.
ایشان
خاطرنشان کردند: امریکا البته در مرکز این جبهه قرار دارد اما امتداد این
جبهه به جاهای گوناگون و گاه حتی به داخل کشور کشیده می شود که باید مراقب
فعالیتهای همه شاخه های پنهان و پیدای این جبهه بود.
«برجسته بودن و
پررنگ ماندن خطوط فاصل با دشمنان»، پنجمین توصیه رهبر انقلاب اسلامی در
مراسم بیست و هفتمین سالگرد ارتحال امام (ره) بود.
ایشان تأکید کردند:
برخی جریانهای داخلی با غفلت از این ضرورت، خطوط مرزی را حفظ نکردند و فاصل
گذاری ها، تضعیف و کم رنگ شد اما باید مراقب باشیم خطوط مرزی با دشمنان
انقلاب و امام و ملت کم رنگ نشود.
و آخرین توصیه حضرت آیت الله خامنه ای
به ملت و مسئولان: به وعده نصرت خدا اعتماد کامل کنید و مطمئن باشید آینده
به کوری چشم دشمنان از آن ملت و جوانان ایران است.
پیش از سخنان رهبر
انقلاب اسلامی، حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی تولیت آستان امام
خمینی (ره) در سخنانی، انقلاب اسلامی را انقلابی الهی و مردمی خواند و گفت:
برخورداری از هدایت الهی، عزت، مودت و مهربانی، وحدت، نصرت پروردگار و
پشتوانه مردمی از ویژگی های بی نظیر حرکت عظیم و تاریخی امام خمینی است و
این حرکت و مجاهدت بزرگ پس از ارتحال امام خمینی نیز با انتخاب جانشینی
شایسته به بهترین شکل استمرار یافت.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی به مناسبت آغاز بکار پنجمین دوره ی مجلس خبرگان:
حراست دقیق و همه جانبه از هویت اسلامی و انقلابی نظام، مسئولیت عظیم منتخب مجلس خبرگان است
حضرت
آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی به مناسبت آغاز بکار
پنجمین دوره ی مجلس خبرگان، ضمن تبریک به اعضای این مجلس بخاطر دستیابی به
اعتماد و انتخاب ملت، تأکید کردند: اهمیت این مجلس عظیم الشأن، ناشی از
عظمتِ مسئولیتی است که بر دوش منتخب آن نهاده شده و این «مسئولیت»، حراست
دقیق و همه جانبه از هویت اسلامی و انقلابی نظام حاکم بر کشور و هدایت
دستگاههای درهم تنیده ی این نظام به سمت هدفهای والا و عالیقدر آن است.
متن
پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی که صبح امروز از سوی حجت الاسلام و المسلمین
محمّدی گلپایگانی رییس دفتر مقام معظم رهبری در آغاز بکار پنجمین دوره
مجلس خبرگان قرائت شد، به شرح زیر است:
آغاز به کار پنجمین دوره ی مجلس خبرگان در ایّام ولادت حضرت ولیّ الله الاعظم ارواحنا فداه تقارن مبارکی است که باید به فال نیک گرفت و اطمینان به تسدید و تأیید الهی و رعایت و رضایتِ وَلَوی را در دلِ مؤمنِ به صدق وعده های الهی، افزون و پایدار ساخت. همچنین همزمانی با سوم خرداد را که نماد پیروزی مقاومت و افراشتن پرچم فتح و نصرت الهی است، باید قدر دانست و از آن پدیده ی شگفت آور، درس آموخت.
خداوند عزیز و حکیم را با همه ی دل سپاس میگزارم که به ملت مؤمن و شجاع و باوفا توفیق تشکیل این مجلس را ارزانی فرمود و نظام جمهوری اسلامی را بار دیگر به بیعتی عمومی سرافراز ساخت.
به شما برگزیدگان نیز به خاطر دستیابی به اعتماد و انتخاب ملت تبریک میگویم و توفیق در تقدیم خدمت شایسته به کشور و مردم را برای شما از خداوند علیم و بصیر مسألت میکنم.
