منتظر باشید تا صفحه کامل بارگذاری شود
غیرفعال کردن حالت بارگذاری
×

مشاهده خبر

دانشگاه بین‌المللی سوره با فراخوان دستاوردهای علمی پژوهشگران، دانش‌آموختگان و دانشجویان رشته فرش میزبانی خود را در این رویداد علمی-هنری اعلام کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه بین‌المللی سوره، دکتر مهدی محمدی، مدیر گروه صنایع‌دستی، هنر اسلامی و کتابت و نگارگری دانشگاه بین‌المللی سوره هدف از این فراخوان را چنین بیان کرد: ششمین همایش ملی پژوهشگران، دانش‌آموختگان و دانشجویان فرش ایران قصد دارد، ضمن ایجاد فضایی تعاملی بین حوزه‌های دانشگاهی و جامعه فرش، گفتمان سازی نوینی درزمینه‌ی آموزش عالی فرش ایجاد کند تا حساسیت پژوهشگران و جامعه دانشگاهی به فضای کارآفرینی بیش‌ازپیش توسعه یابد.

ایجاد فرصت برای جامعه‌ دانشگاهی به‌ویژه دانشجویان و دانش‌آموختگان فرش ایران جهت ارائه دستاوردهای جدید علمی خود و عرضه‌ ظرفیت‌های هر یک از دانشگاه‌های مجری تحصیلات تکمیلی ازجمله ضرورت‌های این همایش ملی است. فرصتی مغتنم برای فعالان حوزه فرش ایران خواهد بود تا با ظرفیت‌های بالای آموزشی و پژوهشی نظام آموزش عالی ایران آشنا شده و فرصت‌های جدیدی برای ایجاد تعامل و همگرایی بیشتر ایجاد کنند.

وی افزود: اساس و بنیان ساختارهای این همایش بر مبنای آموزش عالی و نیازهای معاصر فرش دستباف گذاشته‌شده است و آوردگاهی برای تبادل‌نظر بین اساتید، دانشجویان، فارغ‌التحصیلان، افراد دخیل در جامعه‌ فرش دستباف و علاقه‌مندان به این هنر اصیل ایرانی است. فرش ایرانی زنجیره‌ای از دانش‌ها و هنرهای سنتی و معاصر را در قالب یک مجموعه‌ میان‌رشته‌ای گرد هم آورده است، لذا اعتلا و توسعه‌ی ابعاد مختلف آن می‌تواند موجب گسترش طیف عظیمی از دانش‌های مرتبط گردد. علومی چون نساجی و رنگرزی، جامعه‌شناسی، مطالعات فرهنگی، انسان‌شناسی و مردم‌شناسی، ادبیات، اسطوره‌شناسی، نمادشناسی، اقتصاد و بازرگانی، مدیریت در کنار هنر و فناوری‌های بومی حوزه‌ی میان‌رشته‌ای فرش را ایجاد کرده‌اند.

دکتر محمدی با اشاره به اینکه تمامی حوزه‌های علمی، شناختی و هنری فوق ابعاد نظام آموزش عالی فرش را شکل داده‌اند، افزود: اگر موفقیتی درزمینهٔ‌ تربیت پژوهشگران و کنشگران متخصص فرش ایرانی صورت پذیرد بدون شک در تمامی عرصه‌های میان‌رشته‌ای آن نیز توسعه و تحولاتی بنیادین روی خواهد داد و نتیجه‌ آن اعتلای فرش ایرانی در همه ابعاد مادی و غیرمادی آن خواهد بود. از دگر سوی رسالت نظام‌های آموزشی تغییر پارادایم از دانشگاه‌های نسل دوم به سمت دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم است که دانشگاه کارآفرین و ثروت آفرین است. این تغییرات نگرشی نیاز به بسترسازی‌های لازم در زمینه‌های زیرساختی و سیاست‌گذاری دارد که شاید یکی از راه‌های مهم این تحول بنیادین برگزاری همایش‌ها و هماوردهای علمی با رویکرد کارآفرینی و ثروت آفرینی درزمینهٔ‌ مطالعات دانشگاهی باشد.

 وی در ادامه به تشریح محورهای همایش پرداخت:  طرح و نقش، بافت و مرمت، مواد اولیه و رنگرزی، تاریخ و جامعه‌شناسی، مدیریت تولید و اقتصاد و سایر محورهای پژوهشی فرش دست‌باف از محورهای اصلی این همایش است.

به گفته این استاد دانشگاه، این همایش روزهای 7 و 8 اسفند سال جاری برگزار خواهد شد و نمایشگاه آثار ارسالی نیز چهارم تا نهم اسفندماه خواهد بود.

اشتراک در:

کلمات کلیدی: دانشگاه سورهفراخوان ششمین همایش ملی دستاوردهای علمی پژوهشگران، دانش‌آموختگان و دانشجویان فرش ایران

نظر خود را بنویسید