به گزارش روابط عمومی دانشگاه سوره، به نقل از دفتر مشاوره و خدمات روانشناسی دانشگاه_ کارگاه آموزشی روانشناسی ویژه دانشجویان دانشگاه سوره، تحت عنوان عنوان «چگونه خود را با شرایط کرونایی انطباق دهیم» روز شنبه 1 آبان ماه 1400 ساعت 20:30 توسط دکتر نجف طهماسبی پور، روانپزشک، دانشیار دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی و رییس دانشکده علوم انسانی به صورت مجازی برگزار شد.
در ابتدای بحث، دکتر طهماسبی پور ضمن اشاره به ایجاد استرس و اضطراب در میان دانشجویان، به دنبال شیوع بیماری کرونا، به نقش اساسی مؤسسات آموزش عالی در کاهش اضطراب و استرس دانشجویان در این دوران پیچیده اشاره کردند و مهم ترین اقدام در جهت رفع استرس ها را برقراری ارتباط موثر با دانشجویان ابراز داشتند.
ایشان خود مراقبتی (care-self) را اقدامات و فعالیتهای آگاهانه، آموخته شده و هدفداری که فرد به منظور حفظ حیات و ارتقای سلامت خود و خانواده اش انجام میدهد تعریف کرده و اضافه کردند خودمراقبتی گام اول سلامت است یعنی ما باید یاد بگیریم که خودمان از خودمان مراقبت نماییم در واقع خودمراقبتی یکی از اقداماتی هست که به آن وسیله می توان خود را با شرایط کرونایی انطباق داد.
دکتر طهماسبی پور در ادامه صحبت، خودمراقبتی را شامل خودآگاهی، خودمدیریتی و خوداتکایی دانستند و در مورد هر کدام از موارد تعاریفی ارائه کردند. خودآگاهی اولین گام برای برنامه ریزی به منظور خود مراقبتی است باید در مورد آنچه که هستیم، آنچه که میخواهیم باشیم و دلایل مان برای چنین قصدی، دیدگاه روشنی داشته باشیم. خودمدیریتی به این معناست که چگونه افراد با سختیها و مشکلات کنار بیایند و از داشته هایشان استفاده حداکثری کنند و خود اتکایی به توانایی و اعتماد به نفس فرد برای حفظ استقلال، انجام امور روزمره و دستیابی به اهداف زندگی با حداقل وابستگی به دیگران گفته میشود.
دکتر طهماسبی پور در پایان به ارائه برنامه جامع خودمراقبتی فردی پرداختند. و ضمن بیان مولفه های خودمراقبیتی فردی که شامل خودمراقبتی جسمی، روانی و عاطفی، اجتماعی و معنوی است در خصوص هر کدام از موارد مثالهایی نیز بیان داشتند.
ایشان برای خودمراقبتی جسمی مواردی مانند: ورزش و نرمش روزانه، یک بار در هفته پیاده روی و کوهنوردی، عدم استفاده یا استفاده حداقلی از فست فود و غیره را بیان کردند. مواردی که میشود به عنوان خودمراقبتی روانی و عاطفی نام برد از جمله: اعتماد به نفس کافی، توانایی مقابله با استرس، لذت بردن از زندگی، شادی و نشاط و غیره می باشد. نیاز به عشق و محبت، حفظ روابط بین فردی، داشتن تعامل اجتماعی و غیره از جمله مثالهایی برای خودمراقبتی اجتماعی است و در آخر خودمراقبتی معنوی که شامل خواندن به موقع نماز، خواندن روزانه قرآن، کمک به نیازمندان و... است. در انتهای این کارگاه به شرکت کنندگان فرصتی داده شد تا در خصوص موضوع مورد بحث سوالات خود را بپرسند. این کارگاه آموزشی در ساعت 21:30 پایان یافت.
نظر خود را بنویسید