اهمیت این مجلس عظیم الشأن، ناشی از عظمت مسئولیتی است که بر دوش منتخب آن نهاده شده است. این مسئولیت در یک جمله:
حراست دقیق و همه جانبه از هویت اسلامی و انقلابی نظام حاکم بر کشور و هدایت دستگاههای درهم تنیده ی این نظام به سمت هدفهای والا و عالیقدر آن است. ادای این مسئولیت سنگین نیازمند صلاحیتهائی است که در قانون اساسی به آن اشاره شده است.
تشخیص وجود و بقای این صلاحیتها برعهده ی این مجلس معظم است و این به نوبه ی خود مسئولیتهای بزرگی را متوجه آن میسازد: آشنائی با جایگاه جمهوری اسلامی در دنیای کنونی؛ توجه به پدیده ی جذاب مردمسالاری دینی در میان انبوه شیوه های گوناگون حکومت که در آنها یا معنویت و دین، یا مردم، و یا هر دو قربانی شده اند؛ توجه به نقش بی مانند ایمان و باورهای برآمده از معارف اسلامی در نوع گزینشهای مردمی؛ توجه به تأثیر تقوای فردی و سیاسی شخص رهبر در حفظ اعتماد مردم و سلامت و صلابت و استواری نظام ... اینها بخشی از مسئولیتهای این مجلس معظم را که متشکل از فقهای مردمی و اثرگذار است، یادآور میشود و ادای آن را مطالبه میکند. هریک از سرفصلهای مذکور متضمن وظائفی است که حسن انجام آن، کشور و نظام را به صلاح و سداد رهنمون میگردد و رهبر را در ادای آن مسئولیت بزرگ و بی همتا مدد میرساند.
توفیق شما حضرات محترم و خود را در پیمودن این مسیر مبارک که راه امام راحل بزرگوار و هدف بزرگ و حیاتی ایشان بود، از خداوند منان مسألت میکنم.
سیّدعلی خامنه ای
رهبر معظم انقلاب اسلامی در جمع شرکت کنندگان در مسابقات بین المللی قرآن کریم:
امریکا «طاغوت اعظم» و «شیطان اکبر» است/ امروز مهمترین وظیفه، تبیین و مبارزه برای روشنگری است
حضرت
آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در جمع شرکت کنندگان در سی و
سومین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم، ایمان به خدا و کفر به طاغوت را
مبنای اصلی و واقعی اقتدار دانستند و با تاکید بر اینکه امریکا «طاغوت
اعظم» و «شیطان اکبر» است، گفتند: امروز مهمترین وظیفه علما، روشنفکران و
نخبگان، «روشنگری» و «جهاد تبیینی» در قبال فریبکاری های طواغیت است و امت
اسلامی نیز باید فریب وعده های قدرتها را نخورد و از تهدیدهای آنها هم
نهراسد.
رهبر انقلاب اسلامی ضمن قدردانی از برگزارکنندگان و دست
اندرکاران این مسابقات، قرآن را محور «وحدت امت اسلامی» خواندند و افزودند:
در شرایطی که سیاست های استکبار بر ایجاد اختلاف و درگیری میان مسلمانان
است، امت اسلامی باید با تمسک به این نعمت بزرگ الهی در مسیر وحدت و انسجام
حرکت کند.
حضرت آیت الله خامنه ای یکی از برکات جلسات قرآنی را انسِ
قشرهای مختلف مردم به ویژه جوانان با قرآن برشمردند و خاطر نشان کردند: امت
اسلامی، امروز بیش از هرزمان دیگر نیازمند تعالیم و مفاهیم و معارف قرآن
است زیرا واقعیات زندگی مسلمانان، فاصله زیادی با قرآن دارد.
ایشان با
اشاره به تلاش گسترده قدرتهای طاغوتی برای ضربه زدن به اسلام و امت اسلامی،
گفتند: آنها می دانند که اگر مسلمانان قدرت داشته باشند و صدای آنان رسا و
بلند باشد، قادر به ظلم به ملتها نیستند و موضوع فلسطین به عنوان غصب یک
کشور اسلامی به فراموشی سپرده نخواهد شد.
اگر مسلمانان قدرت داشته باشند قدرتهای طاغوتی قادر به ظلم نیستند و موضوع فلسطین فراموش نخواهد شد
رهبر
انقلاب اسلامی، رمز غلبه بر این توطئه ها را تمسک به قرآن و بدست آوردن
مبانی اصلی قدرت دانستند و افزودند: قدرت واقعی در «ایمان و پایداری» و
«کفر به طاغوت» است.
حضرت آیت الله خامنه ای با اظهار تاسف از تمسک برخی
کشورهای اسلامی به طاغوت به جای تمسک به خدا، تاکید کردند: کشورهایی که در
منطقه، مجری سیاستهای امریکا هستند، در واقع به امت اسلامی خیانت و زمینه
نفوذ امریکا را فراهم می کنند.
ایشان، ایمان و پایداری ملت ایران و
ایستادگی آنان در مقابل زیاده خواهی های امریکا را عامل اصلی اقتدار جمهوری
اسلامی ایران دانستند و تاکید کردند: علت هراس قدرتها از ملت ایران و
انواع توطئه ها برضد این ملت، اقتدار بر مبنای اسلام، است و دشمن از «اسلام
مقتدر» و «اسلام شجاع» می ترسد.
دشمن از «اسلام مقتدر» و «اسلام شجاع» می ترسد
رهبر
انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه مواضع و عملکرد صادقانه جمهوری اسلامی
ایران، عامل اصلی تاثیرگذاری ایران در میان مسلمانان و یکی دیگر از عوامل
اقتدار نظام اسلامی است، خاطر نشان کردند: تاکنون نه وعده های طواغیت
توانسته ملت ایران را فریب دهد و نه تهدیدهای آنها موجب ترس ملت شده است.
حضرت
آیت الله خامنه ای یکی از نیازهای مبرم دنیای اسلام را، فریب نخوردن در
قبال وعده های قدرتها و نهراسیدن از تهدیدهای آنها دانستند و افزودند:
امروز مهمترین وظیفه همه در امت اسلامی به ویژه علما، روشنفکران و
تحصیل کردگان کشورهای اسلامی، مبارزه برای روشنگری و جهاد تبیینی درباره
حقایق دنیای اسلام است.
ایشان، ظهور گروههای تروریستی تکفیری در منطقه و
ایجاد جنگ و اختلاف میان مسلمانان به نیابت از دشمنان را نتیجه گمراهی و
فقدان روشنگری برشمردند و گفتند: باید از محافل قرآنی برای روشنگری،
استفاده کرد و کسانی که از کشورهای مختلف به این محافل می آیند، باید ملت
های خود را ارشاد و آگاه کنند.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه
کمک و نصرت الهی منوط به حرکت ملت های اسلامی است و این حرکت در گرو جهاد
تبیینی است، خاطر نشان کردند: تردیدی وجود ندارد که «جبهه کفر»، سرانجام در
مقابل «جبهه اسلامی مبارز و مجاهد» وادار به عقب نشینی خواهد شد.
بدون تردید «جبهه کفر»، سرانجام در مقابل «جبهه اسلامی مبارز و مجاهد» وادار به عقب نشینی خواهد شد
پیش
از سخنان رهبر انقلاب اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین محمدی نماینده ولی
فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، شعار سی و سومین دوره مسابقات
بین المللی قرآن کریم را «یک کتاب، یک اُمت» خواند و گفت: در این دوره از
مسابقات ۱۳۰ نفر در رشته های حفظ و قرائت قرآن از ۷۰ کشور شرکت کردند.
وی
با گرامی داشت یاد و خاطره شهدای فاجعه منا به ویژه شهدای قرآنی، خاطرنشان
کرد: حضور قاریان روشندل از کشورهای مختلف برای نخستین بار، تجلیل از
خانواده های شهدای قرآنی و شهدای مدافع حرم، فراخوان مقالات و پژوهش های
قرآنی و برپایی نمایشگاه و محافل قرآنی از جمله فعالیت های انجام گرفته در
سی و سومین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم است.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در مراسم دانش آموختگی دانشگاه امام حسین(ع):
وظیفه همه در مقابل نفوذ دشمن، تبیین است/ استکبار از ایستادگی و جهاد کبیر ملت ایران عصبانی است
همزمان
با سوم خرداد سالروز عملیات افتخارآفرین بیت المقدس و فتح خرمشهر، صبح
امروز (دوشنبه) مراسم دانش آموختگی دانشجویان افسری و تربیت پاسداری
دانشگاه امام حسین(ع) با حضور حضرت آیت الله خامنه ای فرمانده معظم کل قوا
برگزار شد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در ابتدای ورود به میدان، با حضور
بر مزار شهیدان گمنام و قرائت فاتحه، یاد و خاطره شهیدان دفاع مقدس را
گرامی داشتند و از خداوند متعال، علوّ درجات آنان را مسألت کردند.
فرمانده کل قوا سپس از یگانهای حاضر در میدان سان دیدند.
حضرت
آیت الله خامنه ای همچنین جانبازان سرافراز حاضر در میدان از جمله
جانبازان فداکار مدافع حرم و چند تن از خانواده های معظم شهیدان را مورد
تفقد قرار دادند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در این مراسم در سخنان مهمی
به تبیین منطق قرآنی و اسلامی «جهاد کبیر» به معنای «ایستادگی و تبعیت
نکردن از جبهه استکبار» و ابعاد و الزامات آن در نظام جمهوری اسلامی
پرداختند و با اشاره به تلاشها و برنامه ریزی های گسترده جبهه استکبار برای
نفوذ و تغییر هویت نظام اسلامی، گفتند: مهمترین وظیفه ی کنونی مراکز
دانشگاهی و حوزوی، عناصر و جوانان مؤمن و انقلابی، و همچنین سازمان سپاه
پاسداران انقلاب اسلامی، «اقدام سنجیده و هوشمندانه برای تبیین و روشنگریِ
ژرفا و عمق شعارهای انقلاب» و «پرهیز از اقدامات سطحی»، «کادرسازی برای
آینده»، و «تدوین علمی تجربه های متراکم و شگفت انگیز انقلاب در طول ۳۸ سال
گذشته» است.
حضرت آیت الله خامنه ای با تبریک ایام ولادت قطب عالم
امکان حضرت صاحب الزمان(عج) و همچنین گرامی داشت سوم خرداد سالروز فتح
خرمشهر، این روز را یکی از روزهای فراموش نشدنی در تاریخ انقلاب و نماد
قدرت الهی دانستند و افزودند: در مورد عملیات آزادسازی خرمشهر و دیگر
عملیاتهای دفاع مقدس، جزییات فراوانی وجود دارد که شاید بسیاری از مردم و
به ویژه نسل جوان، از آنها مطلع نباشند و بر همین اساس توصیه می شود که
کتابهای مربوط به این عملیاتها، حتماً مطالعه شوند.
ایشان در بیان یکی
از نکات مهم در عملیات آزادسازی خرمشهر به حمایت و دست قدرت الهی اشاره و
خاطرنشان کردند: امام بزرگوار، آن مردِ خدا و حکیم الهیِ واقعی، فرمودند
خرمشهر را خدا آزاد کرد.
رهبر انقلاب خاطر نشان کردند: در این منطق،
هنگامی که همه تلاشها و مجاهدتها انجام و همه توان به میدان آورده و در
نهایت به خدا توکل شود، دست قدرت الهی همچون پشتوانه ای مستحکم به کمک
خواهد آمد که نتیجه ی آن، آزادسازی خرمشهر در مقابل دشمنی است که از همه
امکانات و تجهیزات برخوردار بود.
حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: با
این منطق، امکان آزادسازی همه دنیای تحت سلطه استکبار، امکان آزادسازی
فلسطین، و امکان اینکه هیچ ملتی مستضعف نباشد، وجود دارد.
ایشان تأکید
کردند: هر ملتی که دارای این منطق باشد و تمام تلاش و مجاهدت خود را به کار
گیرد و به خدا توکل کند، قطعاً مرعوب قدرت نظامی، مالی، تبلیغاتی و سیاسی
قدرتها نخواهد شد.
رهبر انقلاب با اشاره به تلاش ناموفق جبهه استکبار در
طول ۳۸ سال گذشته برای شکست انقلاب اسلامی، به رغم استفاده از ابزارها و
توطئه های گوناگون، آن را نمونه بارز پیروی از منطقِ مجاهدت و ایستادگی با
توکل برخدا برشمردند و تأکید کردند: ملت ایران همچنان در صحنه است و جوانان
بسیاری حاضرند که جان خود را در راه انقلاب فداکنند و این، همان چیزی است
که قدرت خدا را جلب خواهد کرد.
حضرت آیت الله خامنه ای این نوع رویارویی
در مقابل جبهه استکبار را «جنگ نامتقارن» خواندند و گفتند: در این جنگ
نامتقارن، هر دو طرف توانایی ها و منابع قدرتی دارند که طرف مقابل، از آنها
برخوردار نیست و منبع قدرت نظام اسلامی، اعتماد و توکل به قدرت خدا،
اعتماد به پیروزی و اعتماد به قدرت اراده انسانهای مؤمن است.
جنگ نامتقارن جمهوری اسلامی و جبهه استکبار، جنگ اراده هاست و اراده هر طرف که سست شود، قطعاً شکست خواهد خورد
ایشان
با تأکید بر اینکه جنگ نامتقارن، «جنگ اراده ها» است، خاطر نشان کردند: در
میدان این جنگ، اراده هر یک از دو طرف سست شود، قطعاً شکست خواهد خورد،
بنابراین باید مراقب بود تا تبلیغات و وسوسه های دشمن در اراده مستحکم ما
خللی ایجاد نکند.
رهبر انقلاب، این جنگ را فراتر از جنگ نظامی و نوعی
«جهاد» دانستند و افزودند: امروز برای کشور ما احتمال وقوع جنگ نظامیِ سنتی
بسیار ضعیف است اما مسئله جهاد باقی است و این جهاد که منطقی قرآنی و
اسلامی دارد، «جهاد کبیر» و به معنای «ایستادگی، مقاومت و پیروی نکردن از
کفار و مشرکین» است.
حضرت آیت الله خامنه ای با تاکید بر اینکه جهاد
کبیر در عرصه های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و هنری نیز تجلی و ظهور دارد،
خاطر نشان کردند: در همه این عرصه ها، به جای تبعیت از جبهه کافران و
مشرکان، باید از برنامه کاری اسلام و قرآن تبعیت کرد.
جهاد کبیر به معنای ایستادگی و پیروی نکردن از کفار و مشرکین است
ایشان
مسئله امروز جمهوری اسلامی و جبهه استکبار را موضوع «تبعیت» دانستند و
گفتند: آنها تمام ابزارها، فشارها و تلاشهای فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و
تبلیغاتی و عوامل خائن خود را به کار گرفته اند تا نظام اسلامی را به زانو
درآورند و وادار به تبعیت کنند، اما آنچه که موجب عصبانیت شدید استکبار از
ملت ایران شده، آن است که مردم به خاطر مسلمان بودن حاضر به به تبعیت از
استکبار نیستند.
رهبر انقلاب، طرح موضوعاتی همچون انرژی هسته ای، قدرت
موشکی و حقوق بشر را بهانه خواندند و تأکید کردند: علت اصلی همه این
دشمنی ها و بهانه تراشی ها، تبعیت نکردن از استکبار است زیرا اگر ملت ایران
حاضر به تبعیت بود، قطعاً با قدرت موشکی و انرژی هسته ای کنار می آمدند و
هیچ گاه نامی از حقوق بشر نیز به میان نمی آوردند.
حضرت آیت الله
خامنه ای درخصوص موضوع موشکی یک نکته را متذکر شدند و تأکید کردند: اخیراً
درمورد توان موشکی ایران جنجال بسیاری به راه انداخته اند اما بدانند که
این هیاهوها تأثیری نخواهد داشت و آنها هیچ غلطی نمی توانند بکنند.
هیاهوهایی که در مورد توان موشکی ایران به راه انداخته اند تأثیری نخواهد داشت و هیچ غلطی نمی توانند بکنند
ایشان
در ادامه ی تبیین علت اصلی دشمنیِ استکبار با نظام اسلامی خاطر نشان
کردند: آمریکایی ها تلاش زیادی می کنند تا علت اصلی این دشمنی را بر زبان
نیاورند اما گاهی نیز در اظهارات شان این مسئله فاش می شود، همچنانکه چند
روز پیش یک مسئول امریکایی بعد از تکرار اتهامات همیشگی بر ضدّ ایران،
ناخواسته به موضوع «ایدئولوژی» یعنی همان تفکر اسلامی اشاره کرد که موجب
می شود ملت ایران زیر بار حرف زور جبهه کفر و استکبار نرود.
رهبر
انقلاب، «ایستادگی»، «تبعیت نکردن از دشمن» و «حفظ هویت انقلابی و اسلامی»
را عوامل اصلی اقتدار نظام اسلامی و ملت ایران دانستند و خاطر نشان کردند:
آمریکا و دیگر قدرتها، از این موضوع به شدت ناراحت هستند و چاره ای هم
ندارند و بر همین اساس تلاش زیادی کردند که شاید بتوانند مراکز تصمیم گیری و
تصمیم سازی کشور را در حیطه قدرت خود درآورند اما نتوانستند و به توفیق
الهی نخواهند توانست.
دشمن نتوانست مراکز تصمیم سازی و تصمیم گیری را در حیطه قدرت خود درآورد و به توفیق الهی نخواهد توانست
حضرت
آیت الله خامنه ای افزودند: وظیفه اصلی سپاه، «پاسداری از انقلاب» است،
بنابراین جهاد کبیر باید سرلوحه برنامه های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
باشد.
ایشان با اشاره به هجمه ها و تهمت های فراوانی که علیه سپاه مطرح
می شود، گفتند: علت اصلی این عصبانیت ها، ایستادگی سپاه در مسیر انقلاب و
حفظ جهت گیری ها و روحیه انقلابی و اسلامی است.
رهبر انقلاب خطاب به
جوانان کشور و دانشجویان حاضر در مراسم خاطرنشان کردند: آینده انقلاب متعلق
به شما است و شما هستید که باید این تاریخ را با عزت حفظ کنید و بدانید در
آینده، خرمشهرها، در پیش است؛ البته نه در میدان جنگ نظامی، بلکه در
میدانی که ویرانی های جنگ نظامی را ندارد و برعکس آبادانی نیز به دنبال
دارد اما از جنگ نظامی سخت تر است.
خرمشهرها در پیش است؛ البته نه در میدان جنگ نظامی بلکه در میدانی که از جنگ نظامی سخت تر است
حضرت
آیت الله خامنه ای از همین زاویه به تبیین ابعاد مختلف «جهاد کبیر» در
عرصه های اقتصاد، فرهنگ و اجتماع پرداختند و افزودند: «تأکید بر اجرای
اقتصاد مقاومتی، بخش اقتصادی این جهاد است»؛ «تأکید بر این موضوع که جوانان
مؤمن، حزب اللهی و انقلابی به کارهای فرهنگی خودجوش با قدرت ادامه دهند و
دستگاههای فرهنگی نیز در همین جهت حرکت کنند، بخش فرهنگی این جهاد است»؛ و
«تأکید بر استفاده از همه ظرفیت ها و استعدادهای کشور در مسیر پیشرفت، بخش
فعال اجتماعی این جهاد کبیر است».
ایشان با اشاره به اتهام ناروای برخی
مخالفان این حرکت و ادعای اینکه استفاده از ظرفیتهای درونی به معنای قطع
رابطه با دنیا است، افزودند: ما هیچگاه قائل به قطع رابطه با دنیا و حصار
کشیدن به دور خود نیستیم بلکه می گوییم ارتباطات سیاسی و مبادلات اقتصادی
داشته باشید، اما هویت و شخصیت اصلی خود را از یاد نبرید و هنگامی که می
خواهید سخن بگویید و یا قرار داد امضا کنید، همچون نماینده ایران اسلامی و
نماینده اسلام سخن بگویید و پشت میز قرارداد بنشینید و هوشمندانه اقدام
کنید.
ارتباطات سیاسی و اقتصادی داشته باشید اما همچون نماینده ایران اسلامی و نماینده اسلام سخن بگویید و پشت میز قرارداد بنشینید
رهبر
انقلاب با تأکید بر اینکه جهاد کبیر نیازمند هوشمندی و اخلاص است، به
تلاشها و امیدهای دشمن برای نفوذ اشاره کردند و گفتند: امروز دشمن از وارد
کردن ضربه اساسی به نظام اسلامی ناامید است اما با استفاده از ابزارهای
مختلف و پیچیده در صدد نفوذ است تا هویت جوان ایرانی، هویت مورد پسند
آمریکا و استکبار باشد زیرا در این صورت برای پیاده کردن اهداف و نقشه های
خود مشکل و هزینه ای نخواهد داشت.
حضرت آیت الله خامنه ای، شناخت ناقص
امریکا و جبهه استکبار از ملت ایران را منشأ محاسبات غلط آنان خواندند و
خاطر نشان کردند: البته آنها از نفوذ ناامید نیستند و در چنین شرایطی،
وظیفه بزرگی بر دوش همه ی غم خواران ملت ایران و نظام اسلامی از جمله سپاه
پاسداران قرار دارد.
ایشان با تأکید بر اینکه سپاه باید همواره
آمادگی های نظامی خود را در بهترین و نوآورترین شکل حفظ کند، افزودند: اما
وظیفه سپاه فقط جنگ در میدان نظامی نیست بلکه در مقطع فعلی، یکی از وظایف
مهم همه دلسوزان، دوستداران و وفاداران به انقلاب از جمله سپاه، تبیین،
روشنگری و آشنا کردن ذهنها با اعماق و ژرفای حقایق و شعارهای انقلاب است.
وظیفه مهم همه دلسوزان از جمله سپاه تبیین و روشنگری در مقابل نفوذ دشمن است
رهبر
انقلاب همه را به اهتمام به موضوع تبیین و روشنگری و کارهای عمقی توصیه
مؤکد کردند و گفتند: تبیین شعارهای انقلاب و روشنگری نسبت به عمق این
شعارها، از لوازم اساسی تحقق جهاد کبیر است زیرا شعارهای انقلاب، همچون
نشانه و شاخص، مسیر صحیح انقلاب و صراط مستقیم را نشان می دهند.
حضرت
آیت الله خامنه ای، احساسات و عواطف را در دنبال کردن حقایق و شعارهای
انقلاب لازم اما غیرکافی دانستند و تأکید کردند: اگر این مسائل با تعمیق و
ژرف نگری تبیین شوند، قطعاً ایمان و باور افراد نسبت به این شعارها، از
آنها جدا نخواهد شد و ثبات دائمی خواهد داشت.
ایشان، علت اصلی چرخشهای
صد و هشتاد درجه ای برخی افراد در مقاطع مختلف انقلاب را، نداشتن عمق، و
نگاه سطحی آنان به مسائل دانستند و خاطر نشان کردند: باید در مسائل اصلی و
شعارهای انقلاب به اعماق فکر و اندیشه رفت و از راهنمایی های اساتید صالح
استفاده کرد.
رهبر انقلاب، «کادر سازی برای آینده» و «تدوین علمی تجربه
های متراکم سی و هشت ساله انقلاب اسلامی در فراز و نشیب های شگفت انگیز» را
از دیگر الزامات جهاد کبیر برشمردند و افزودند: در این خصوص، همه مراکز
دانشگاهی و حوزوی به ویژه دانشگاه امام حسین(ع)، وظیفه و مسئولیت دارند.
حضرت
آیت الله خامنه ای در تبیین ضرورت اقدامات عمیق، از برخی اقدامات
غیرمنطقی انتقاد و تأکید کردند: گاهی برخی افراد و جوانهایی که ممکن است
صالح و مؤمن هم باشند، به دلیل مخالفت با یک فرد یا یک جلسه سخنرانی، هیاهو
و جنجال به راه می اندازند و آن مجلس را بر هم می زنند، در حالی که من از
قدیم با این کارها که هیچ فایده ای نیز ندارد، موافق نبوده و نیستم، و
معتقدم فایده در تبیین و کار درست و هوشمندانه است.
ایشان جوانان مؤمن و انقلابی را به هوشیاری فراخواندند و گفتند: البته گاهی برخی افراد از روی اغراض، این کارهای نادرست را انجام می دهند و سپس به گونه ای وانمود کنند که کار عناصر حزب اللهی و مومن است، بنابراین باید کاملاً هوشیار بود.برهم زدن جلسات سخنرانی هیچ فایده ای ندارد؛ فایده در تبیین و کار درست و هوشمندانه است
رهبر انقلاب، روشنگری عمیق و اقدامات صحیح و هوشمندانه را از وظایف اصلی برشمردند و تاکید کردند: همه این اقدامات درصورتی تأثیرگذار خواهد بود که به خداوند متعال توکل و توسل کنیم.
حضرت آیت الله خامنه ای در پایان سخنان خود، لازمه استحکام رابطه قلبی با خداوند را، «انس بیشتر با قرآن و تدبر در آیات الهی»، «توجه به نماز و ادای آن با حضور قلب» و «استفاده از فرصت ماههای شعبان و رمضان» دانستند.
نظر خود را بنویسید